| yadora a întrebat:

Gospodinele...care dintre voi imi puteti da o reteta de parajituri care sa se prepare rapid?

11 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Pandispanul e cel mai simplu. 6 oua, zahar, 6 linguri faina, 5 ulei. Separi ouale, bati albusurile spuma, adaugi zaharul, cate o lingura, apoi galbenusurile, cate putin, uleiul, in fir subtire si faina, presarata. In compozitia asta de baza (pe care o poti folosi si ca blat de tort), pui stafide, fructe uscate sau o pui la cuptor si cand e aproape gata bati cateva albusuri cu zahar (pe baie de abur) si o torni pe deasupra, ca sa obtii o bezea. Sau adaugi dulceata in compozitie si cacao si obtii o negresa delicioasa. Sau cacao in jumatate de compozitie, pe care o torni in fir peste cea alba si amesteci usor, fara sa omogenizezi si ai chec... Liber la imaginatie!

| mioara a răspuns:

Cel mai bine fa cateva clatite :3 oua, faina si apa se amesteca pana se face o compozitie subtire, se incinge o tigaie pe foc cu o lingura de ulei si cu un polonc iei compozitia si o controlezi sa nu se arda o intorci cu un cutit pe partea cealalta pofta buna.

| Diva a răspuns:

Tiramisu:Ingrediente
400 g piscoturi Savoiardi
250 g crema Mascarpone
4 oua
4 linguri zahar
3 cescute de cafea tare (espresso) fara zahar
cacao pentru ornat


Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare;

Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul;

Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla;

Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare;

Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;

Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele;

Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema;

Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema;

Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa

| cristina_6456 a răspuns:

Foi de napolitana, CREMA: 1margarina, 1 ciocolata normala cu lapte, 100 g nuca de cocos 2 oua, 200g zahar. Topesti margarina, adaugi zaharul si ciocolata, le lasi sa se racoreasca putin si apoi pui ouale batute bine si amesteci apoi umpli foile. Este f f f delicioasa eu o fac de cate ori am ocazia

| annda a răspuns:

PRAJITURA DESTEAPTA
1 l lapte rece, 8 oua, 8 linguri faina, 8 linguri zahar
Se freaca galbenusurile cu zaharul tos, se pune in lapte si se amesteca usor, dupa care se adauga faina.
Se bat albusurile spuma si se amesteca usor in compozitie. Se da la cuptor, in tava inalta, la foc potrivit. E desteapta pentru ca in timpul coptului isi separa singura foile -sus, jos- de crema - la mijloc.
Pofta buna!

| Haydee a răspuns:

Nosugar,"astfel incat sa"?

| Sophie_3843 a răspuns:

Prajitura Tort:
blaturi de tort
crema de ciocolata de la doctor Qetker
zahar
rom
Mo de preparare:
Intr-un bol unrmezi instructiunile de pe pliculetul de pref doctor Qetker,
Pui pe un platou primul blat de tort, il imbibi bine cu rom si cu zaharul(care a stat pe foc cam 5 minute cu apa), iar apoi intinzi putina crema Qetker pe blat.Asa procedezi si cu celelate blaturi. Daca vrei poti decora tortul cu frisca sau cacao. Sper ca ti-am fost de folos! Pa!


| angel10 a răspuns:

Un fel de blat de tort mai degraba, uite:

Ingrediente: 7 oua, 7 linguri faina(cate oua atatea linguri de faina), praf de copt o lingurita, sare un varf, 7 linguri de zahar(cate oua atatea linguri de zahar), otet.

Preparare: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, sarea si praful de copt(praful de copt se stinge cu otet), se amesteca bine.
Se bat albusurile. Se amesteca cele doua compozitii amestecand usor.
Se adauga cu grija faina in amestecul obtinut, cate o lingura, amestecand usor pentru a nu se lasa.
Pentru crema sau glazura puteti folosi ceea va place!
Pofta buna!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Extrem de aromata si delicata. Prajitura este un fel de biscuite pufos, bun pentru tot felul de glazuri. Reusita este garantata chiar si celor mai putin experimentate in ale cofetariei. Ingredientele sunt pentru patru portii.

