| BlanariuAlessio a întrebat:

Buna TPU, in ultimul timp am o treaba cu niste baieti dar nu stiu sa ma bat si sa ma apar, imi puteti spune niste tehnici de aparare si lovire?

11 răspunsuri:
| raMLesS a răspuns:

Tehnica spray-ului paralizant in ochi.

| StrongHeart a răspuns:

Cel mai bine e sa eviti conflictele.

| AnastasiaK a răspuns:

Tehnica 1: Fugi.

Dacă nu vrei să folosești tehnica 1, atunci tehnica 2: Le dai telefonul tău (device-ul, nu numărul) băieților în cauză ca după ce termini să-i "bați" să o sune ei pe mămica ta să vină să te ia acasă, că pe picioarele tale sigur n-o să ajungi.

| HelpingHands a răspuns:

Crede-mă că a ști să te bați te face arțăgos. Ție îți place de băieții ăștia că sunt agresivi? Ai vrea să devii și tu ca ei? Nu-i invidia pentru că nu au cu ce altceva să se laude. Mergi pe drumul tău... Nu-i provoca. Când știi să te bați te comporți provocator. Iar violența este rezultatul cruzimii. Nu cădea în capcana cruzimii.

| Cosmin86 a răspuns (pentru HelpingHands):

"Când știi să te bați te comporți provocator" -> cunosc destui luptatori (unii sunt multipli medaliati cu aur la europene si mondiale de kickboxing) si nu se comporta niciunul provocator, se comporta foarte ok.

De unde ai scos aberatiile alea? Nu confunda niste "bombardieri" de cartier cu aia care chiar stiu sa se lupte happy

| HelpingHands a răspuns (pentru Cosmin86):

Adică cântăresc totul ca și când valoarea lor ar fi ca știu sa se bata. Dacă cineva ridica un pic tonul, imediat ei presimt ca intra în modul de lupta. Te sfidează prin faptul ca sunt pregătiți de bătaie. Ei nu exclud posibilitatea de a te face pe tine oricând praf. Se simt un fel de Rambo la semnele celui mai mic conflict. Și asta nu mi-o poate nega nimeni pentru ca o știu din proprie experienta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru HelpingHands):

"ca și când valoarea lor ar fi ca știu sa se bata" -> daca traiesc din asta (gen Andrei Stoica, care a luat 30.000 de euro la un meci sau care are un club de lupte cu o gramada de abonati), atunci da, asta e valoarea lor.

"Și asta nu mi-o poate nega nimeni pentru ca o știu din proprie experienta." -> cate medalii de aur are persoana de care vorbesti? happy

| AnastasiaK a răspuns (pentru HelpingHands):

Știi din experiența cui? Că ce descrii tu acolo îmi sună destul de cunoscut. E fix gândirea de bombardier care a fost și el la câteva antrenamente de sport de contact, a fost menajat de cei avansați la câteva sparring-uri în ideea de a-l ajuta să învețe, iar acum se crede mare luptător și se ia în gură cu toți, imaginându-și scenarii de filme, când de fapt el e încă la nivelul la care îl bate și sacul.

Sunt sute d-ăștia...singura problemă e că în realitate ei NU ȘTIU să se bată. Ăia care știu nu fac așa! Apropo, își mai amintește cineva de Mircea Badea? big grin

| HelpingHands a răspuns (pentru AnastasiaK):

Și dacă ala care întra în conflict cu Mircea Badea era jucător de golf îl provoca la un meci de golf? De aici se vede mentalitatea de bătăuș. Crezi ca ești bun, hai sa ne batem. Problema e competiția. Ar trebui sa ne dorim binele celorlalți sau să-i lăsăm în pace. Dacă s-ar înțelege asta, nu s-ar ajunge la lupte de nici un fel. Ăștia care cauta conflictul nu au ce face.

| AnastasiaK a răspuns (pentru HelpingHands):

Cred că ai înțeles greșit laughing Eu la Mircea Badea mă refeream cu mentalitatea de "bombardier", care dădea de înțeles în direct că-l va bate pe motociclist, înainte să afle dacă e sau nu luptător. Mircea Badea e "bombardierul" care s-a antrenat în mai multe săli și era șmecheraș în direct. El e ăla care a căutat scandalul și NU ȘTIE să lupte, doar avea impresia că știe. Tedi doar i-a dat ocazia să-și țină promisiunea, în mod legal, într-un mediu controlat, cu reguli clare.

Așa că e fix opusul la ce ai zis tu. Mircea Badea, care s-a văzut clar că nu știe cum e cu lupta, căuta conflictul laughing

Dar hai să n-o mai luăm pe lângă subiect, zi-ne din experiență cui vorbești...că suntem doi oameni aici care cunoaștem luptători și îți spuneam că greșești.

| SPECTOGRAFIE a răspuns:

Ia niște lecții de karate, de box. Sau mai există o alternativă. și anume să nu intri în jocul lor..nu le răspunde provocărilor, fă te că nu i observi și bam, o să te lase în pace. dacă nu suni la 112 și asta e