| Lupu112 a întrebat:

înainte de a întreba vreau să menționez că aș vrea să îmi răspundeți cu cât mai multă cunostiinta de cauza. Va rog sa nu vă bateți joc: pentru mine este important. Deci am 62 kg, 1.68, 5 cm și 67 in talie, 15 ani și 2 luni. Vreau sa ajung la 57 de kg, fac sport de 2 ani, cardio hiit foarte intens cu exerciții care implica masa musculara ( 1 ora - 1 ora jumate) și doar de masa musculara ( vrei 40- 50 minute). tot ce mănânc notez intr o aplicație ( 1500 kcal ) pentru că vreau sa slăbesc 5 kg. Mă chinui de 4 luni și tot nu slăbesc. Va rog ajutați mă.
unde as putea greși? la antrenament, la alimentatie? mănânc sănătos și știu foarte bine cum sta trebaa cu nutrienții și caloriile. va rog răspundeți mi chiar vreau sa mi se îndeplinească dorința de a slăbi. Dacă mi se va îndeplini, mi se va schimba viața.

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Ai zi de trisat? Adica o zi in care sa bagi calorii in exces, ajuta pentru accelerarea metabolismului.

Tu ai 2 probleme acum:
- metabolismul tau e incetinit (si e normal, daca mananci doar 1500 kcal pe zi), asa ca trebuie sa ai un cheat day
- ti-ai marit si masa musculara, probabil cu cateva kg

Poti folosi si un supliment, gen un fat burner, pentru accelerarea metabolismului.

9 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Pai daca tu faci exerciții pentru mușchi, aia obții.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Catrice):

Daca era asa simplu "faci exercitii pentru muschi si ai muschi", nu mai esuau 70% din cei care fac sala laughing

| Catrice a răspuns (pentru Cosmin86):

Pai daca nu fac cum trebuie...
Daca faci exerciții și tot bagi in tine ca porcu...

| Cosmin86 a răspuns (pentru Catrice):

Pai ca sa pui muschi TREBUIE sa "bagi in tine ca porcu", nu ai vazut cat de mult mananca sportivii in perioada de masa musculara? Arnold manca si 3 kg de carne pe zi ( + multe altele).

Muschi nu faci doar cu "exercitii", cum ai zis mai sus.

| Catrice a răspuns (pentru Cosmin86):

Una e sa bagi ce trebuie si alta fast food si prostii.

| AnastasiaK a răspuns:

Poți să ne spui ce exerciții de masă musculară faci? Mergi la sală?

Alimentați care e? Ce înseamnă că mănânci sănătos?

Ai deja un răspuns foarte bun de la Cosmin, doar că el a presupus că faci lucrurile corect. Eu, în schimb, sunt mai sceptică în privința asta, dar nu pot să îți zic dacă sunt bune alimentația și antrenamentul cât timp nu ne spui care sunt. Alimentele le cântărești când le bagi în aplicație? Sau ochiometric?

| NunuNini a răspuns:

Nu stiu cum este cu exercitiile la sala. Doar ce am citit. Dar este posibil ca exercitiile pe care le faci, sa-ti transforme grasimea in masa musculara. Iar pe asta, nu o mai dai jos. Cine ti-a recomandat exercitiile astea? Pot fi gresite.

| AnastasiaK a răspuns (pentru NunuNini):

Hai că deja devine plictisitoare asta cu transformarea grăsimii în mușchi, mai veniți și voi cu ceva nou dacă tot vreți să arătați că de la clasa a 6-a în sus ați stat la școală degeaba.

De ce nu transformarea grăsimii în oase? Sau transformarea mușchilor în neuroni? Sau direct apa în vin... măcar la ultima păreți doar religioși, nu altfel.

P.S. Dacă ai descoperit tu cum să faci să nu mai dai masa musculară jos nicicum, îți sugerez să faci un anunț online că sigur îți ridică băieții care fac culturism statuie.

| Cosmin86 a răspuns (pentru NunuNini):

E IMPOSIBIL anatomic ca o celula sa se transforme in alt tip de celula, grasimea NU se transforma in muschi si nici invers. Medicina DE BAZA.