| beniamin1991 a întrebat:

Buna seara,am o curiozitate care ma macina.
M-am apucat de sala acum o luna,la inceput refuzam sa consum suplimente alimentare insa acum consum.
Ma limitez la Milk and Eggs,pentru ca imi pare a fii din categoria produselor "light",in plus asta ar fi cea mai buna alegere tinand cont de faptul ca pot face sport numai seara.
Acum, ce ma macina pe mine, este urmatorul lucru.Am citit pe multe forumuri de persoane care au consumat asemenea produse,suplimente,nu vorbesc de steroizi,acolo e mai rau,si acele persoane care s-au lasat de sala si nu au mai luat acele suplimente,au scazut in masa musculara,adica muschii nu mai aratau ca inainte,erau mai dezumflati,mai mici.
Voi ce spuneti,e posibil asa ceva? Nu cunosc pe nimeni,vorbesc din ce am auzit.
Ce ar trebui sa fac, sa renunt sa iau asemenea produse sau nu? Nu am consumat decat timp de o saptamana si nu stiu ce sa fac, daca sa continui sau nu cu Milk and Eggs.

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Milk & egg e un concentrat proteic, nu exista concentrate proteice mai "light" sau mai puternice, ele iti ofera o cantitate de proteine / portie, atat.

Ce trebuie sa stii tu este ca ai nevoie de 2 grame de proteina / kilogram-corp zilnic, pentru a te dezvolta optim. Aici intervin suplimentele, doar din alimentatie e greu sa faci asta ( eu am 5 mese pe zi si tot mai am nevoie de suplimente ), in cazul tau daca esti mai slab poti si fara suplimente.

Iei concentrat proteic in masura in care iti completezi cantitatea zilnica de proteine a.i. sa ajungi la 2 grame / kilogram-corp, nu iei asa haotic.

Si inca ceva, schimba milk & egg cu o proteina din zer, milk & egg are absorbtie lenta si se ia inainte de culcare, o proteina din zer cu absorbtie rapida se ia imediat dupa antrenament ( sau intre mese ), ideea este ca imediat dupa antrenament e cel mai bun moment sa-ti hranesti muschii ( cum si cea mai importanta masa a zilei este la 30, maxim 60 de min dupa antrenament ).

Eu am luat 2 ani suplimente si apoi 5 ani nu am facut sala si am scazut foarte putin ( as fi scazut mai mult daca nu luam suplimente ), si acum m-am reapucat de 5 luni si sunt chiar intr-o forma mai buna decat eram atunci.

Si vezi, conteaza si "sursele" de unde auzi, conteaza doar parerea unor medici sportivi, nutritionisti sau chiar sportivi de performanta, mituri si povesti sunt pe toate drumurile, alea poti sa le ignori.

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai evident, daca te lasi de sala, nu mai faci deloc, nici un fel de sport care sa iti tina muschii in priza - ti se mai lasa, nu mai arata asa incordati. Nu are legatura cu consumul de proteine praf, ci cu faptul ca nu mai faci culturism, te lasi brusc, iar muschii iau si ei o "pauza". Deci daca vrei sa stea ca la vedete, trebuie sa faci sala regulat.

| JulyStorm a răspuns:

Dupa ce renunti la ele e normal sa te "desumfli".
Suplimetele te ajuta sa cresti in muschi prin retentia de apa. Din momentul in care nu le mai iei, vei pierde apa in exces retinuta de muschii tai pana in momentul respectiv.
Lasa suplimentele si schimba alimentatia. Multa carne de vita, lapte, oua, carne de curcan, peste, fibre, proteine, etc, etc.
E mai dificil sa cresti in masa musculara asa, dar e mai sanatos si de durata mai lunga. happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru JulyStorm):

Doar creatina are retentie de apa, proteinele in niciun caz.

