| RobertG101 a întrebat:

Bună din nou. Deși vreau să mai dau jos din grăsimea rămasă, vreau să și încep să pun mușchi pe mine. Deci cum fac?
Menționez că la sală sunt băuturi cu Carnitină, mă va ajuta să ard din grăsime dacă sunt în surplus caloric?

6 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Carnitina sau si mai bine, un fat burner gen Animal Cuts, Hydroxicut, etc.

| aXy99 a răspuns:

Nu vei putea sa slabesti si sa pui masa musculara in acelasi timp, mai ales daca zici ca ai mai facut sala. Pune-te pe pus masa musculara, daca nu exagerezi cu mancarea nu vei pune grasime. Bauturile cu carnitina (la fel si cele cu aminoacizi si/sau vitamine) sunt niste prostii, extrem de scumpe, bea apa si ai grija ce mananci, nu te ajuta bauturile alea cu nimic. Nici macar carnitina nu te ajuta daca esti in surplus caloric. (eu nu cred ca te ajuta nici daca esti in deficit, dar asta e o parere personala)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu are rost daca esti pe surplus caloric.

| HugeHulk a răspuns:

Nu are rost sa bagi in tine carnitina daca esti abia la inceput. Incepe cu un antrenament mai light de pe net, 3 zile pe saptamana si peste cateva luni poti sa treci la ceva mai avansat eventual.

Răspuns utilizator avertizat
| aXy99 a răspuns (pentru RobertG101):

Termenul de "natural" in lumea sportului inseamna fara dopaj. Adica fara: steroizi (in special), insulina, hormoni de crestere, antidiuretice, SARM (modulatori selectivi ai receptorilor androgenici) etc. Suplimentele sunt in mare parte mancare sau inlocuitori ai acesteia. Daca iei suplimente esti natural.