|

Salutare TPU.Eu am problema, nu imi mai vine menstruatia de vreo 7 luni. Exista vreo modalitate prin care mi -o pot provoca fara tratament?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Menstruatia vine hormonal si se poate regla prin medicatie hormonala, primita de la medicul endcrinolog sau giencolog, numai in urma unei investigatii medicale unde s-au facut analize de sange si hormonale.
Menstruatia poate lipsii in primul an cand apare, la pubertate, pana se regleaza.
Mai poate fii absenta din diverse motive de sanatate, precum: anorexie, obezitate, chisturi ovariene, fibroame, tumori, menopauza timpurie samd.
Cum nu stiu nimic despre tine (varsta, greutate, cand a debutat ciclul tau menstrual, medicatia luata, etc), nu pot spune care ar putea fi cauza lipsei menstruatiei.

| explică (pentru Annastassia):

Mi -a venit menstruatia la 9ani si acum am 20 de ani.Si am un chist ovarian de 8cm si jumatate poate a gresit el dar nu cred ca si chistul il am de mult si nu mi s -a recomandat tratament la timpul potrivit desi am fost la medic si sufar si de obezitate

| a răspuns (pentru ElisssssaMihaelaConstandache):

Exact cum am banuit.
Obezitatea este principalul motiv pentru lipsa menstruatiei.
Un regim sanatos de mancat (fara paine, fara cereale, fara zahar, dulciuri, fara sucuri, fara tocaturi, fara fast food) si exercitii fizice zilnice, ti-ar face extraordinar de bine, fiindca slabind, vei putea sa reversezi multe probleme de sanatate pe care le ai acum, inclusiv lipsa menstruatiei si absorbtia chistului ovarian.
Asta este ceea ce poti afce fara tratament de la medic, natural si sanatos: mancat maxim 1000-1200 calorii pe zi si sport, foarte mult sport, ca sa poti a ajungi la greutatea normala si sa reversezi toate problemele de sanatate.
Ai doar 20 de ani si o viata inainte! daca te opresti acum din a manca ceea ce mananci si elimini tot ce-i rau din viata ta, ai sanse ca in 1-2 ani, sa fii o fata perfect normala si sanatoasa.

| explică (pentru Annastassia):

Va multumesc doamna Anastasia

| a răspuns (pentru ElisssssaMihaelaConstandache):

Sanatate maxima!

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Mergi la medic!

| explică (pentru CristianIonut00):

Ai dreptate. Dar m-am gandit ca se poate face ceva acasa

| a răspuns:

Bună! Medicul mi-a recomandat sa folosesc băi fierbinți atunci când am o zi foarte încărcată pe data "x" și as vrea sa nu fiu trasa în jos de menstruație. Ideea e ca poți face asta atunci când ai un ciclu regulat de 28-30 de zile, nu știu dacă tu mai poți face ceva natural avnd în vederea lipsa menstrei de 7 luni. Recomand un medic în cazul în care nu ai fost. Accepta tratamentul pentru sănătatea ta?

| explică (pentru RalucaBalan10):

Am fost si trebuie sa mi opereze chistul ovarian mie imi este frica cu microbii de la noi din spitale sau si mai rau sa nu mi -o greseasca sunt din Galati si aici