| viata0delash a întrebat:

Tema suplimente alimentare. Cu 2 ani in urma frecventam sala si am facut o pauza, acum iarasi am inceput sala si vreau sa va spun ca am 60kg la 180cm, doresc sa-mi cresc masa sa arat mai larg.
Vreau sa--mi cumpar suplimente alimentare, stiu ca gainerul e perfect pentru astia ca mine, care greu acumuleaza masa, daca stiti ceva despre domeniul acesta, care ar fi suplimentele pe care mi le-ati recomanda, ca fiind incepator, student, hard gainer; ceva sa satisfaca calitatii la pret mai adecvat. si un magazin din Iasi de unde as putea cumpara astea, sau poate vanzatorul se pricepe...imi spuneti voi cum e

9 răspunsuri:
| BuLaNNNeL a răspuns:

Gainer? Bani aruncati pe zahăr (daca nu stii sa alegi). Gainerul reprezintă sursa de calorii bogată în carbo (majoritari), după cum probabil stii carbohidratii sunt cei mai ieftini si cei mai usor de procurat pentru organism (de la pâine, la paste, la orez, cartofi etc astia-s carbohidratii), proteina e cea mai scumpă (cărnuri, lactate, ou, etc), grăsimile sunt si ele accesibile (unt de arahide, nuci, chiar si grasimea din peste si etc etc). Ce vreau sa spun e ca n-ai nevoie sa dai sute de lei pe gainere care sunt fabricate din produse de maxim 70 lei laughing. Sau chiar mai ieftin, daca ne uităm la GFX care e peste 50% zahar (asta e un exemplu, mai sunt multe ca el). Invata sa mănânci, n-ai nevoie de 100 de mese pe zi, 2-3 mese mari sunt suficiente, poti creste si cu o masa pe zi cu, condiția ca la acea masa sa-ti iei tot necesarul si peste necesar adica (surplus). Sa nu uitam ca suplimentul SUPLIMENTEAZA alimentația, la 60kg alea tale n-ai ce suplimenta, daca esti băiat serios iti iei tot ce ai nevoie din 2 mese laughing. 2g×60kg=120g proteina pe zi (200g macrou afumat =50g proteina (aproape jumatate si asta doar la o masa, plus ca nu mănânci doar peste la masa respectivalaughing )), cu, carbohidratii poti merge la 3, 4 poate si 5g/kg in functie de organismul tau (aici treaba e si mai simpla, fiindca sunt cei mai comuni si ieftini), iar la grasimi minim 60g. Ti se pare mult? Daca da, apuca-te de alt sport. Sa nu uitam ca suplimentul iti ofera un "plus", plusul acesta se transformă în "minus" in momentul opriri suplimentarii, ce inseamna "minus", în cazul tau pierzi/ajungi de unde ai plecat (asta in cazul in care nu-ti iei "plusul" oferit de supliment din mâncare, ceea ce ar însemna să mănânci si mai mult decat o făcusei pana in momentul asta). Invata sa papi.

| viata0delash explică (pentru BuLaNNNeL):

Stiu ca si singur as putea lua toate din mancare, dar problema e ca sunt supraincarcat si fizic nu reusesc sa mananc, dimimeata ma trezesc la 7.00 si nu reusesc aproape nimic sa mananc din cauza colegilor care dorm pana la amiata, apoi am ore pana la 8 seara, cu o pauza cam pe la amiaza care e unica mea sansa de a manca cat mai mult. Si deja seara mai mananc odata.
Cat vorba despre proteine, frigiderul e pe jumate plin cu carne de pui, fiindca se pastreaza mai bine, sa iau de acasa pasta si alti carbo in volum necesar nu am posibilitatea. De asta si am nevoie de suplimente, fiindca din mancare nu reusesc fizic sa acumulez. De coeficientul 2g proteine la 1 kg de corp si 6 7carbo deja stiam, si e really mult pentru mine

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru viata0delash):