Esti complet pe langa

| dutzu4485 a răspuns:

Deci..sa fiu scurt!
1:nu ai zis cate kg ai!
2:nu ai zis ce inaltime ai!
3:anii dau de inteles!
La varsta ta nu e bun sa ei nimic! Pt ca o sa iti dai tot organismul peste cap ca sa nu vorbesc in termeni stiintifici.
Asculta sfatul meu timp de 1 luna, 1 jumatate..si iti garantez ca va da rezultate 100% dar nu MARI!
Reteta este:
-mancare multa! 7-8 mese pe zi!
-sala minim 90 min. da TRAS nu faci 1 grupa stai 20 min. Faci o grupa stai 20-30 sec hai sa zic 1 min maxim, si ODIHNA e cea mai importanta!
60%odihna.
20%Antrenament.
20%mancare.
Si te rog dupa 1 luna sau chiar 2 astept un raspuns la id: one.byitalianjob
BAFTA!

| beniamin1991 explică (pentru dutzu4485):

Fac 21 de ani in noiembrie, 1, 63 inaltime, 75 kg,fac sala de o luna si o saptamana,in prima luna am crescut destul de mult in masa musculara si kg,m-am si hranit cat de cat corespunzator.
Acum,de o saptamana consum milk and egg.

Cosmin, nu stiu ce altceva as putea lua, eu pot sa fac sala numai si numai seara, incep la ora 20, gat pe la ora 21:40, la sala are o gramada de produse insa antrenorul mi-a spus ca nu e prea bine sa iau seara asa ceva,sinngura optiune fiind milk and egg sau fit up si am ales milk and egg.
Acum nu stiu ce sa zic,ori ma las de ele ori merg pe milk and egg,nu as baga in mine alte produse ca nu sunt dispus nici eu sa fac sala o viata intreaga,adica nu cred ca eu daca as trage la sala fara sa iau produse,si dupa aceea ma las, nu cred ca o sa ma "dezumflu".


Eu un om in varsta la sala, veteran sa ii zic asa, nu se duce la campionate cu aia care baga steroizi in ei ci face doar regulat sala si omul arata foarte bine, e 100% natural spune el, nu baga si nu a bagat produse in el si mi-a povestit ca a luat o pauza de 3 ani si nu a scazut deloc,muschii stateau intacti exact ca in prima zi dupa ce s-a lasat, e bine facut si trage cu kg mai mari decat trag aia care sunt umflati de steroizi, are vena si avantajul lui e ca se poate lasa oricand.
Probabil se si hraneste corespunzator, ei bine eu nu pot, eu lucru de la 9 la 18, nu pot sa bag in mine 5 sau 6 mese,mananc de dimineata un fruct,la amiaza sandwich cu un fruct si sana, seara avand singura masa calda si dupa sala tot un fruct, nu ma hranesc destul de bine dar nu am de ales.
Totusi am crescut fata de cum eram, nici eu nu ma asteptam sa arat atat de bine, credeam ca ia mai mult timp.

| Cosmin86 a răspuns (pentru beniamin1991):

Cresti la inceput ca nu esti obinuit cu efortul, la inceput ai progrese si daca te antrenezi aiurea si daca nu te alimentezi corespunzator, dar ai sa te plafonezi destul de repede, dupa 6 luni cred, depinde de organism, oricum primul an esti considerat "incepator" si e perioada cand ai cele mai mari progrese.

Si dupa 3 ani e imposibil sa ramai cu aceeasi forta si masa musculara daca nu ai facut nimic sa te mentii.

Citeste aici ca sa intelegi :
http://www.getfit.ro/......ezi-2.html

Si apropo, fit up este un inlocuitor de masa, ala il iei cand vrei sa slabesti, nu cand vrei sa pui masa musculara.

Si dupa cum ti s-a mai spus, alimentatia e cea mai importanta, nu poti manca un fruct la micul dejun, micul dejun sa contina 2 oua intregi + cateva albusuri, branza si ceva carne, ai nevoie de 30-40 de grame de proteina / masa, un fruct nu are aproape deloc.

| beniamin1991 explică (pentru Cosmin86):

