| Jijocatota a întrebat:

Salut TPU, am o problema.De ceva timp unele mancaruri au un gust ciudat si chiar si unele bauturi.Au un gust de ulei sau ceva de genul.Si guma de mestecat are gust de ulei de floarea soarelui.Pestele are un fel de gust diferit si ciudat.Ce pot face sa am gusturile din nou? Tin sa mentionez ca acum 3 luni am avut Covid 19 si nu are legatura.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Floareasoarelui26 a răspuns:

Are legatura chiar foarte mare parosmia cu trecerea prin boala Covid-19.
Poti doar sa ai rabdare si sa speri ca lucrurile vor reveni la normal curand, deoarece parosmia nu are tratament.Singura cale este ca receptorii neuronali afectati sa se reobisnuiasca in timp cu gusturile pe care le-a invatat initial, in copilarie.Acest lucru poate dura cateva saptamani, cateva luni, sau chiar si mai mult.Depinde de cat de mult au fost afectati receptorii si de capacitatea creierului tau de a se adapta/readapta.

4 răspunsuri:
| mastadont a răspuns:

E de la covid, are foarte mare legătură. Unora le-a revenit gustul după un timp, unora încă nu. Tot ce poți face e să speri că o să-ți revină și ție. Uite cam prin ce au trecut și alții de la covid: https://www.vice.com/......id-romania

| Jijocatota explică (pentru mastadont):

Am gust si miros dar unele gusturi au un gust ciudat si oribil cred ca am parosmie

| 19flo79 a răspuns:

Mananca ceva mai extrem care sa iti stimuleze gustul, hrean, usturoi, chilli, etc...

Zic si eu happy

| Jijocatota explică:

Si doresc sa adaug ca si pasta de dinti are un gust straniu

Întrebări similare