| MayaBlack13 a întrebat:

Am 11 ani, undeva 1.50-1.52 si am in jur de 52 de kilograme.
Știu că eu cântăresc mult dar mai sunt si pitică si arăt ca un butoiaș. Cum pot să slăbesc? Si Dacă îmi dați idei de cum să slăbesc. cum mă mențin după?

Răspuns Câştigător
| BlueButterfly97 a răspuns:

Trebuie sa faci multa miscare. Gaseste-ti un hobby care sa implice miscarea.

| Kerre a răspuns (pentru BlueButterfly97):

Miscarea nu te ajuta sa slabesti! Acum nu ma intelege gresit, trebuie sa faci miscare pentru a te mentine sanatos dar in general miscarea nu ajuta la slabit doar adauga un - la numarul de calorii. Totul se rezuma la deficitul caloric, daca esti intr-un deficit caloric atunci slabesti, daca esti intr-un surplus caloric atunci pui grasime iar daca esti la un nivel de mentinere atunci te mentii.

13 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Doar sportul nu te va ajuta daca o sa continui cu regimul alimentar din prezent, care probabil nu e tocmai sanatos.
Trebuie sa renunti la dulciuri, sucuri din comert, grasimi, prajeli, cartofi, chipsuri, paste fainoase si alte preparate nesanatoase (de exemplu parizerul sau cremwurstii, pe langa ca au o tona de chimicale periculoase, contin mai multa grasime decat am putea banui noi).

Consuma multe legume (crude sau fierte, in apa sau pe abur) si fructe, seminte, nucifere, cate un iaurt natural pe zi (150gr).
Mananca moderat, in functie de arderile organismului tau. Nu trebuie sa te ridici de la masa "cu burta intr-o parte", deci nu fa excese de nici un fel.
Bea multa apa, in special atunci cand simti senzatia de foame.
Si cel mai important, nu te infometa! Nu o sa rezolvi nimic. (rezisti un timp, apoi cand ti se face foame in stil mare, golesti frigiderul! )

| aXy99 a răspuns:

Consuma mai putine (daca nu deloc) dulciuri, mancaruri de tip fast-food, mancaruri ce contin ulei si mai multe legume si fructe (desi nici nu fructele nu e bine sa exagerezi).

| Kerre a răspuns (pentru aXy99):

Daca e ii plac dulciurile mult atunci de ce trebuie sa renunte la ele? Nu poti slabi cu dulciuri? Cum am spus totul se rezuma la numarul de calorii consumate. Acum sa nu exagereze si sa bage tot felul de dulciuri in cantitati mari asa nu, dar cate 1-2 dulciuri pe zi intre mese nu strica nimaniu.

| aXy99 a răspuns (pentru Kerre):

M-am saturat sa le zic tuturor de deficit caloric, sa-si calculeze kcal si ciclizeze carbohidratii. Degeaba, toti imi zic ca e prea complicat. Eu o fac si cand nu sunt la dieta, imi calculez zilnic kcal sa fie aproximativ 3500 si proteinele aproximativ 160g, m-am obisnuit, nu m-as simti bine daca n-as face-o. Daca tu cand slabesti preferi sa mananci dulciuri in loc de mancare adevarata e alegerea ta, dar daca te bazezi pe ele cu siguranta vei avea carente (de vitamine, minerale, de grasimi sanatoase, de proteine), iar o cantitate mare de carbohidrati iti creste glicemia. Ce inseamna asta? Pancreasul secreta insulina. Ce rezulta de aici? Ca nu poti slabi! (cat timp ai glicemia ridicata, informeaza-te daca nu ma crezi) Deci e mai greu sa slabesti. Nu zic ca nu poti, poti sa mananci numai dulciuri si sa slabesti, dar nu va fi la fel de eficient, nu te vei simti bine si nici sanatos n-o sa fii. Din cand in cand ceva dulce de pofta este in regula, dar daca va slabi mancand fast-food, cartofi prajiti si prajituri, nu vreau sa stiu cum va fi la finalul perioadei de slabire.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Awwe butoias.
la 11 ani, 1, 52 inseamna ca esti inalta.
mananca mai putine dulciuri si joaca te si tu mai mult pe afara.

| Kerre a răspuns:

Deci pentru inceput trebuie sa iti calculezi necesarul caloric pentru mentinere ( gasesti numeroase calculatoare de genul asta pe google ) sau daca nu gasesti atunci uite aici:

RMB (Femei) = 655 + (9, 5 x G kg) + (1, 8 x H cm) – (4, 7 x V ani)
RMB (Bărbați) = 66 + (13, 7 x G kg) + (5 x H cm) – (6, 8 x V ani)

*G = greutatea în kilograme, H = înălțimea în centimetri, V = vârsta în ani
RMB = rata metabolismului bazal

Sedentar (fără efort fizic, muncă de birou) – RMB x 1, 2
Activitate foarte ușoară (efort fizic ușor sau antrenamente ușoare 1-3 zile pe săptămână) – RMB x 1, 375
Activitate moderată (efort de intensitate moderată sau antrenamente 3-5 zile pe săptămână) – RMB x 1, 55
Activitate intensă (efort de intensitate mare sau antrenamente 6-7 zile pe săptămână) – RMB x 1, 725
Activitate foarte intensă (efort de intensitate foarte mare, muncă fizică grea sau antrenamente 6-7 zile pe săptămână, uneori de 2 ori pe zi) – RMB x 1, 9

Pentru a putea slăbi, corpul are nevoie de reducerea consumului caloric. Pentru a nu forța organismul, este recomandat să scazi 500 kcal./zi, dacă vrei să slăbești 500 gr./săptămână. Pentru a te îngrășa sau pentru a adăuga masă musculară, corpul are nevoie de o cantitate mai mare de calorii.

Răspuns utilizator avertizat
| polacekdaviddd23456 a răspuns:

Trebuie sa faci exercitii fizice sa faci abdomene in fiecare seara si faci sex si asa te mentii

| BlueButterfly97 a răspuns (pentru polacekdaviddd23456):

Mai, omule, cum sa ii dai un asemenea sfat unui copil de 11 ani?

| MayaBlack13 explică (pentru polacekdaviddd23456):

Citește din nou!