| Sup3rN0va a întrebat:

Ce stil de lupta gen box imi recomandati ca fiind cel mai util pe strada?
1)Muay thay
2)Kick-boxing
3)box
4)boxul thailandez
5)mma
sau altceva?

Răspuns Câştigător
| Dumnezău a răspuns:

MMA-ul,dupa cum ii spune si numele, combina mai multe stiluri si fiind mai violent, sau, cum ii zic altii, mai de tarani, are mult mai aplicabilitate in viata reala.De exemplu, ceea ce in MMA se numeste sprawl and brawl se poate dovedi foarte util intr-o bataie de strada.Asta depinde de priza cu care ajungi la adversar, dar daca te pricepi, poti sa-i pui presiune pe tibie, rotula si, dupa ce-l arunci, sa-i zdruncini serios vertebrele cervicale si lombare.Asta,in termeni mai stradali, se numeste ca acolo-l lasi pana il preiau urgentele.Si grappling-ul e util cand te bati intr-un mod crud pe strada, desi trebuie sa ai mai multa masa musculara ca la un sprawl-and-brawl, pentru a-ti imobiliza si apoi impinge la pamant adversarul.

Mai mult decat MMA, eu iti recomand totusi sa cauti o sala de jiu-jitsu brazilian.De unde, apropo, MMA-ul isi ia o sumedenie de tehnici si fineturi de combat.Si sambo ar fi util pe viitor sa faci, desi e mai greu decat ambele.La BJJ inveti in anumite segmente in special sugrumarea (si prin ceea ce la BJJ se numeste triunghi, si prin baini, ori back mount/full mount); nu e de neglijat nici armbar-ul, care se lasa, daca stii sa-l faci, cu un brat rupt.Desi,BJJ cere mult mult studiu, mai ales studiu al adversarului, al modului de-a lupta, care nu prea are legatura cu strada, unde nu poti sa te concentrezi.

| Purec a răspuns (pentru Dumnezău):

Eu as zice ca mai important pe strada este tupeul de care dai dovada. Pe strada trebuie sa uiti orice fel de stil de lupta. Ai nevoie de instincte, sa te dezlantui.

| Paulla a răspuns (pentru Purec):

Pe stradă contează cine are bâta sau alt obiect contondent...

7 răspunsuri:
| Purec a răspuns:

Stilul pentru strada il poti invata doar in luptele de strada. Poti sa fii tu mare practicant de muay thay, in strada trebuie sa ai acel ceva care sa te faca sa te dezlantui happy Sporturile de niciun fel nu isi au locul in strada. Acolo inveti sa lupti intr-un cadru organizat, iar in strada o sa fii foarte usor surprins. In strada e permis absolut ORICE. Cand o pune unu mana pe o sticla si iti da la cap, sau scoate un cutit la tine o sa lesini cu tot cu muay thay laughing)

| Paulla a răspuns:

Altceva şi anume: Sambo.

| YONTU a răspuns:

Buna! happy
Eu cred ca cel mai populat dintre cele 5 ar fi boxul pentru ca e unul dintre cele mai practicante sporturi violente!

| Liviu_Trifan_1993 a răspuns:

Wwe laughing

| Sup3rN0va explică (pentru Liviu_Trifan_1993):

Poi sa stii ca de acolo am invatat multe scheme de lupta laughing de la jhon cena, randy, big show, etc.