| Natalia89 a întrebat:

Am facut genoflexiuni si fandari si ma dor genunchii. Nu este o durere insuportabila dar simt ca in interiorul rotulei parca s-ar rupe ceva. Cand stau pe vine/ciuci parca ma tine ceva si mai are putin si se rupe daca nu îndrept picioarele.
Am de gand sa mai fac exercițiile respective, de această dată corect pentru că acum stiu unde am gresit.
Credeti ca este ceva grav?
Ma gandeam sa imi cumpar niste fașe pentru genunchi, nu stiu cat m-ar ajuta dar...

4 răspunsuri:
| JackR a răspuns:

Ai fortat articulatia genunchiului si meniscurile "protesteaza". Daca durerea si senzatia de "parca s-ar rupe ceva" nu trec in 2-3 zile (in care nu trebuie sa faci efort fizic) este bine sa mergi la un ortoped.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai uitãte pe internet la formã sigur nu faci 100% bine, schimbã genuflexiunile cu box squat sunt la fel dar protejeazã genunchii, si goblet squat.

| Anapanda a răspuns:

Eferciti pentru durerile de genunchi :
1. Din pozitia asezat sau culcat, indoaie genunchiul prin alunecarea calcaiului spre trunchi.
2. Asezat pe abdomen, cu fata in jos, trage genunchiul spre posterior. Pune un prosop in jurul gleznei si trage sau ajuta-te de celalalt picior. 3. Asaza un prosop rulat sub genunchi. Indreapta genunchiul incordand muschii coapsei. Apasa partea din spate a genunchiului pe prosop si mentine pozitia 5-10 secunde. 4. In pozitia pe spate, pune un prosop mare rulat sub genunchi. Incordeaza muschii coapsei si ridica calcaiul de la sol. Pastreaza partea din spate a genunchiului pe prosop si intinde piciorul timp de 5 secunde. 5. Stand pe scaun, ridica piciorul la nivelul genunchiului opus In unele cazuri, durerile de genunchi pot fi prevenite. Pentru a nu te confrunta cu ele, mentine-te in forma, pregateste-te fizic pentru sportul pe care il practici, intareste-ti musculatura si imbunatateste-ti echilibrul

| ZGEBYUSMEXIMUS a răspuns:

Esti in crestere, de-aia. O sa-ti treaca