| AnDrIcI a întrebat:

Am 13 ani si 3 luni, 33 kg (sunt foarte slab) si 1, 51m inaltime. Am gantere (cu discuri, reglabile), si as vrea sa fac exercitii cu ele, dar cum am auzit prin multe locuri, mi-e teama ca nu voi mai creste. Totusi, sunt si exercitii care nu imi vor stopa cresterea? Stiu ca exercitiile cu greutatea corporala sunt bune, dar sunt si cateva cu gantere pe care le pot face cu incredere? Doresc raspunsuri serioase si putin mai lungute daca se poate. FUNDA!

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

După părerea mea ar trebui sa lași deoparte greutățile, la vârsta ta nu cred ca este recomandat efortul fizic de genul asta.
Eu îți recomand sa stai liniștit, păstrează o alimentație sănătoasa și nu te apuca încă de genul asta de exerciții, încă ai timp sa te dezvolți.

| RobotăBogdan a răspuns:

Dacă greutăţile sunt pe măsura ta (nu mai mult decât poţi tu controla), exerciţiile sunt executate corect, alimentaţia corespunzătoare, te odihneşti şi ai un program echilibrat. Nu e posibil sa nu te poţi dezolta (asta în condiţii normale, fiind sănatos) şi când spun dezvoltare mă refer şi în masă musculară şi în înălţime. În concluzie sportul de orice fel şi făcut responsabil nu poate să te oprească din creştere. Eu îţi recomand pentru îceput exerciţii cu coarda elastică https://www.youtube.com/watch?v=JP67IM1LX-M "Numai bine!"