| DavidIron a întrebat:

Salut TPU, dacă ochiul stâng e mai slab decât ochiul drept, deci vad mai slab cu dreptul decât stângul, având în vedere ca am 17 ani, creierul meu va încerca să ignore imaginea de la ochiu mai slab?
Am văzut pe internet ca doar la copii este posibila aceasta treabă, voi ce credeți?
Ms.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu ignora, incearca sa o formeze cu ce primeste de la ambii ochi.

| Anuket a răspuns:

Nu ai zis care e diferența dioptriilor și nici dacă porți sau nu ochelari.
Ambliopia apare într-adevăr în copilărie și chiar dacă se află afecțiunea la maturitate, se consideră că ar fi din naștere, dar având în vedere vârsta nu mai ai ce să faci decât să porți ochelari pentru menținerea dioptriei ochiului ambliop.
Doar un medic oftalmolog îți poate spune care e starea ta, singur chiar nu poți să-ți dai seama. Printre efectele ambliopiei este aprecierea greșită a distanței(ex: la volei), sau dificultate la citire, în general persoanele cu acestă afecțiune preferă filmele în defavoarea cărților.

| Anuket a răspuns (pentru Anuket):

M-am uitat peste o altă întrebare de a ta legată de ochi și cu părere de rău se confirmă temerea ta. Faptul că nu poți citi cu ochiul mai slab denotă că diopria e destul de mare, iar acea tendință de strabism e rezultatul unui ochi ambliop.
Deocamdată nu-ți obosi ochii. Du-te la un control, tu ești predispus să subapreciezi gravitatea situației în care te aflii.

| DavidIron explică (pentru Anuket):

Ok. Ms de sfat.
Dar ce înseamnă subapreciezi?

| Anuket a răspuns (pentru DavidIron):

Mă refer că e posibil să consideri că nu e ceva prioritar din simplu fapt că dioptria s-a mărit treptat insesizabil. Clar o să vezi la măsurători.

| DavidIron explică (pentru Anuket):

Cred ca am avut din naștere strabism de grad mic, și ochiul cu strabism sa făcut ambliop.pt a ignora vederea dubla. Atunci cred ca mi-a trecut fiindcă era de grad mic strabismul, creierul meu la ignorat.
Dar poate a revenit din cauza ca strabismul sa mai mărit puțin, și a reapărut vederea dublă.
Ms de răspuns. Am dreptate?

| Anuket a răspuns (pentru DavidIron):

Sunt bebeluși care au strabism ușor ce se corectează singur foarte repede, dar nu se asociază în toate cazurile cu o vedere mai slabă, mai ales dacă s-a corectat afecțiunea. Nu știu dacă strabismul este din naștere, ar însemna ca până acum să fi avut în continuare strabism. Mai posibil să fie "noroc" ca estetic să nu fi apărut strabismul ca urmare a afecțiunii pe care o ai fie din naștere, fie survenit din urma unui accident, fie din cauza unei boli.

| DavidIron explică (pentru Anuket):

Sunt purtător de hepatita B