anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am făcut atletism 5 ani, iar de 2 luni m-am apucat de sală deoarece as vrea sa am mai multă masă musculară. Problema e că nu îmi pot asigura zilnic necesarul de proteine, dar de carbohidrați da. Nu sunt slab, am masă musculara, dar nu volum deoarece la antrenamentele astea am mai făcut cate ceva forță, dar nu atât încât să devenim culturiști ci cat sa fim tonifiați și să nu avem grăsime pe corp, am pielea lipita de brațe, abdomen, umeri(greutatea mare nu ajuta la atletism).
Eu iau acum creatină de la BiotechUSA și un shake post workout pe care îl luăm noi după antrenament aici (conține toate vitaminele majoritatea în 100% doza recomandata, 13g proteine și 8 carbohidrați, 1.5g glutamina, asta la o cupa de 35grame). În două luni și ceva am inceput sa pun ceva ușor, ușor în greutate, aproape 2 kg dar nu mai suport gustul asta de postworkout pe care l-am băut atâta timp. Întrebarea e: ce îmi recomandați ca supliment care să îmi asigure necesarul de proteine de dupa antrenament și creștere în masă musculară lent? De preferat sa fie proteine din zer cu absorbție rapidă. Nu vreau gainere deoarece vreau sa cresc în masă curata fără grăsimi așa cum am fost învățați aici.

3 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Orice concentrat/izolat proteic de la o firma recunoscuta, adica: de la ON, Muscletech, Dymatize, Weider, etc.

Eu personal recomand whey gold de la ON sau ceva de la muscletech (cele de la muscletech sunt super bune la gust).

| Foame a răspuns:

Cel mai usor este sa iti faci shake-uri. Uite ce folosesc eu:Unt de arahide(25g proteine per 100g), fulgi de ovaz(17g proteine per 100g),banana,ciocolata neagra,scortisoara, ghimbir, lapte si daca vrei poti pune si proteine.Dar are multe calorii, depinde de gramajele pe care le folosesti, poti incerca multe alte combinatii cu mai putine calorii.

| Sorin2k3 a răspuns (pentru Foame):

Nu mă complic, nu cred că e mai ușor să calculez toate gramajele să îmi dea fix cat am nevoie față de un shake proteic care specifica exact cate grame conține pe cupa, plus că nu-mi place gustul la toate astea mixate