| MrGeo1975 a întrebat:

Știați că miodezopsia este cauzată și de excesul petrecerii timpului în fața unui ecran? Uneori petreceam prea mult timp la calculator. După oboseala, durere, apare și efectul de ață în ochi. Așa cam urmez un tratament picături in ochi și mai puțin timp la ecranul calculatorului. Exista riscul afectării vederii, chiar orbire. Lumina artificiala de la ecran este periculoasă. Am pus tema și fundal negru, așa este mai relaxant. Sun persoane care petrec peste 5 sau 10 ore în fața unui ecran fara pauză.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Si nu privitul la ecran te doboara, ci contrastul puternic intre ecranul luminat si camera neluminata. Concluzia: camera sa fie luminata puternic, nu doar o veioza intr-un colt.

La mine fiecare bec e LED Philips cu lumina "calda", comparabil cu un bec de 150 W.

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Monitorul are reglaj de luminozitate.
Apesi butonul frontal si intrii in meniul de reglaj.
Reduci luminozitatea la 30-40 si nu-ti va afeta ochii.
Sunt necesarecateva zile sa te obisnuiesti.

| MrGeo1975 explică (pentru Bula):

Este deja reglat la 40% și activat Confort View. Nu știam ca este așa de periculos și petreceam mai mult de 6 ore cu ( prea ) mici pauze. Dar acum resimt efect negativ și nu sunt singura persoana care are aceasta problema. Este și de la oboseala excesivă a ochilor. Ochii sunt foarte sensibili. Recomand ochelari de protecție care ajuta într-o anumită măsură de diminuare a oboselii. Sunt persoane are au acest efect de ață în ochi de ani de zile care apar când ochii obosesc prea mult. Așa cum am spus, urmez tratament cu picături, știu ca este de durată.

| Bula a răspuns (pentru MrGeo1975):

Nu ochelari de protetiesi nevoie, ci de gimnastica oculara frecventa!

| doctorandus a răspuns:

Si? Eu petrec acest timp de multi ani si n-am nici pe dracu'.

Sa nu exageram cu zvonuri alarmiste si conspirationiste.

| MrGeo1975 explică (pentru doctorandus):

Am 48 de ani și am avut diverse efecte negative: oboseala, nervozitate, ochii roșii, mâncărime, senzație de uscăciune, acum în prezent am acea "ață în ochi". Nu este de glumit. Acum nu te resimți dar pana la urma va apare și la tine. Nu este de glumit.

| doctorandus a răspuns (pentru MrGeo1975):

Eu sunt cu doi ani mai batran ca tine. Deci vinzi castraveti gradinarului.

| doctorandus a răspuns (pentru MrGeo1975):

Si nu privitul la ecran te doboara, ci contrastul puternic intre ecranul luminat si camera neluminata. Concluzia: camera sa fie luminata puternic, nu doar o veioza intr-un colt.

La mine fiecare bec e LED Philips cu lumina "calda", comparabil cu un bec de 150 W.

| dullcat a răspuns:

Postarea aceasta pare sa induca frica mai mult decat sa informeze, ceea ce presupun ca doreai.

| MrGeo1975 explică (pentru dullcat):

Fals. Lumina artificială de la ecran ( nu contează ca este IPS, OLED, AMOLED, NanoLED, TN, CRT ) poate face mult rău ochilor daca petreci prea mult timp și fără pauze. Apar senzația de oboseala șo chi înroșiți și durere de cap. Nu este de glumit și nu este nici o farsă. Poți găsi pe internet dar și de la alți oameni care au același probleme ca mine. Unii au aceasta "ață în ochi" sau "puncte în ochi" de ani de zile și s-au obișnuit. Nu este nici o problema daca nu mă crezi. Dar ce vei face daca și la tine apare problema? Am greșit ca nu am ținut cont de timpul pierdut prea mult în fata unui ecran. Acum m-am învățat minte.

| dullcat a răspuns (pentru MrGeo1975):

Am zis ca induce frica, nu ca ce spui sau ca experienta ta este inventata.Cand vrei sa informezi prezinti atat problema cat si solutiile care se pot lua, nu doar faci afirmatiile scrise in postarea initiala, care userilor de aici le poate cadea foarte prost, mai ales cand zici de orbire, fiind majoritatea adolescenti cu ochii in ecrane.