anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 15 ani si pana acum nu am facut niciun sport. Vreau sa mentionez de la inceput un lucru, nu sunt deloc gras( chiar sunt slab), deci nu asta ar fi problema. Problema este ca sunt un sport foarte prost, nici macar flotari nu pot face din cauza faptului ca nu am forta in brate, iar in acest moment scoala imi mananca foarte mult timp, eu avand maxim 2 ore pe zi timp liber. Ma gandeam sa imi cumpar niste gantere, credeti ca ar fi ok, aceasta fiind singura varianta sa imi mai cresc muschii. Credeti ca o sa ma afecteze in viitor faptul ca nu am facut un sport? Pentru ca daca as face un sport/sala as neglija scoala si nu vreau asta deloc. Vreau sa imi continui studiile cat de bine posibil. De asemenea, credeti ca o sa rada colegii de mine din cauza acestui fapt( sunt clasa a 9-a)?

2 răspunsuri:
| CulturismsiFitness a răspuns:

In primul rand ai avea nevoie doar de 1 ora pe zi pentru a creste in forta si a avea masa musculara. Dupa aia trebuie sa ai un regim alimentar destul de bine pus la punct. Si pe urma trebuie sa mergi la sala... doar acolo cresti in forta... acasa nu recomand deoarece nu vei avea aceleasi rezultate ca si la sala. Iti recomand un canal de youtube al unui culturist profesionist roman. Canalul se numeste totul despre steroizi. Are acolo tot ce vrei si are si niste antrenamente foarte smechere.

| IrinaElena1234 a răspuns:

Este o parerea proprie, nu sunt vreun specialist, dar consider ca nu are cu ce sa afecteze faptul ca nu ai facut niciun sport daca te apuci de gantere. Insa nu te astepta la rezultate mari in timp scurt. incearca mai intai cu greutati mici, apoi mareste numarul ridicarilor din ce in ce mai mult. Dupa asta poti trece la greutati mai mari si tot asa. Ca sa vezi rezultate trebuie sa lucrezi mult, poate chiar luni intregi. Important e sa ai vointa. Rezultatele vor fi, insa va dura.
Nu cred ca o sa rada colegii tai pentru ca probabil unii dintre ei fac sala. Este ceva obisnuit.