| SpecialOana06 a întrebat:

Vreau sa am o alimentatie sănătoasă, ce ar trebui sa mănânc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Fructe si legume cat mai putin preparate termic, Carne cat ma slaba, la gratar sau fiarta, paine din faina integrala toate cat mai bio!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Fara grasimi, fara prajeli, fara sucuri, fara zahar, fara fast food, fara chipsuri

| VibeTrix a răspuns (pentru suntserios):

Si fara dulciuri. happy Eu sincer n-as rezistaa! :O

| suntserios a răspuns (pentru VibeTrix):

Fara zahar, ca exista si duclciuri care nu sunt atat de nocive. Fructele sunt un dulce benefic... zaharul e cel extrem de nociv.

Si daca ai vointa si incepi sa mananci sanatos, la un moment dat te obisnuiesti

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!


Vezi în ce constă o alimentaţie sănătoasă la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/......toasa_1471

http://www.radioromaniajunior.ro/......natoase-26

http://www.google.ro/......http?/url

http://florinrosoga.ro/blog/obiceiuri-alimentatie-sanatoasa/


Se mănâncă la ore REGULATE : micul dejun se ia între 7-8; prânzul se ia între 12, 30-13, 30; iar cina între 18-19.
La ora 10 şi 15 se poate lua o "gustare" :)


Toate cele bune.

Răspuns utilizator avertizat
| Jardelin a răspuns:

Daca vrei sa mananci sanatos trebuie sa te gandesti la alimenente prin prisma a trei lucruri.

Primul. Alimente alcaline/alimente acide. Adica trebuie sa te documentezi sa vezi care sunt alimentele alcaline si care sunt alimentele acide si sa cauti sa consumi intr-o proportie mai mare alimente alcaline.

Al doi-lea. Sa te gandesti la alimente din punct de vedere al prepararii alimentelor. Adica alimente preparate termic/alimente nepreparate termic. Evident ca trebuie sa incerci sa consum intr-un procent mai mare alimente nepreparate termic. Stiu pe cineva de la mine din oras care de mai multi ani consuma numai alimente nepreparate termic, prin urmare a renuntat la aragaz.

Al trei-lea. Alimente vii/alimente moarte, adica sa consumi alimente cu viata in ele (evident ca ma refer numai vegetale proaspete) si sa reduci cat mai mult posibil alimentele moarte (de origine animala).

Dupa ce ai in cap chestiile de mai sus ar mai trebui sa stii un lucru. CUM sa manaci. Adica la ce ore, sub ce forma, etc, si foarte important, cum sa combini alimentele.

| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

Http://calorii.slabute.ro/calculator-greutate-ideala-copii.html Multe legume, foarte putina carne, 2 fructe pe zi, fara mancaruri uleioase, mai deloc zahar(in special sucurile dulci cola etc.). slabesti sigur. daca vei avea apoi ameteli e de la faptul ca nu mananci destule legume. e mai usor sa slabesti acum decat cand vei fi la 25 de ani sa zicem.

| just4ubr2015 a răspuns:

O shaorma cu de toate

| Syndre a răspuns:

În primul rând, mânâncă diversificat. O alimentație sănătoasă trebuie să aibă din toate.
Mânâncă foarte multe legume, în special crude. Majoritatea vitaminilor se distrug când le gătești(la temperaturi chiar mici, de 40 grade), la fel și cu fructele dar puțină lume gătește fructe. Nu au nimic dăunător dacă le gătești, dar nu mai aduc nici aceleași beneficii. Încearcă să mânânci și fructe zilnic, dar ai grijă că sunt relativ bogate în calorii și zahăr deci într-o cantitate moderată.
Mânâncă mult pește, grăsimi sănătoase și o sursă bună de proteină. Și fructele de mare sunt foarte okay. Carnea slabă nu e chiar atât de bună, are niște toxine eliminate de animale atunci când mor + grăsimi; mergi pe piept de curcan, piept de pui, mușchi de vită etc. Evită carnea de porc.
Lactate până în 10% grăsime; fulgi de porumb, orez, popcorn(făcut în casă, ăla cu unt de la supermarket e groaznic pentru sănătatea).
5-7 ouă pe săptămână. 2l de apă pe zi și încearcă să ai 3 mese principale și 2-3 gustări.
Fără dulciuri, fără zahăr, fără junk food, fără sucuri(doar alea naturale, fără să adaugi zahăr), fără prăjeli, fără pâine etc. Mâncărurile din lista asta ar trebui să fie doar ceva ocazional, când îți e poftă, nu ceva zilnic. Și bineînțeles că în cantități moderate.
+1 dacă consumi o ceașcă de cafea/ceai verde pe zi, sunt sănătoase. Btw, că am spus fără dulciuri, ciocolată neagră e permisă dar ai grijă la cantiatea(caloriile). Alte gustări sănătoase mai sunt și alunele, arahidele și nucile, am uitat să le menționez. Mult succes!
P.S: Dacă chiar vrei să duci o viață sănătoasă, adaugă și sportul în ecuație.

| Iuliana_Delia_1991_Cqs3 a răspuns:

Cat mai multe fructe si legume proaspete fara fast food