| NoOne18 a întrebat:

Buna, sunt artist tatuator, de cele mai multe ori scot imagini la xerox dimensiuni de a3 si mai mari.
Ma gandesc sa cumpar o imprimanta pentru A3, dar sa o reincarc cu tus, fara sa cumpar cartuse una dupa alta ca si alea sunt exagerat de scumpe(cartusele de unica folosinta).
Dupa parerea voastra, merita sa achizitionez o imprimanta a3 reincarcabila sau mai econom ar fi sa ma duc la copy shoppuri cum o faceam inainte? Si daca da, ce imprimanta a3 reincarcabila imi recomandati?

6 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

O imprimanta de la EPSON cum ar fi modelul Epson - EcoTank L1300 dar poate fi orice alt model de la EPSON cu ecoTank si A3, preturile sunt mari asta e la +2000 lei dar pot sari de 4000 de lei in unele cazuri, insa sunt foarte bune pentru ca folosesc un sistem de incarcare cu tus lichid, ceea ce se traduce prin autonomie mare de imprimare cat si faptul ca poti cumpara si tus lichid compatibil deci nu doar original, la alte imprimante esti cumva obligat sa cumperi cartuse originale sau sa iei toner original in conditiile in care scoti mult mai putine pagini!
Asta daca ai bani si vrei sa investesti in ceva ce iti este necesar, daca nu mergi ca si pana acum la xerox

| NoOne18 explică (pentru Simpatik):

Sa inteleg ca la modelul mentionat de tine pot folosi orice tus pentru reincarcare? daca da, isi merita banii acea imprimanta

| Simpatik a răspuns (pentru NoOne18):

Da,tus lichid compatibil
dar nici asa costurile nu-s foarte scumpe 1 cartus de asta lichid e cam 38 de lei recipintul iti trebuie 1 negru si 3 color (magenta, cilan etc) si iti ajung destul de mult timp
Pe de alta parte imprimanta vine deja cu tus pentru cateva mii de coli, oricum depinde mult acoperirea cu cat e mai multa cu atat mai putine foi se pot imprima

| mihai69 a răspuns:

Dacă nu ai nevoie de mai mult de 2 culori, cel mai bine e să iei o matricială cu 24 de ace (cu bandă bicoloră). Avantajul e că poți imprima pe lungime formate mai mari pe hârtie continuă.
De pildă, asta
https://www.vexio.ro/imprimante-matriciale/epson/47606-lq-350-a4-24-ace/
Poți lua chiar un SH, sunt oricum foarte fiabile, spre deosebire de cele cu jet. Totul e să te asiguri înainte că se mai găsesc benzi pentru ea.

| NoOne18 explică (pentru mihai69):

Mie imi trebuie schițe alb negru numai

| mihai69 a răspuns (pentru NoOne18):

Atunci o matricială e mult mai bună pentru tine.
Compară nu doar prețul, ci și costul pe pagină, fiabilitatea, chiar și consumul de curent.