| Criss_1252 a întrebat:


Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi despre suplimente pnetru masa musculara?
Nu prea stiu ce sa iau, am aproape 18 ani si nu prea as vrea sa iau price gasesc prin orice magazin, nu vreau sa am vreo problema cu ficatul.
Ceva de maxim 150-180 de lei. Eu m-am gandit la Mass-Tech, chiar daca depaseste 200 si cv de lei, are cantitatea mai mare si imi ajunge mai multi timp, dar nu stiu ce sa zic.
Va rog frumos! Cineva care ma poate ajuta…
Multumesc mult!

9 răspunsuri:
| peperonies a răspuns:

Steroizi. restul sunt apa de ploaie.

| CulturismsiFitness a răspuns:

Din ce am inteles eu tu vrei sa cresti in masa musculara. Sunt mai multe modalitati. Steroizii nu i recomand. Alta modalitate este un supliment pentru masa musculara. Eu in primul rand iti recomand sa ai o dieta alimentara bazata pe un continut ridicat de carbohidrati si mai scazut de proteina. Pe urma sa urmezi un antrenament specific pentru cresterea masei musculare si nu in ultimul rand un supliment proteic. Ca sa nu faci o gaura in buget mare iti recomand Mass Forte Creatin de la redis. Multa lume zice ca e romaneasca si nu functioneaza. Ei bine sunt 5 kg de proteina si carbohidrati si creatina la 100ron. In plus acest supliment te tine mai bine de 1 luna. Deci ramane la tine ce vrei sa faci cu banii. Alte produse platesti numai firma. Bineinteles daca ai un buget cat de cat iti recomand cu incredere MyProtein. Din punctul meu de vedere este cea mai buna firma de suplimente. Si pentru antrenamente intra pe youtube si cauta canalul Totul despre steroizi. Acolo un culturist profesionist roman iti explica tot ce vrei sa stii pana in cel mai mic detaliu

| Ana9999 a răspuns:

Proteine gasesti suficiente si in alimentatie, consumand carne, oua, cereale, nuci, seminte, legume si fructe. In plus, pentru dezvoltarea corecta a muschilor nu e nevoie numai de proteine, ci de o combinatie intre proteine, glucoza si grasimi, ceea ce incurajeaza o dieta echilibrata in detrimentul proteinelor la borcan. Poti pur si simplu sa calculezi cate proteine mananci pe zi, pe Internet se gasesc liste care arata cate proteine are un anumit aliment, iar ca barbat, trebuie sa consumi minim 50 g (0, 5-0, 7g/kg corp in general pentru un adult obisnuit) de proteine din alimente pe zi, dieta ideala ar fi formata din 50% glucide, 35% lipide si 15% proteine. De asemenea, consumul exagerat de proteine, si aici ma refer in special la cele in borcan, duce la scaderea duratei vietii, afectarea rinichilor, pierderi de calciu, cresterea colesterolului din sange si afectarea ficatului. Parerea mea e sa investesti acei bani in ore la sala, efectele nu se vad chiar imediat, dar daca te tii de treaba, faci muschi intr-un mod sanatos, fara sa te expui unui risc. Sau poti pur si simplu sa iti formezi la tine acasa un program de antrenament, vezi aici: https://www.youtube.com/user/passion4profession/videos

| Ana9999 a răspuns (pentru Ana9999):

Referitor la Mass-Tech, eu am inteles ca ar cauza probleme digestive, balonare, la unele persoane, iar cu timpul pot sa apara probleme cu stomacul. In orice caz, daca tu o sa vrei neaparat sa iei proteine de genul, parerea mea e sa ceri si sfatul unui medic inainte, pentru ca fiecare persoana are corp diferit. Pentru unii poate sa fie perfect acest supliment alimentar, insa nu iti poate garanta nimeni ca o sa functioneze exact la fel si in cazul tau. De asemenea, poti avea o alergie la un anumit ingredient. Poate ca este doar un supliment alimentar, insa consider obligatorie opinia unui medic.

| Criss_1252 explică (pentru Ana9999):

Ana, iti multumesc foarte mult pentru ambele raspunsuri!
Daca as putea sa^mi obtin necesarul zilnic doar din ce mananc, as face-o! Problema mea este ca sunt plecat de acasa de la ora 6:00 pana la ora 20:30 de luni pana vineri, air intre orele astea mananc 2 sandvisuri si daca doresc, o masa la ora 12:00. de aceea as dori niste suplimente sa ma ajute sa pun putin mai multa masa musculara.
Sper ca m-ai inteles!
Multumesc din nou pentru toate informatiile!

| Ana9999 a răspuns (pentru Criss_1252):

Din cate am inteles, in cazul suplimentelor de genul este nevoie si de cel putin 3-4 mese pe zi, pentru ca altfel pot sa apara probleme grave cu stomacul. Initial e posibil sa cauzeze diaree, daca sunt luate pe stomacul gol. In orice caz, cere si parerea unui medic atunci cand poti inainte de a le lua.

| Criss_1252 explică (pentru Ana9999):

Am inteles, multumesc!
Mai inanite voi cauta suplimentele.
Oricum nu le voi lua chair pe stomacul gol. daca mananc la 12:00 si am antrenamentul pe la 15:00-16:00 presupun ca nu e asa de rau.

| Ana9999 a răspuns (pentru Criss_1252):

E alegerea ta, eu nu pot sa iti spun prea clar daca in cazul tau e bine ce faci sau nu, pentru ca, in primul rand nu sunt medic si in al doilea rand, chiar si daca as fi fost medic, nu am acces la istoricul tau medical. Din pacate nu pot decat sa iti prezint cateva date standard cunoscute de mine si eventuale riscuri, ceea ce am si facut.

| Criss_1252 explică (pentru Ana9999):

Da stiu asta, si iti multumesc foarte mult pentru tot!
Imi voi allege niste sulplimente si voi merge cu "ingredientele" la un medic.