| Arseia a întrebat:

Hello! Voi ce parere aveti? Facebook recolteaza date si poze pentru serviciile secrete?
Pentru ca se spune ca orice poza postata pe Facebook nu se mai sterge vreodata.
Si ca f.b., insta. si Samsung ar vinde datele "recoltate".
Se merita sa ai cont pe o retea sociala?

| Ora de net a răspuns:

Bună,

Alegerea de a avea cont pe o rețea socială este una personală. Sfatul nostru este să citești cu atenție termenii și condițiile pe care le accepți - https://www.facebook.com/terms.php Acolo este explicat cum sunt folosite datele tale personale.

Serviciile secrete și autoritățile în general au acces la astfel de date doar în situația în care există suspiciunea de ilegalități și un mandat judecătoresc care obligă compania să dea către instituțiile statului datele.

Modelul de afacere al rețelelor sociale constă în acest schimb de date personale, respectiv servicii. Facebook oferă gratuit serviciile sale utilizatorilor, în timp ce utilizatorii pun la dispoziția Facebook o serie de date personale pe care compania le folosește pentru a face reclamă și pentru a intui nevoile și dorințele consumatorilor.

Ora De Net
14 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Intre realitate si paranoia exista si o punte, puntea ratiuni, nu cred in chesti de asta

| Arseia explică (pentru RAY):

Ai raspuns cu nimic...

| RAY a răspuns (pentru Arseia):

Facebook recolteaza date si poze pentru serviciile secrete?

NUSi ca f.b., insta. si Samsung ar vinde datele "recoltate".

nu,dar anumite firme pot cumpara informati gen ce cauti des pe net, ca sa te ajuta, poate vrei sa afli noi oferte

Se merita sa ai cont pe o retea sociala?
da si nu, eu unu folosesc doar pentru conversati cu familia si reclama care ma ajuta si mai citesc in anumite grupuri, in rest e multa prostie, stiri fake

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, recolteaza date, doar ca sunt folosite in marketing nu avioane si paranoia cu serviciile secrete

| Anonim a răspuns (pentru suntserios):

Nu e neapărat paranoia, dar nu face nimeni nimic cu datele tale dacă ești neimportant.
E plin de idioți care au înțeles că scandalurile gen Cambridge Analytica au scos la iveala că cine știe ce date le-au fost lor furate, când de fapt pe nimeni nu interesează ce fac ei.

| doctorandus a răspuns:

Serviciile secrete si Politia din Romania au acces (de obicei cu mandat) la orice server din Romania. La fel, serviciile si politiile din alte tari au acces la serverele din tara lor. Iar uneori mai pun si hackeri sa se uite pe servere straine.

| Endoryus a răspuns:

Ce spunea un agent despre Facebook oare? "Pacat ca nu era asta acum cateva decenii". BIne, pe atunci nu era nici pc-urile, internetul si altele dar se prinde ideea de baza. La cati prosti sunt in ziua de azi care iti ofera totul pe tava, de ce sa te mai obosesti sa furi date personale si alte chestii.

| NGheorghe a răspuns:

Orice poze postezi pe FB nu mai sunt proprietatea ta. (Scrie in termeni si condiții) acum ce se fac cu ele... nu se știe. Acuma, Zucherman a cam fost multa vreme cu ochii roșii semn ca a participat la multe ceremonii secrete si o fi ajuns la ceva rang mai mare.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Probabil dar nu au ce face cu niste simple date, doar cele care reprezinta o amenintare. Mai rau decât niste poze in puta goala sau cu paiu in mâna, e ca devine adictiv reateaua asta distruge incet toatã societatea. Unii spune ca asta e si intentia lor.
https://www.youtube.com/watch?v=PgwluZdJwpo&feature=share

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Serviciile secrete au acces la orice date vor, asta nu înseamnă că te spionează pe tine că așa le-a venit lor. Pe Facebook în general depistează instigatori la diverse infracțiuni.
Cine e destul de important încât să fie în ochii serviciilor nu are nimic ascuns pe Facebook. Dar pentru ei sunt alte metode. Serviciile secrete din Anglia au și fost condamnate de CEDO pentru politica lor de supraveghere a populației.

| ItsMaxi a răspuns:

Si daca ai si daca nu ai, lumea te catalogheaza fiindca un nimic. In ziua de azi alearga toti si toate dupa atentie, si cam atat. O lupta pentru LIKE`uri, pe net poti fi ce vrei tu. In realitate marea majoritate nu sunt deloc asa cum se prezinta pe net. Plus ca neincetat vei fi barfit, jignit. Ca ai pus cine stie ce poza, sau se vor oftica ca ai fost plecat nu stiu unde. Pitipoancele si cocalarii au 5000 de aprecieri sau mai mult, iar altii abia strang 50-80-100'200. Un studiu a aratat ca multi au facut depresie din cauza asta. Fiindca nu intelegeau ce au aia mai presus decat ei. Si anume nimic. Cerseala de like si cam atat. Plus ca isi aratau p###a, sanii, curul, patratelele, muschii. Fiindca cu atat, pot ei sa sara in evidenta. Nu merita sa ai. Fara sa stii, nu ai habar cati iti pot fura pozele si isi pot face conturi... eu dadem de cateva conturi cu pozele mele, la niste oameni pe care nici nu ii aveam in lista. Si am zis sa imi inchid contul de Facebook sau Instagram. Cel mai bine traieste viata asa cum a lasat-o Dumnezeu, fara atata tehnologie. Viziteaza, plimbate, mananca ce poftesti. Fara sa vada x si y.

| Anonim a răspuns (pentru ItsMaxi):

Bine zici.

| Arseia explică:

Dar totusi, de ce pastreaza pozele si datele tale, daca nu au nici un interes dupa ce ai sters contul?