| Palfi_Robert_1980 a întrebat:

am 15 ani și as vrea sa pun masa musculară. Eu fac sală/activitate fizica de vreo 5 luni și nu am văzut îmbunătățiri și m-am gândit să consum proteine. Întrebare: vor apărea probleme daca voi consuma proteine după activitatea fizică?

Răspuns Câştigător
| DovleacTurbat a răspuns:

Proteine consumi zilnic din mâncare. Suplimentele proteice sunt tot mancare sau mai bine spus proteina in sine extrasa din mancare, un exemplul whey protein-proteina din zer, este extrasa din zer, trecuta prin niste etape in laboratoare specifice si îmbunătățită cu alti macro ai micronutrienti in functie de firma de la care cumperi. Dar ca sa pui masa musculara cea mai mare nevoie nu este proteina ci carbohidratii. Asigura-te ca, consumi 350-400g carbo daca tot zici ca nu pui pe tine pe zi, cu proteina poti merge la 1, 5g/kg, nici grasimile nu sunt de evitat incearca undeva la 1g/kg si de grasimi. Sunt suplimente 100% naturale si nu patesti nimic de la ele. As zice totusi sa inveti sa mananci, la 15 ani esti mic plus ca nu ai mult timp de sala, in alea vreo 5 luni nici sa executi 100% corecr un exercitiu cap coada nu ai învătat (fara sa o iei in nume de rau). Ai rabdare, invata sa mananci, sa te antrenezi, ai grina la odihna, bea apa 3-4l si RĂBDARE. Deocamdata învață sa manânci ca n-ai nevoie de suplimente, mai mult ca sigur iti poti asigura necesarul doar din mancare.

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Suplimnetele cu proteine nu sunt recomandate unui adolescent in dezvoltare, pentru ca actioneaza si modifica hormonal corpul.
mananca sanatos si acorda importanta maxima activitatii fizice.
Faptul ca nu vezi imbunatatiri, inseamna ca nu faci ori indeajuns de mult efort fizic la sala, ori ca nu faci exercitiile corecte pentru grupele alea de muschi.
Mananca sanatos 3 mese pe zi, cu vegetale si carne. carnea este cea care creste masa musculara, dar o afce intr-un mod sanatos si uniform.