Trebuiesc făcute sacrificii. Cred ca ti-am explicat cum "functioneaza" suplimentele, odată oprita suplimentarea plusul dat de ele trebuie luat din mâncare (asta înseamnă inca o cantitate in plus fata decat mâncai in mod normal, daca nu vei ajunge de unde ai plecat sau vei spune celebra: "nu luati ba proteine ca după ce nu mai iei te desumfli" happy. Foarte bine, puiul este foarte bogat in proteina. Ce treaba ai tu cu, colegii care dorm? Nu poti mânca fără ei sau? Eu personal nici nu mănânc dimineață fiindca nu pot. Prima mea masa e pe la 11-12 si chiar 13 daca sunt ocupat. Mai mănânc seara pe la 6-7, iar ultima masa e pe la 23-(24 in cazul de ieri, mâncăm in timp ce ti-am scris tie aici laughing ). Stiu cum e sa fii slab, stiu cum e sa zici "bai eu mănânc mult, dar tot nu ma ingras" chiar iti dădeam dreptate pe tema asta acum vreo 2 ani de zile, pana am invatat ca nu cresteam fiindca nu mancam suficient. In pauza aia poti manca iarăși, iti iei in caserola după tine ca "băieții aia mari" happy. Un Gainer calitativ este Serious mass- dar costă destul de mult si se duce destul de repede fiindca se ia in cantități mari de pudră (bineinteles aici in functie de necesarul fiecăruia), dar o servire înseamnă vreo 150 sau 300g pudră (numai retin exact, te uiti pe eticheta). Eu as spune sa faci niste sacrificii daca chiar doresti ceva, va fi mult mai bine. Iti vei obișnui stomacul si organismul sa mănânce mult mai mult si partea buna nu vei avea nevoie de suplimente. Eu am 77-78kg, mănânc 160g de proteina/zi, peste 400g de carbo si cu grăsimile nu scad sub 100 doar din mâncare. La un calcul simplu chiar depășesc (cu puțin) cele 2g/kg de proteina. Tu nu ai nicio scuză, cum nici eu nu am laughing. Scuze au băieții de +100kg care chiar necesita multa mâncare.

| viata0delash explică (pentru BuLaNNNeL):

Ok atunci spune-mi cam ce mananci, cand si cum, sa am ceva idee. Stiu ca nu am scuza, cand eram acasa mancam bine, si mult, dar aici la camin am doar un frigider si o cana electrica. In frigider am piept de pui mai tot timpul, plus si alta carne. Cat despre carbo e cam sluta treaba, paine si cam atat. Ne luand in consiferare carbo rapizi. Si ce inaltime si varsta ai, daca nu e secret

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru viata0delash):

20 de ani, ~1.70-72 77-78kg. Astăzi am mâncat asa: 180g pâine integrală, 200g șnițel de porc, 500ml lapte.
100g pâine integrală, 200g șnițel porc, 400g piure de cartofi
Acum imi fac 500 ml lapte cu cacao si mănânc 100g de unt de arahide. ~3230 calorii, 170g proteina, 342 carbo (slăbuț azi), 119 grasimi.

| HadesSs a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Ai sa pui la grasime pe tine de ai sa plangi cand o sa vrei sa te definesti happy

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru HadesSs):

Sunt in surplus de peste 1 an de zile, la 16 ani aveam 39kg. Unii ar spune hard gainer, eu doar mănânc. CE treaba are definirea cu grasimea? In perioada de definire ridic proteinele la 2, 5g/kg si scad carbohidratii in blană, de unde grăsime?

| HadesSs a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Esti in crestere ai rabdare ai sa vezi cum izbucneste corpul tau deodata in plus banuiesc ca esti ectomorf happy, grasimea din snitelul prajit, paine happy, produsele din grau nu sunt foarte sanatoase daca tot bei atata lapte de ce nu optezi pentru fulgii de ovaz?
In primul rand trebuie sa mananci sanatos happy, lasa baietii mari ca aia nu au un stil de viata sanatos.

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru HadesSs):

Am spun si in paranteză, ieri a fost mai slăbut cu alimentația. Ovazul îl bag cu iaurt, dar timpul nu mi-e favorabil mereu. În aproximativ 10 minute ajung acasa si mănânc si eu prima masă pe azi happy. Izbucnirea de care spui se poate "activa" doar daca ma las de sport si raman cu alimentația. Crede-mă că daca las doar 300g carbo de exemplu, slăbesc. Cu 350 de abia mișc cântarul. 400+ cresc si eu laughing. E vorba de timp de multe ori, plus ca sa fii aproape subnutrit in perioada in care toți puștanii devin "smardoi", cauta donsoare si etc e cam gravă treaba. N-am răbdare, am trecut prin lucruri urâte, vreau kilograme. Tipurile somatice sunt irelevante, daca iti arat o poza de acum 3 ani de exemplu si una din prezent vei mai putea spune că sunt ectomorf? exista metabolisme mai rapide sau mai lente sau chiar foarte accelerate (dar mai răruț). Având un metabolism cu arderi destul de accelerate "imi permit" multe dpdv al alimentelor sau stilului de gătit ale acestora.