Dar stai putin, cine poate manca asa ceva la micul dejun? Eu incep lucrul pe la 9, ma trezesc la 8, cum e posibil sa mananc asa ceva de dimineata? Branza,carne,oua? Nu am pofta de asa ceva si nu cred ca as putea sa mananc,la fel de bine mi-ai putea cere sa mananc sarmale sau slanina cu ceapa.
Nu am cum sa mananc asa ceva de dimineata, doar alimente usoare, gen lapte cu cereale, lapte cu gem, biscuiti.
Cine sa se trezeasca de dimineata si sa fiarba ou? Cine sa stea sa isi prepare carnea? Mai ales ca aceasta trebuie sa fie la gratar si nu prajita.Cine poate sa scoata branza sarata din frigider si sa bage in gura branza sarata la prima ora a zilei?
As vrea, dar nu am cum, cand ma trezesc simt ca nu pot manca mai nimic, ar trebui sa ma trezesc mai devreme cu 3 ore,inainte de a pleca la lucru ca stomacul meu sa-si revina la "realitate" si sa pot baga mancare adevarata in gura.
Plus ca ia o gramada de timp sa o prepari si eu nu am persoana dupa mine sa-mi prepare mancarea,dimineata,printre mancat,trebuie sa ma spal,mai fac un pic de ordine prin casa,etc,nu am timp de mancat asa ceva si nici nu as putea.


Si cum vine asta,muschii se plafoneaza? Stiu ce inseamna termenul de plafonare insa nu cred,adica,teoretic,nu ar trebui sa cresc,cresc si iar cresc? Vrei sa spui ca ajung pana la un anumit punct si gata? Tot ce-mi ramane de facut de atunci este sa ii mai lucru,formez fiindca ei nu mai cresc?
Poi stai asa,ca nu fac cu aceleasi greutati la sfarsit,teoretic,daca cresc in greutati ar trebui sa dau inainte cu body-buildingul,cred,mai cresc si cu dieta in sensul ca bag mai multe mese,iau in greutate,pe sistemul iau in greutate,definesc muschii,dupa aceea din nou, ma mai ingras putin, iar ii definesc, si tot asa, nu e plauzibila ideea?

| beniamin1991 explică (pentru beniamin1991):

Apropo,cineva de pe getfit mi-a recomandat sa iau " vitamine, minerale, regenerator/protector hepatic, antioxidanti, glutamina, omega 3", asta in contextul aceleiasi discutii.
Poti urmari topicul aici http://forum.getfit.ro/showthread.php? 13043-Hepatita-B-Fit-Up-sau-Milk-amp-Eggs&p=195335.

N-am mai postat intrebarea mea acolo deoarece stiu ca exista alte sute de intrebari ca a mele pe aceeasi tema.

| Cosmin86 a răspuns (pentru beniamin1991):

E mult de explicat la ce zici tu, am putea vorbi pe mess daca vrei. Dar pana una alta, sa le luam pe rand.

1) micul dejun.
Si eu tot la 9 merg la servici, ma trezesc la 7 si prepar micul dejun, si nu trebuie neaparat branza sarata, tu alegi ce branza iti cumperi happy

Si eu ti-am zis ce trebuie sa mananci cand faci sportul asta, o sa vezi singur mai tarziu de ce, lapte cu cereale mai merge, ca laptele are proteine, biscuitii nu au nimic.

Carnea nu trebuie sa fie neaparat pe gratar, se poate si fiarta. Dimineata poti manca muschi file, daca vrei sa eviti mezelurile atunci 2 oua + o bucata de branza si 2 felii de paine integrala e un mic dejun bun, sau cereale cu lapte dar mai mananci o masa intre pranz si cina.

Daca e vreo dimineata cand chiar nu ai pofat de mancare, poti servi un milk & egg, un shake proteic poate fi considerat ca o masa, sau o proteina din zer e mai indicata dimineata happy

Daca tot intri pe getfit.ro, gasesti acolo mai multe informatii despre ce trebuie sa mananci cand mergi la sala.

P.S. : profesionistii mananca si 15 albusuri la prima masa ( ex. jay cutler ), nu are legatura cu ce vorbeam noi, dar am zis ca fapt divers happy

2) plafonarea

Nu o sa "cresti, cresti si iar cresti", o sa cresti din ce in ce mai greu. Toti avem o limita, este determinata genetic, si e foarte greu s-o atingi. O sa vezi mai tarziu ca ai nevoie de mai multe suplimente + mai multa mancare pentru a creste, nu o sa cresti mereu cu cat mananci acum, o sa trebuiasca sa mananci din ce in ce mai mult.

