|

Poate cineva să vadă efectiv ce scriu/ la ce mă uit pe net mă pot spiona sau şantaja online? Sincer să fiu, ma simt înfricoșat numai gândindu-mă că cineva mă poate vedea sau urmări.

7 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna, Alex,

Atat timp cat iti protejezi computerul de malware sau programe keylogger, esti in siguranta.

Pentru a avea computerul protejat este foarte important sa ai firewall-ul activat si sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta gratuita), este bine ca el sa fie actualizat constant. Daca un antivirus nu isi actualizeaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala programe straine sau programe care vin din partea unor straini.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

TPU are conexiune securizata ( iti poti da seama dupa protocolul https, nu http, deci nu ar trebui sa existe terti pe acest site ). Google si Facebook urmaresc activitatea in principal pentru a afisa reclame relevante.

Cat timp nu ai instalat pe computer un keylogger sau un spyware, informatiile si activitatea ta sunt relativ private ( nu vor fi folosite sa te hartuiasca sau sa te santajeze). De aceea un antivirus bun este foarte important.
Poti utiliza un proxy/VPN daca chiar ai dubii serioase in privinta securitatii.

| explică (pentru PainInTheTech):

Wow! Un răspuns complex şi foarte util! Mulțumesc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Sincer, ceea ce ai in calculator/mobil nu poate fi considerat secret. Asta e valabil pentru toata lumea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

+ Incearca sa eviti cat de mult poti retelele publice (blackfire are cat-de-cat dreptate). Cu atat mai mult folosirea calculatoarelor publice din scoli.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Astia cu HTTPS documentativa deoarece exista atacuri de tip MITM mai ales pe WiFi uri publice precum cel de la scoala. Desi iti scrie HTTPS, atacatorul care e practic intermediar intre tine si router spioneaza pasiv si nici un site sau browser nu poate depista, cheile criptografice sunt date mai departe si nu exista vreo eroare de nici-un fel.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BlackFire2E455845):

Chiar asta e rolul protocoalelor TLS si SSL. Chiar daca nu opresc efectiv atacul, fac comunicarea mult mai greu de decriptat (presupunem ca cheia originala nu a fost interceptata).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează