anonim_4396
| Anonim întreabă:

De un an 3 persoane ma tot suna de pe alte numere. Este vorba despre 2 baieti cu care imi petreceam timpul vara cand stateam la bunica si pe care ii credeam prieteni, dar de fapt au fost pusi de catre o fata care are ura pe mine de cand un tip de care era ea obsedata incepuse sa ma placa, eu neavand nicio vina. Tipa ma ameninta, zicea ca sunt tare in gura pe net, dar vad eu ce patesc cand ma prinde singura. Dupa ce a incetat sa ma ameninte de pe contul ei a pus diferiti oameni sa ma sune si sa imi dea mesaje deranjante, iar unul dintre tipi imi zicea ca degeaba il blochez ca mai are alte 20 de numere, pur si simplu ma dispera. Singura mea greseala a fost sa le sterg pe cele vechi pentru ca am crezut ca va inceta. Si tipul e obsedat de mine de cand l-am refuzat pentru ca nu simteam nimic pentru el si i-a scris unui fost coleg de scoala tot felul de minciuni sa ma denigreze. Am cateva mesaje recente in care si spune ca ma saluta, deci s-a dat singur de gol. Sa mai astept sa se mai stranga probe sau sa merg de acum sa depun plangere pentru hartuire? Si daca depun plangere in cat timp se va rezolva problema si ce sanctiuni li se vor aplica?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este complicat cu plângerea. Trebuie să ai înregistrări și să poți demonstra că această hărțuire ți-a adus prejudicii. Ori asta este greu. Și poliția se ocupă de dosare în funcție de urgență. Întâi infracțiunile mari iar apoi dosare ca al tău. Dacă au 1000 de cazuri ca al tău, îți va veni rândul cândva. Și vor primi o amendă și o atenționare, înafară de cazul că tu deschizi proces civil pentru despăgubiri pentru pagube materiale sau morale pe care ar trebui să le dovedești, proces care costă mult.
Dacă el spune că mai are 20 de numere, înseamnă că mai are 20 de cartele, deci a dat 100 de Euro pe ele, ceea ce e fake.
Așa că, mesaje sau telefoane, blochează unul câte unul și se vor plictisi.

| BlackAngel2210 a răspuns (pentru sadrian46):

Multumesc de raspuns, cred ca o sa-mi schimb numarul si daca si atunci vor face rost de el chiar o sa merg la politie.

12 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

De ce raspunzi la numere de telefon pe care nu le cunsoti?
Nu mai raspunde deloc, decat la numerele cunoscute iar la ce ai primit pana acum, blocheaza-i!
In ce priveste plangerea, este dificil fiindca nu esti amenintata cu moartea, asadar, se va considera "joaca de copii" si nu se va face nimic, pentru ca nu sunt sanctiuni pentru asa ceva.

| BlackAngel2210 a răspuns (pentru Jassmina):

Am raspuns la inceput pentru ca aveam anunturi pe olx si credeam ca sunt cumparatori, dar acum nu mai raspund. Am blocat peste 30 de numere...

| sierra1 a răspuns:

"mesaje recente in care si spune ca ma saluta...depun plangere pentru hartuire? "

salutul = hărțuire?
Hai spune că-ți place jocul ăsta! Dacă nu era așa, blocai numerele alea in 2 mișcări

| BlackAngel2210 a răspuns (pentru sierra1):

Tu te auzi ce spui? Tie ti-ar placea sa te sune si sa iti dea mesaje deranjante niste persoane obsedate? Cum sa iti placa asa ceva? Am blocat cred ca vreo 30 de numere, imediat ce ma sunau si imi dadeau mesaje le blocam. Fata respectiva imi dadea mesaje ca ma saluta x in semn de intimidare. Imi usureaza foarte mult treaba daca vreau sa merg la politie pentru ca si-a spus numele. Hartuire = A necăji pe cineva cu tot felul de neplăceri, probleme, întrebări etc., a nu lăsa în pace pe cineva; a cicăli, a sâcâi, a pisa. Daca tie nu ti s-a intamplat asta nu inseamna ca trebuie sa faci misto.

| sierra1 a răspuns (pentru BlackAngel2210):

Mami, e clar că ți-e gâdialt ego-ul (wow, nă sună admiratorii)

dacă nu-ți plăcea, blocai in continuare și gata, nu te lăudai nouă cât eșit de istovită

| BlackAngel2210 a răspuns (pentru sierra1):

Mami sa ii spui mamei tale! Sper sa ti se intample si tie la fel! Daca ti se pare ca ma laud daca intreb ce e mai ok sa fac in situatia asta mai ales ca am blocat peste 30 de numere, atunci inseamna ca esti bolnav cu capul. Doar nu o sa stau ca un robot sa blochez la numere ca sunt niste persoane obsedate sa ma sune. Sa dea Dumnezeu sa ti se intample si tie la fel sa vezi cum e!

| gabicoo a răspuns:

Blochezi toate numerele alea! Cum te sună de pe alt număr îl blochezi și pe ăla.
Nimeni nu are 20 de numere. Nimeni normal la cap!

| BlackAngel2210 a răspuns (pentru gabicoo):

Am blocat peste 30 de numere si tot nu inceteaza!

| RacPac a răspuns:

Schimba numarul

| BabaBoi a răspuns:

Dale nr aici laughing

| alexiiatdr a răspuns:

Schimba-ti numărul de telefon, se rezolva mai repede decât cu plângerea