| Generalgrevious a întrebat:

Buna. Zilele astea am inceput sa fac cate 30 de flotari, genuflexiuni si abdomene pe zi, peste vreo cateva luni se va vedea ceva imbunatatit la mine daca ma tin de aceste exercitii?

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Rezultate, abia peste vreo 2-3 ani daca faci in ritmul asta atat de incet.

| RoCkKiD a răspuns:

La ce rezultate te referi? Vrei sa creasca masa musculara? Sau vrei sa te simti mai bine sis a fii mai energic?

De crescut masa nu o sa se intample fara greutati. Muschii cresc cand sunt sunt fortati, ia pentru asta trebuie ca de la o sesiune la alta sa fortezi muschiul mai tare, iar asta nu poti face cu exercitiile tale pentru ca folosesc greutatea corporala, iar aia nu prea se schimba, aparatele de la sala au setari pentru a schimba greutatea. Aici intervine si dieta, dar aia e alta poveste.

De simtit mai bine, absolut, o sa ai 4-6 saptamani de fera si disconfort dar dupa o sa te simti bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Orice efort fizic are si un rezultat.Cu cat lucrezi mai corect dar mai ales un program cat mai bun rezultatul va fi mai bun.
La programul pe care il ai tu, vei avea rezultat dar nu te astepta la un fizic excelent pe care l-ai putea face la sala lucrand 5/7.

| ciuhap a răspuns:

Dacă vrei să se vadă ai nevoie și de o dietă bună, totuși dacă nu simți că ți se "rup" mușchii în timp ce faci probabil trebuie să faci mai mult și trebuie să simți febra musculară (Btw ai nevoie de proteine multe să îți refaci mușchiul de le "febra musculară" [recomand ouăle. Fierte, omletă, cum îți plac ție]) Și încă ceva. Trebuie să faci o perioadă lungă să se vadă și să rămână ceva. Minim 1 lună fără să te lași.
Totuși nu sunt body builder sau ceva, deci comentariul ăsta e pus în caz că nu îți scrie altcineva mai informat.

| AnastasiaK a răspuns (pentru ciuhap):

E de apreciat ca ai ținut să precizezi că nu ești bodybuilder. Acum, în cazul în care te interesează totuși domeniul, ți-am dat reply să vezi și tu răspunsul. Dacă nu te interesează, îl poți ignora și lăsa doar pentru cel care a pus întrebarea:

Ca să se vadă schimbări din punct de vedere fizic, este necesară reducerea grăsimii sau creșterea masei musculare. Prima se realizează ușor, prin simplă slăbire, la care este importantă alimentația (trebuie deficit caloric), iar mișcarea, indiferent de ce tip, produce doar arderea unor calorii în plus. Aici se văd modificări și într-o lună.

A doua, creșterea masei musculare, se realizează prin antrenament specific, acela fiind reprezentat de exercițiile cu greutăți care să nu permită multe repetări (10-12 sunt suficiente). În momentul în care poți face 30, e clar că ești într-o zonă de antrenare a rezistenței musculare, care ține de alt tip de fibre musculare și nu ne interesează acestea când vine vorba de creșterea în volum. Dar cum foarte bine ai zis, și aici e importantă alimentația, fiind necesar un aport mai crescut de proteine și un surplus caloric (putem trage concluzia că scăderea grăsimii și creșterea masei se fac pe rând, nu împreună). Iar aici rezultatele reale (adică să fie clar vizibil și pentru alții) se văd de la 1 an în sus.