Întrebare recomandată | Simpatik a întrebat:

Sa luam exemplul unui site al unei institutii a statului, in care este nevoie sa iti introduci datele personale pentru programare, antivirusul imi zice ca certificatul de securitate al acestui site (un site legitim) este expirat si ca datele pot fi sustrase. In ce conditii pot fi aceste date sustrase si vazute de catre terte persoane, siteul are HTTPS, dar certificatul acesta zice ca este expirat.
Ce este de facut si daca stie cineva sa imi explice cat de sigura sau nesigura este chestia asta si cum pot eu sa ma feresc evident si introducand datele, caci am nevoie.

EDIT : De ce antivirusul kaspersky zice ca certificatul este expirat daca am dat la setarile certificatului de securitate si acesta expira in Noiembrie 2020

10 răspunsuri:
| DemonLord a răspuns:

E defect antivirusul... sau o fi luat covidhee hee

| JicaContra a răspuns:

Antivirusul e paranoic!
1. securitatea certificatelor e o tampenie amarata din cauza ca e deosebit de usor sa iti faci un certificat valid, pe gratiz, si putini stau sa verifice cine a emis certificatul
2. chiar daca e expirat, ai in continuare encryptare, daca e https
3. in afara ca site-ul sa fie hacker-it, nimic nu iti poate face rau
4. antivirusul nu are de unde sa stie ca site-ul e legit, asa ca te bate la cap pe tine pentru IMBECILITATEA autoritatilor care nu investesc indeajuns in IT care sa stea si sa schimbe certificatele inainte sa expire

| Simpatik explică (pentru JicaContra):

Da si unde mai punem ca acest certificat chiar nu a expirat inca

| wereyou a răspuns (pentru Simpatik):

Nu mai folosi programele alea eu nu am nici un anti-virus pe pc pentu ca și mie îmi apare același problema încearcă sa nu mai descarci toate porcăriele și exista un site scan virus program care îți scanează dacă acel program are malware și virușii

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Pentru ca este razboi si unii au "dusmani" de eliminat de pe "teritoriul" lor. Se folosesc de tot felul de "scuze" ca sa pacaleasca lumea cu "motive".
Tu stii ce antivirus si pe ce site intri. Pentru ca antivirusu detecteaza tot felul de probleme la anumite "coduri de programare" care nu le convin sefilor.
Nu-i de mirare sa ajunga chiar asa, si eu am patit faze din astea stranii, ca se comporta "neregula", pentru ca ce "preferinte" au este secret si numai ei stiu cum seteaza sa functioneze.

| EntertainYou a răspuns:

Nu se sustrage nimic. Exista un potential mai ridicat fara acel certifical SSL. Dar asta nu inseamna ca automat controleaza cineva traficul spre acel site in acel moment si asculta tot.
Da, acestea costa niste bani (cele foarte bune), au si ele un termen de expirare, iar acest lucru se observa si fara antivirus, iti poate comunica browserul direct. Daca fara antivirusul in cauza nu sunt probleme atunci poate fi si o analiza prea exigenta a acestuia.
N-am mai folosit Kaspersky de ani buni. Dar probabil ca are el o baza de date proprie de comparatie cu certificate mai cunoscute si e posibil ca daca nu face "match" cu ce stie el atunci sa zica ca certificatul de pe site-ul X nu e in regula, desi poate fi destul de in regula.

| Raimondo99 a răspuns:

Foloseste antivirusul de la windows, doar pe acesta il am si nu am nicio problema.

| Simpatik explică (pentru Raimondo99):

Doar pe kaspersky mi-a facut asa si nu inteleg de ce, pe avg-ul pe care-l folosesc nu sunt probleme

| Raimondo99 a răspuns (pentru Simpatik):

Recomand sa il dezinstalezi, foloseste doar un antivirus, cel de la windows.

| Simpatik explică (pentru Raimondo99):

De ce crezi ca windows este mai fair play? nu cred cu telemetria lor cu japca implementata in win 10