| r00t1ng a întrebat:

Salut, TPU, deci nu stiu ce sa mai fac, am probleme de sanatate. De ceva timp ma inteapa inima, nu fumez nu beau, am 19 ani, sunt f slab intr-o dimineata mi se facuse rau, simteam ca imi pierd cunostinta simteam ca practic mierlesc, probabil atac de panica ceva. Am chemat ambulanta, mi-a luat tensiunea, pulsul, erau bune. Am ajuns la spital, mi-a facut 3 EKG au iesit bune, tensiunea 141/86 PULS=68. Apoi mi-a facut o injectie in fund si m-am dus acasa. Analizele au iesit bune, ei au scris pe diagnostic ca am nevralgie intercostala, dar nu are cum sa fie asta. Eu simt ca ma inteapa inima si mai ales seara cand ma pun sa dorm, abia pot dormi, ma trezesc brusc din somn, tresar chiar nu stiu ce as putea avea, sunt anemic? Ajuta-ma, va rog oare sa merg la un cardiolog?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Noi cu ce sa te ajutam? Mergi la cardiolog si faci alt EKG, doar medicul te poate ajuta nu putem noi deoarece nu sunte m toti medici, si in general medicii nu te pot consulta la telefon, ei te cheama in cabinet sa te consulte.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Fa-ti un set general de analize inainte de orice altceva. Ar fi ajutat sa ne spui si ce regim de viata ai - bagi Coca-Cola/cafele/energizante, fast-food, maninci un biscuite pe zi, treburi de astea.

| r00t1ng explică (pentru GabiDumitrescu):

Asta e chestia intr-un timp bagam numai cola dar m-am lasat de ceva timp, si cu mancarea sunt praf nu mai am nici pofta mananc o masa pe zi, apoi seara la 2-3 dimineata din cauza ca nu pot dormi cafele nu beau nici energizante n-am baut niciodata

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru r00t1ng):

Ah, deci ne-am lamurit. Ce inaltime/cate kg? Ce faci de regula? Doua chestii trebuie sa iti fie sfinte de acum, pana la treburi mai avansate: micul dejun la maxim 9 dimineata, hidratare cit cuprinde, si ca bonus minim o ora de mers pe jos zilnic. ZILNIC. Fara scuze!

| r00t1ng explică (pentru GabiDumitrescu):

Lasa-mi ceva de al tau sa iti scriu vreau sa vorbesc cu tine un whatssap Instagram ceva

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru r00t1ng):

Nu sunt nutritionist, sunt doar un gigel care a ajuns la o varsta la care nu mai tolereaza toate mizeriile ca acum 20 de ani si care intre timp a mai eliminat diverse chestii total sau macar partial si a tras niste concluzii. Ia si intreaba aici frumos, punctual, ca sa iti raspund pe cit posibil si sa ramina public si pentru folosul altora.

| r00t1ng explică (pentru GabiDumitrescu):

1,70 inaltime. aproximativ 50 kg stiu ca nu e bine la varsta mea sa am atatea kg. Chestia e ca. am inceput sa ma masturb...ft des aproape zilnic si tin sa cred ca si asta ma omoara si nu e bine deloc si nu mai vr sa fac asta dar nu pot, chiaf nu stiu ce am.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru r00t1ng):

Hai breh, da-o draq de treaba. Sint hormonii. La varsta ta ori faci sex de rupi, ori lustruiesti maciuca de unul singur, tot cam pe acolo e. E mai distractiv in doi, dar nah. Bine, mai e categoria lunaticilor care se pastreaza ca le-au batut cuie in cap la ghiserica ca nu e kosher sa isi lustruiasca toiagul inainte de casatorie. Cred ca la tine e treaba de calorii negative si lipsa de activitate. Trebuie sa incepi sa maninci mai mult simultan cu ceva simplu, gen abdomene + genuflexiuni + flotari. Ideea e sa te tii de ceea ce faci. Nu pentru patratele si alte nebunii, mega - bicepsi si mai stiu eu ce, cit pentru starea ta psihica.

| Frank51 a răspuns:

Dacă tu știi ce ai, fă-ți și un tratament, cu ceva ingrediente pe care le știi tu bune.

| Floareasoarelui26 a răspuns:

"ei au scris pe diagnostic ca am nevralgie intercostala dar nu are cum sa fie asta"

Clasicul: "eu stiu mai bine"...

Nu contest ca tu simti ceea ce simti, dar ceea ce simti poate fi doar o impresie gresita.Nevralgia intercostala poate fi confundata extrem de usor cu durerea in zona inimii, deoarece nervii afectati se regasesc si iradiaza durerea fix in acea zona.Tu poti merge la ce medic doresti, poti incerca sa mai faci controale la cardiolog daca tii neaparat, insa de nevralgia intercostala se ocupa medicul neurolog, deci ti-as sugera sa ceri opinia unuia.

| AlexDorinel a răspuns:

Tensiune cam mare.

| Nirvanaaa a răspuns:

Înțepăturile de la inima sunt acea nevralgie intercostala mai sus precizata. Dovada? EKG- ul bun arata ca nu ai suferit un infarct deci înțepăturile de la inima sunt cauzate de acea nevralgie intercostala.
Alura ventriculară este și ea în regula, nu ai tahicardie la 68 bătăi pe minut.
Posibil deficit de minerale în corp. Poti merge si la cardiolog insa necesar este sa iti faci un set de analize complet. Discuta cu medicul de familie sa iti dea un set de analize si ulterior solicita consultatie cardiologica pentru liniștea ta. Nu uita sa ii prezinti cardiologului rezultatele analizelor, îl vor ajuta. Nu uita sa recoltezi o hemograma, o hemoglobina, sodiu, potasiu, calciu ionic și seric și vezi ce iti mai prescrie și medicul. Sănătate!

| r00t1ng explică (pentru Nirvanaaa):

Ti-am trimis cerere de prietenie unde te pot cauta, vreau sa iti trimit niste poze, daca ma poti ajuta te rog! Multumesc

| Lukasssz a răspuns:

De ce nu ai intrebat doctorii?