| RaresK9 a întrebat:

Am 16 ani si 1, 85m inaltime, doar ca problema (consider eu) e cu greutatea... am undeva la 67-70kg, si vreau sa ma apuc de sala. Ce sfaturi imi puteti da, sa cresc in greutate, iar apoi sa tonifiez.Am cumparat de pe pronutrition Gigant Pro Mass. Vreau sa mentionez ca nu ma prea impac cu mancarea in general, mananc undeva la 2 mese pe zi ( la 2-3; la 6-7)

Răspuns Câştigător
| Vertic_Sergiu_1996 a răspuns:

Sfaturi legate de masa nu se prea pot oferi la adolescenți pentru ca tine foarte mult de genetica. Sa ai peste 60 de kg la 1, 85 este foarte bine, crede-ma. Ține foarte mult de alimentație, trebuie neaparat sa ai cel putin 4 mese pe zi daca vrei sa crești in greutate (un sandviș la școala, ceva la prânz, una pe la 6-7 si una pe la 9). Recomandat este sa nu iei suplimente de capul tau sau pe auzite, trebuie sa mănânci si sa le iei cu alte suplimente in combinație (carnitina+burner) sau (creatina monohidrata+vitamine)etc etc
Mersul la sala este întotdeauna o idee FOARTE buna, pentru ca poți face antrenament de tip bulk (de ala in care esti mai plin si puternic, nicidecum tonifiat), doar ca trebuie mers regulat si facut un program pe care să-l respecți (gen luni-miercuri-vineri-sâmbăta sau marți-joi-vineri-sambata). La faza cu mâncatul nu trebuie sa ții regim sau alte diete (bine, nici sa rupi shaorma in doua), mănâncă multă carne, multe fructe si, foarte important, sa bei oua crude dimineața (1 sau 2, depinde de cat rezisti).
Apoi, daca vrei neaparat tonifiere, trebuie sa treci printr-un program recomandat de un nutriționist care prevede scăderea in masa alcătuită din lipide (aka grăsime), trebuie dieta, suplimente speciale (pentru ca tu nu o sa mai iei masa, o sa scadă).
Daca mai ai nevoie de ajutor, Sergiu Vertic sunt pe Facebook. SPOR!

funda? c:

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ai greutate potrivita varstei si inaltimii.
Eu ti-as recomanda sa faci mai degraba sporturi in aer liber, pe cat posibil, in loc sa ridici greutati!
Atletism, tenis, inot, ciclism etc. cat mai mult si mai diversificat!
NU trebuie sa-ti iei "pastile minune", fiindca dau doar rezultate temporare, iar peste 10-20 ani te vei ingrasa ca dracu...
Mananca sanatos, pe cat posibil carne si lactate din ograda taraneasca (nu cele ieftine din supermarket-uri), cat si ce-ti pofteste organismul, fiindca cel mai bine corpul tau stie ce are nevoie!
(cand ti-i sete, bei apa, cand ti-i foame, mananci, dar organismul sanatos stie si-ti indica ce- si cat are nevoie)

| Kanpeki a răspuns:

Bodyguard te faci.

| Caine1122 a răspuns:

Am auzit multi ca si Ionut care spun chestii de genul daca te apuci de sala nu mai cresti, o sa ai probleme mai tarziu ca nu e bine. Daca te duci la in medic o sa spuna ca e bine ca te dezvolti si chestii, dupa daca te duci si spui ca te doare ceva din cauza salii o sa spuna ca nu e bine sa faci sala de la varsta asta. Greutatea e chiar ok pentru inaltime, mai ales daca te apuci de sala o fie si mai bine nu ai dc sa mai cresti in greutate eventual sa slabesti si sa pui inapoi masa musculara in timp tinifiindute

| ionuț7634 a răspuns:

Fa sala la 18+ ani, ai oasele în dezvoltare și mai târziu vei avea probleme. Poți face simple exerciții, chiar dacă faci "sala", la vârsta ta nu tragi de fiare. Sunt doar niște simple ex de gimnastica pana când instructorul tău considera ca ești apt de greutăți.