| SnowGhostMMXVIII a întrebat:

Salut, TPU!

Incerc sa imi comand un telefon de pe olx, i-am cerut vanzatoarei livrare cu verificare, dar imi cere nu stiu ce bani sa ii trimit prin cont bancar.

https://ibb.co/j7mhfn

Cum ar trebui sa fac asta daca sunt minor?

Credeti ca e o teapa sau ceva?

| Ora de net a răspuns:

Buna,

Recomandarea noastra este sa nu trimiti niciun ban nimanui in avans - risti sa dai datele bancare unui strain sau sa pierzi banii. Livrarea cu verificare functioneaza cum este descris aici https://www.olx.ro/livrare-cu-verificare/ iar daca ai intrebari le poti pune aici https://ajutor.olx.ro/hc/ro/requests/new?ticket_form_id=101079#top

Mai mult decat atat, daca ai sub 18 ani, te sfatuim sa ceri ajutorul unui parinte sau unui alt adult de incredere pentru a face orice achizitie online.

Ora De Net
5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

NU trimite nici un ban, pentru ca pe olx sunt 99% smecheri care vand gunoaie, sau nu trimit nimic.
Daca nu ai ocazia sa te intalnesti personal cu vanzatorul si sa vezi ce cumperi, NU trimite bani pentru nimic in lume, mai ales pentru telefoane, fiind o mare moda acum, sa se pacaleasca fraierii care pica la oferte care par super bune.
Categoric este teapa!

| JackR a răspuns (pentru Violleta2022):

Ai avut curiozitatea sa vezi screenshot-ul trimis in intrebare sau dai un raspuns ca sa-ti faci norma zilnica de raspunsuri aiurea?

Acolo scrie clar "banii pentru transport tur-retur. Pretul marfii la curier, MINUS pretul pentru transport retur". Adica, in cel mai rau caz, daca telefonul nu-i place, Iulian pierde 56 de lei, care au fost platiti deja de vanzator catre firma de curierat. Din cei 56 de lei, vanzatorul nu castiga nimic. Deci unde este "teapa categorica"?!

| Violleta2022 a răspuns (pentru JackR):

De cand esti tu avocatul celui care pune intrebarea?
Nu crezi ca, din bun simt trebuie sa raspunzi DOAR cand esti intrebat, sau daca ai ceva de zi doar celui care te intreaba personal?
Ah, am uitat, unii ca tine ori nu au bun simt, ori lipsa educatie, ori pur si simplu, uita sa-si cupleze creierasul cand vorbesc sau scriu cui nu trebuie.

| JackR a răspuns:

@DonnaAlba: Nu sunt avocatul nimanui, doar ca prostia si impostura ma deranjeaza.
Obisnuiesti sa dai raspunsuri care nu au nici cea mai mica legatura cu intrebarea si raspunsul de mai sus este exemplul perfect: habar nu aveai despre ce era vorba, ai citit OLX si "teapa" si ai tras concluzia "categoric este teapa".
Nu pot fi acuzat de lipsa de bun simt sau de lipsa educatiei, dar vorba unui contemporan, "prostii ma deprima". Si am scris exact cui trebuie, adica tie!
Si apropo de cuplat, cauta un medic, un vrajitor, un saman ceva, care sa-ti monteze si cupleze filtrul ala dintre creier si limba (sau mana), pe care l-ai pierdut (sau pe care nu l-ai avut niciodata).