| RobertRby93 a întrebat:

Ce alimente pot manca seara, dar care nu ingrasa? Vreau sa fie usoare si satioase. Daca ati putea sa imi sugerati o dieta de slabit ce o pot combina cu alergatul [am inceput de curand sa alerg] ar fi perfect. Multumesc [dau funda]

Răspuns Câştigător
| Eduard a răspuns:

Buna!

O sa incep prin a-ti descrie tot acest proces de slabit.

Sunt o serie de factori care trebuie sa ii iei in considerare, inainte de a face ceva pentru a slabi.
In primul rand curele drastice nu te vor ajuta. Greseala numarul unu pe care o fac multi. Ai nevoie de o alimentatie sanatosa lipsita de grasimi si cat mai echilibrata. Alt lucru, abdomenele nu slabesc, ele fortifica muschii abdominali (ti sculpteaza); rezultatele s-ar putea sa intarzie, dar nu-ti fa griji, cu timpul vei avea rezultatele dorite, nu poti slabi de azi pe maine si cu asta ajung la alta greseala des facuta, sport imbracat gros. Elimini apa nu elimini kg, deci vei fi la fel dupa antrenament, nu schimbata.

Cel mai bine pentru slabit, este sportul aerob, adica tot ceea ce presupune ardere intensa: alergarea, sartiul corzii, practicarea unui sport (basket, fotbal, handbal, tenis etc.), stretching sau fitness la sala sunt tipuri de exercitii aerobe.
Tine cont ca daca lucrezi toata ziua prin casa, nu rezolvi nimic chiar daca te simti obosita.
Mese dese, voluminoase, dar slab cantitav (caloric). Legume, mai putine fructe (sunt bogate in carbohidrati simpli), ceva carne slaba (peste, pui, vita) si cu timpul te vei obisnui si cu regimul "sarac". Poti sa iei niste vitamine si minerale, ca supliment. Ele nu ingrasa contrar parerilor ce s-au format in ultima vreme. Daca ar fi asa nu ar mai exista oameni slabi.

Deci iti trebuie sa te antrenezi (program care din pacate trebuie sa ti-l faci tu si sa il modifici pe parcurs ce devii mai capabila sa lucrezi), o dieta care ti-o permite buzunarul si odina. Fereste-te pe cat posibil de stres si renunta (daca consumi) la tigari, bautura, droguri sau alte lucruri nocive.

Pentru alte detalii mai citeste pe site-ul acesta: http://www.getfit.ro/alimentatie.


Acum legat de seara. Poti sa mananci un mar, o portocala, cam orice, atata timp cat nu mananci prea mult si nu contine grasimi si carbohidrati care stimuleaza foarte tare secretia de insulina. Mai cauta pe internet, sunt foarte multe detalii despre ce glucide stimuleaza ingrasarea. Mananca pana intr-o ora inainte de a te culca, pentru ca sistemul tau digestiv sa se poata odihni si nu digera in timpul somnului.

Multa bafta!

3 răspunsuri:
| Sentinel a răspuns:

Salut, poti opta pentru alimente bogate in fibre vegetale. Fibrele vegetale se umfla in stomac si apare senzatia de satietate. Fibrele sunt utile si pentru detoxifierea colonului. Alege batoane proteice bazate pe fibre http://www.redis.ro/ro/promotie-speciala/26-fibrobar-r-cu-ceai-verde.html Un baton tine loc de o masa. Evita sa mananci dupa ora 9 seara. Eventual poti alege la o ora tarzie niste fructe pentru a-ti umple stomacul si a adormi usor. Evita sa mananci mult la fiecare masa chiar daca mai ai acea pofta. Constientizeaza-ti stomacul : daca il simti plin e de ajuns, chiar daca pofta inca mai persista.

| SmushyPapanasulcuDulceata a răspuns:

Incearca diete disociate... asa cred ca se numeau. Cum ar fi: intr-o zi mananci doar lactate si asa mai departe. POti sa mananci cat vrei, doar ca exista reguli sa nu combini X cu Y. O cunostinta a incercat. In primele saptamani vei vedea rezultate, apoi nu. Probabil ca va trebui sa renunti pentru o perioada, apoi sa incepi iar. :]

| Leonardo2000 a răspuns:

Un Iaurt ar fi bun seara spun eu.