Sa-ti dau un exemplu, sa zicem ca impingi 60 de la piept. In 7 luni poti ajunge sa impingi 90 de la piept, deci 30 de kg in plus. Well, de la 90 la 100 e posibil sa dureze inca 7 luni, deci ai nevoie de acelasi timp pentru doar 10 kg, si tot asa, din ce in ce mai lent.

Culturistii profesionisti apeleaza la steroizi ca sa-si depaseasca limitele ( exceptie fac cei cu un genetic exceptional, cu toate ca si ei apeleaza, dar astia sunt sub 1 % din populatie ).

Dar stai linistit, e foarte greu sa-ti atingi maximul genetic si o sa vezi ca limita e destul de "sus", cunosc oameni care lucreaza cu greutati mari si nu au luat steroizi, si inca mai cresc. Nu o sa-ti atingi limita in 5-6 ani, poate in 10 happy

| beniamin1991 explică (pentru Cosmin86):

Am sa arunc o privire pe getfit cand am timp, din pacate pana acum nu am avut, nici macar 5 minute, uite de exemplu acum e 00:13, am fost toata ziua plecat, as intra acum pe getfit imi ia ceva timp sa gasesc cateva linkuri utile si trebuie sa dorm ca ma trezesc la 8.
Intr-o zi,cand am timp, ma apuc sa caut si sper sa gasesc linkul ala cu alimentatia.

In legatura cu micul dejun, da, as putea sa fac asta dar problema e ca daca ma trezesc la 7, e prea devreme fiindca nu dorm destul.Din pacate, de obicei, eu ma pun sa dor pe la 00:30 si ma trezesc la 8:30, stiu ca nu e bine dar na...
Totusi nu inteleg un lucru, de ce conteaza masa de dimineata cand eu fac sala seara la 8? Adica corpul meu,organismul meu, nu foloseste acele fibre, proteine, vitamine si mai stiu eu ce contin alimentele mele, pana la ora 8?
Sincer nu o consider atat de importanta, mult mai importanta e cea de seara, la ora 18:30, cu o ora si jumatate inainte de sala,ca de acolo se "hraneste" organismul meu,nu din masa de dimineata.
E posibil sa vorbesc in dodii,nu cunosc foarte bine lucrurile astea dar totusi, nu cred ca masa de dimineata e atat de importanta in cat sa bag in mine lactate, carne, oua, cele de folos pentru acest sport.

| Cosmin86 a răspuns (pentru beniamin1991):

Oho, e mai importanta decat crezi, din pacate.

Intr-adevar e importanta alimentatia pe parcursul intregii zile, dar dimineata e un caz special, ai foarte putini aminoacizi in sange, corpul tau nu a mai fost hranit de ore bune ( toata noaptea ) si apare catabolismul, adica corpul tau consuma orice resurse gaseste disponibile ( inclusiv masa musculara ) si normal ca o sa cresti mult mai greu.

Uite ti-am cautat eu un articol pe getfit :
http://www.cristianmargarit.ro/2009/12/dieta/ce-mananc-dimineata

citez : "A nu manca nimic dimineata inseamna sa obligi corpul sa arda masa musculara pentru energie"

Ma rog, e explicat mai detaliat acolo, eu am luat doar fraza cea mai importanta, sa vezi cum te afecteaza concret in crestere :)

Deci, daca tu chiar nu ai timp sa mananci nimic, baga un milk & egg, macar sa-i oferi corpului ceva aminoacizi.

| beniamin1991 explică (pentru Cosmin86):

Ohooooo,la asta nu ma asteptam, pai pana acum faceam totul gresit.
Am sa mananc de azi inainte, treaba e ca va trebui sa dorm mai devreme, pe la 23:00 crying,ceea ce nu imi prea place fiindca vreau sa mai stau si eu la calculator/tv,dar na,asta e, fara un pic de sacrificiu nu dau inainte.
Multumesc frumos Cosmin pentru ajutorul oferit, apreciez foarte mult si m-ai invatat o gramada de lucruri, multa sanatate si fericire iti doresc, numai bine.