anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună TPU... Am mare nevoie de ajutorul vostru sad-aș vrea să vă întreb dacă, cunoașteți vreo metodă care să mă ajute să alerg 2 km în 10 min sad, alerg de 2 luni și obosesc foarte rău, nu scot timpul etc etc! Trebuie să existe ceva care să mă ajute, știu ca o sa îmi spuneți că trebuie să alerg mai mult, mai mult ca să fie bine, dar mă gândesc că poate mai știți voi și alte chestii... Vă rooooooog! Mulțumesc mult pentru răspunsuri!

Răspuns Câştigător
| nugasescusernameliber a răspuns:

Inainte de antrenament evita zaharul si orice dulce, gen fructe. Iti influenteaza glicemia si risti ca dupa 5 minute sa te simti brusc molesit/a si fara energie. In schimb dupa antrenament poti consuma ceva dulce.
De asemenea ai grija sa nu alergi cu stomacul plin, dar nici gol, mda, multe regulihappy
Si cand simti ca obosesti trage de tine, nu-ti repeta in cap ca "nu mai pot" fiindca nu vei mai putea, repeta-ti ca mai ai un pic si vei vedea ca o sa-ti imbunatatesti conditia fizica cat de curand.
PS: cum iti ti minte nickname-ul?

| Miruna07 a răspuns (pentru nugasescusernameliber):

Mulțumesc mult pentru că mi-ai împărtășit din cunoștințele tale happy, nickname-ul nu trebuie sa îl țin minte, pentru că mă loghez cu Facebook-ul, este(sau mai bine spus:era) atât de lung pentru că atunci când mi-am făcut cont nu îmi accepta ce voiam eu sa pun, m-am ofticat și am tastat la întâmplare laughing)

7 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

1-(1)-2-(2)-3-(3)-3-(2)-2-(1)-1. Nu, nu e un cod anume happy. E un tip de exercitiu de alergare pe care il faceam la volei. Cifrele libere sunt minutele in care sa alergi, cele din paranteze sunt minutele in care sa faci pauza. In timp, incet incet, scurteaza timpul pauzelor, pana la eliminarea lor, si vei observa ca in cele 12 minute de alergare continua vei fi facut mult mai mult de 2 km!
Si atentie la ritm, miscare si respiratie. Trebuie sa iti formezi ritmul tau. Dar care sa fie constant. Despre cum sa te misti cand alergi, e mult de spus, miscarea picioarelor, sau a bratelor, pentru a o face corect, dar sunt destule tutoriale pe net si despre acest lucru. Iar respiratia trebuie sa fie in ritm cu miscarea. Eu alternez respiratia la fiecare doi pasi, si nu trag aerul in piept (si eliberez) dintr-o data, ci in doua dati, pentru fiecare pas cate una. Asta e ritmul meu pe care mi l-am format de cand am facut sport, si e "in sange", il fac din instinct. Uneori imi place sa mai imi observ respiratia cand alerg, si imi zic ca "toarce rotund", cum se zice despre motoarele de masina care merg foarte bine happy. Ritmul asta realizez ca imi da cea mai buna rezistenta, fara el nu as alerga asa de mult.
Succes!

| Violleta2022 a răspuns:

In principiu, faci 20 -25min de mers cei 2 km, dar de alergat, poate daca faci rezistenta de ceva vreme, s-ar putea sa ajungi la 10 min.
Cand faci efort fizic mare, trebuie sa te si hranesti sanatos. Poate nu manaci cat trebuie sau ce trebuie, ori poate nu stii sa-ti setezi ritmul de alergat ca sa nu obosesti atat de rau.

| cristimihailov a răspuns:

Un caine comunitar?

| Ara997 a răspuns:

Vezi alimentatzia, la sportivi conteaza, vezi regimul de odihna, si in primul rand nu dispera. este un prag pe care organismul tau nu l-a depasit. dar lucru asta se va intampla la timpul potrivit. mentalul este f, important, atingerea unor obiective tine 50% de mental de cum te mobilizezi.
bafta!

| cristi10grei a răspuns:

Buna, faza e costa un pic iti cumperi BIONIC BOOTS

| Gruia_Bogdan_2000 a răspuns:

Energizant plus un scop de a ajunge acolo unul bun ca si cum te ar fugari caini