| Marius0908 a întrebat:


Am 17 ani, fac sala de aproape 1 an si nu stiu ce sa fac sincer. vreau sa cresc in greutate un pic mai repede (sunt slab si abia am reusit sa pun 4 kg de cand merg la sala - 64kg am acum, 1.77-78 m) si in masa musculara. Am auzit ca gainer ajuta foarte mult pentru greutate dar cum eu nu am luat proteine sau orice fel de supliment nu prea stiu ce sa cumpăr sau dacă chiar este asa.ce imi recomandați sa fac ca sa cresc in greutate cat si in masa musculara? Astept un sfat de la cineva care chiar stie. Va multumesc!

Ceva dacă se poate nici prea scump pentru ca chiar nu imi pot permite, chit ca sunt banii facuti de mine. Încă nu am un loc de munca cu un venit stabil si nu imi permit chestii mai scumpe. Practic va cer ceva si ieftin si bun dacă se poatelaughing

Răspuns Câştigător
| DovleacTurbat a răspuns:

Invata sa mananci, iar la categoria suplimente nu te lua dupa tembelii astia care le baga in aceeasi oala cu anabolizante, hormoni si etc. Gandeste-te ca la MR.O sunt culturisti profesionisti cu zeci de ani de sala si tot atat de steroizi si sunt sanatosi tun, iar dupa capul astora TU mori de la suplimente rolling on the floor. In primul rand trebuie sa inveti sa le citesti eticheta, ca sa vezi cam cat de bun e un supliment prima data ne uitam pe valorile nutritionale (cu cat sunt mai ridicate cu atat e mai valoros), in al 2 lea rand verificam ca, carbohidratii sa fie din surse sanatoase si nu zahar (gen gfx8). Dupa ne uitam ce contine acel supliment de fapt, nu alegem suplimentele care contin de exemplu indulcitor artificial gen aspartam (e cancerigen), ca indulcitori vom merge pe stevie. Gainer bun (calitate-pret) parerea mea este Serious Mass (acum tu stii ce buget ai). Dar este mai ok sa-ti inveti stomacul sa manance mai mult cantitativ, mananca 4-5g de carbohidrati / kg.
Mananca 1, 5-2g proteina/kg
1, 2-1, 5g grasimi /kg. Si ar veni cam asa: 5g (carbo) x64= 320g carbohidrati pe zi.
1, 5 proteine×64= 96g proteine
1, 5g grasimi ×64 = 96g grasimi de aici rezulta ca tu ai de consumat: 320×4+96×4= 1664+ 96×9= 2528 de calorii pe zi. Impartiti in valorile de mai sus. (Poti incerca timp de 1 saptamana dupa care sa te urci pe cantar si sa vezi daca exista rezultate)

| Marius0908 explică (pentru DovleacTurbat):

Ceva dacă se poate bazat pe carbohidranti?

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Marius0908):

Ti-am zis serious mass.

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In loc de prafuri si alte porcarii chimice, te-as sfatuii cu banii aia sa cumperi de mancare si sa manaci sanatos. Pentru ca nu-i normal sa iei proteine si alte porcarii la 17 ani, care iti pot afecta dramatic corpul, inca in crestere si dezvoltare.

Uite aici cum sanatatea unui copil a fost schimbata dramatic in urma folosirii intense a proteinei, pe perioada adolescentei.
A ajuns la 20 de ani cu insuficienta cardiaca!
https://www.tpu.ro/......itness-am/

| Marius0908 explică (pentru Violleta2022):

Daca sunt folosite in exces..nu e ca si cum o sa mănânc doar proteine laughing multumesc totusi pentru sfat

| Violleta2022 a răspuns (pentru Marius0908):

Nu este vorba de folosit in exces, ci de simpla lor folosire, ca tot asa te afecteaza!

| peperonies a răspuns:

Mananca mancare nu mai da banii pe prostii. din pacate muschiul se pune greu dar daca tot pui muschi an dupa an in cativa ani o sa fii multumit. spor.

| Dumitru_Mirela_1990 a răspuns:

Mănâncă sănătos: mâncare gătită în casă, fără prea multe prăjeli, multe legume crude și continuă cu sportul.

| Noone09 a răspuns:

Încearcă sa mânaci cat mai mult piept de pui si oua la mine a mers, dar depinde si de organism

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Noone09):

Si carbohidratii unde-s (fara astia nu pui pe tine, mai intreb si de grasimi care din oua sunt insuficiente?)

| Marius0908 explică (pentru Noone09):

Sincer mănânc multă carne facuta la gratar..nu exista săptămâna sa nu mănânc. chiar si de prajeli m-am lasat..in sensul ca mănânc foarte rar. Am reusit totusi 4 kg sa pun pe mine.dar mi se pare totusi ca într-un timp cam mare.