| KeZiki a întrebat:

Am 15 ani si as vrea sa ma apuc "de facut muschi". Sunt destul de slabut, am cam 55 de kilograme si as vrea sa imi cresc masa musculara. Timp de sala nu am si as vrea sa o iau usor, acasa.Imi puteti da niste sfaturi? Adica nutritie, ce fel de exercitii si cate?

Răspuns Câştigător
12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Te-as sfatuii sa faci un sport de placere (volei, baschet, inot, tenis), pentru ca te vei dezvolta foarte frumos si armonios!
Cat priveste dieta, manaca proteina (carne de orice fel, ham, salam, oua) la fiecare masa, proteina creste masa musculara si alaturi de o salata sau vegetale devine o masa sanatoasa si foarte hranitoare. Nu uita de fructe intre mese, ca si de vitamine ai mare nevoie!

| Clorox a răspuns:

Nu stiu ce naiba v-a luat pe toti cu faza asta cu muschii!
Credeti ca muschii va fac mai frumosi? Credeti ca puteti sa va ascundeti in spatele muschilor? Sau credeti ca muschii va definesc pe voi?
Nu, tot aia sunteti, cu sau farawinking

| DenisaNicoletaG a răspuns:

Fa multe abdomene, flotari chestii din astea de baieti, si la mancare nu stiu mananca normal depinde ce mananci si de cat mananci tu acum.

| gaby24 a răspuns:

Sportul de culturism se progreseaza dupa varsta de 19 ani.indicat ar fi vitamine si fructe.

| Antonies a răspuns:

Esti slabut? Zi mersi ca esti asa eu am 40 kg si nu pot sa ma ingras.

| Badita_Cosmin_1994 a răspuns:

Bine ar fi daca ai putea sa iti faci timp sa mergi la sala. te vor antrena cei de acolo si vei vedea rezultate in scurt timp. la nutritie ti-as recomanda sa iti mentii acelasi stil de alimentatie si daca vrei sa lucrezi si acasa cumpara haltere si incepi usor cu 4-5 kg si pe masura ce trece timplul adaugi greutati multe abdomene fotari si rezultatele vor aparea

| Cosmin86 a răspuns (pentru Badita_Cosmin_1994):

Nu prea pui muschi daca mentii "acelasi stil de alimentatie", eu in perioada de masa musculara mancam 4-5 fripturi pe zi ( + oua, branza, linte, naut, etc. ).

Si cu "multe flotari si abdomene", cam pierzi vremea, trebuie sa faci repetari PUTINE si cu greutati din ce in ce mai mari.

Pentru muschi maresti GREUTATEA, NU numarul de repetari.

| PopaCarla a răspuns:

Omple doua sticle cu nisip si apoi fa abdomene cu ele

| RoxanaTod a răspuns:

Rezerva-ți 10 min pe zi pentru sport. Fa 1 min abdomene(nu întregi deocamdată), 10 sec pauza, 1 min stai in poziția " plank" ( foarte buna daca vrei sa faci pătrățele). apoi iar 10 sec pauza si tot așa. Daca vrei sa te ții de program fa-ți un tabel cu 30 de căsuțe si bifează cu un X in zilele in care ai făcut sport, așa va deveni un obicei. Succes, si eu am făcut asta si a dat rezultate, am făcut pătrățele in aproximativ 2 luni de când am început programul.winking

| Cosmin86 a răspuns (pentru RoxanaTod):

Ai facut patratele ca esti un slabanog, nu ca ai muschi...

Cu prostia aia de antrenament, mai bine te apuci de sah.