Ingrediente si cantitati:

1 portocala, mare si proaspata
120 grame de unt, frecat spuma
120 grame de zahar
2 oua
120 grame de faina
1 plic cu praf de copt
1 nuca de unt, pentru uns
cateva linguri cu sirop de zahar (doua linguri de zahar topite in trei-patru linguri cu apa clocotita)
200 de grame de ciocolata cu lapte

Mod de preparare:

1. Rade printr-o razatoare fina coaja de portocala, apoi taie portocala, stoarce sucul si amesteca coaja rasa in sucul de portocala.

2. Amesteca untul, in prealabil batut spuma, cu zaharul si amesteca pana se topeste zaharul; adauga ouale intregi, batute in prealabil ca pentru omleta. Adauga coaja si sucul de portocala, apoi faina si praful de copt, si amesteca totul bine.

3. Unge un vas rezistent la temperatura, cu diametrul de 24 de centimetri, cu unt, tapeteaza cu zahar si pune aluatul la copt, circa 30 de minute la 180 de grade (foc mediu). Este gata cand devine auriu si tare. Lasa-l sa se raceasca in vasul in care s-a copt circa 10 minute, apoi rastoarna si insiropeaza cu cele cateva linguri cu sirop gros. Nu trebuie sa fie insiropat tare. Lasa sa se raceasca bine, taie-l in felii ca pe un tort, separand putin feliile una de alta.

4. Topeste in bain-marie ciocolata cu lapte si, cu o lingurita, pensuleaza linii de ciocolata, din belsug, peste blat, in toate sensurile. Lasa sa se raceasca! Miroase excelent si este delicioasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O prajitura rapida si foarte gustoasa:prajitura cu gem si nuca
Ingrediente: 2 oua, 1 cana(de 250 ml) de ulei, 1 cana de zahar, 1 plic praf de copt, 1 cana de nuca macinata, un borcan de gem sau dulceata de orice fel, faina cat cuprinde.
Se amesteca ouale cu zaharul, cu uleiul, cu praful de copt pana devine un aluata omogen, apoi adaugi faina pana cand devine coca si se desprinde de pe maini. Din aceasta coca se pastreaza un sfert, iar restul se modeleaza pe fundul tavii cu mana deoarece este foarte frageda si se rupe.Gemul sau dulceata se amesteca cu nuca macinata si se pune peste coca din tava.La coca ramasa mai adaugi faina pana devine un aluat sfaramicios pe care il dai pe razatoare peste gemul din tava.Prajitura o lasi la Cuptor pana capata culare aurie. Poate pare complicata la prima vedere, dar nu este...trebuie numai sa o faci o data si vei vedea ce usor iti va fi pe viitor.Si e foarte bunahappy. O alta reteta foarte usoara si rapida e checul.Eu fac aluat pentru doua checuri; unul alb si celalalt negru.Este cam acceasi reteta ca la un pandispan postat tot aici, numai ca jumatate din aluatul obtinut il torni intr-o tava, iar restul il amesteci cu cacao si il torni in cealalta tava.Iese excelent si n-are cum sa nu placa cuiva.Eu mai pun si nuca pentru ca iese mai bun. Aaaaaa si mai stiu si o reteta de prajitura rafaello.Desi trebuie sa faci crema la ea iti garantez ca e ft rapida si suuuper buna. Daca te intereseza anunta-ma si voi avea grija sa iti dau si alte sfaturi:d Spor la prajituri!

| claudialungu a răspuns:

Mere umplute cu struguri
6 mere mari, 200 g boabe struguri, 200 g stafide, 2-3 linguri zahar, margarina
Merele se spala bine si li se taie un capacel, apoi se scobesc astfel incat sa ramana cam 1 - 2 cm de jur imprejur. Se amesteca pulpa scoasa cu zaharul si boabele de strugure, se umplu merele cu acest amestec, se pun stafidele deasupra, apoi se pune pe fiecare cate o bucatica de margarina. Merele umplute se aseaza intr-o forma de jena sau tava unsa bine cu margarina si se coc la foc potrivit 1 ora. Puteti orna merele dupa ce le scoateti de la cuptor, cu sirop de fructe si/sau zahar pudra.