anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce suplimente recomandati pentru inceput la sala?

Funda

9 răspunsuri:
| aXy99 a răspuns:

Nu lua prostiile alea, sunt INUTILE. Biodisponibilitate 0. Sunt studii recente facute care arata ca bcaa-urile sunt inutile.
Daca consumi 2g proteina/ kg corp nu ai nevoie de niciun supliment. Daca nu, ia o pudra proteica. Vezi sa fii, de asemenea, in surplus caloric.

| RobertMoon a răspuns:

Eu fac sala de ceva ani și îți dau un sfat, ca începător nu e nevoie sa începi cu suplimentele și îți zic și de ce. Lumea probabil nu cunoaște bine ce e un supliment, ce face el, ei bine suplimentele sunt destinate persoanelor care nu își pot asigura din mâncare anumiți nutrienți, un supliment e făcut din lucuri care se găsesc în mâncare și conține anumite substanțe care ajuta să crești în masă musculară că bănuiesc că asta vrei sa faci. Dacă tu ai o alimentație bună, adică mănânci carne, oua, brânzeturi nu e nevoie să iei ceva decât în cazul în care nu îți poți asigura din mâncare sa zicem proteinele: atunci ar fi recomandat sa cumperi un shake proteic care sa îți asigure pe zi 1.2-2g de proteina pe kg corp + ce mai mănânci tu să îți asiguri cantitatea asta și ești bine. Alimentația, odihna și răbdarea sunt baza când faci sala pentru a vedea rezultate, dar și antrenamentul bineînțeles, nu trebuie să faci neapărat exercițiile pe care le vezi pe net, sa urmezi un program fix cum ai văzut pe net sau in nu știu ce revista, important e ca atunci când lucrezi sa experimentezi mai multe aparate/exerciții sa vezi care "intră" mai bine. Totuși pentru un începător as recomanda un complex de vitamine deoarece e destul de greu sa luam din alimentație cam tot ce trebuie, în cazul în care nu îți asiguri necesarul de proteine recomand un shake proteic și cam asta e, baftă!

| raducanuu a răspuns:

Eu iti recomand sa incepi cu proteina si putin mai tarziu cu creatina. Astea 2 ar fi cam cele mai folositoare la inceput. Dupa aceea iti vei da seama pe parcurs de ce anume vei mai avea nevoie in functie de cum raspunde corpul tau la antrenament. Recomand suplimentele de la http://dynutrition.com

| MariusAD1 a răspuns:

Prafuri proteice si aminoacizi in principal, (nu lua creatina la inceput. ia dupa cateva luni, iti recomand dupa 6 luni, dar nu la inceput.)

| Cosmin86 a răspuns (pentru MariusAD1):

O proteina e formata din aminoacizi... care e logica sa ia si proteina si amino? E suficient una.

| aXy99 a răspuns (pentru Cosmin86):

Asta le spun si eu tuturor care iau bcaa + proteine pudra. Ce rost mai au bcaa-urile alea? Sa nu mai zic din ce "chestii" sunt obtinute.

| aXy99 a răspuns (pentru MariusAD1):

De ce sa nu ia creatina de la inceput?
De fapt, de ce sa ia?

| Alex11231946 a răspuns:

La inceput poti incepe cu ceva usor cum ar fi Bcaa, de recomandat pudr ca se asimileaza mai repede in corp, iar dupa o luna poti incepe sa iei si arginina iti recomand tabletele l-arginine la inceput sa iei 2 inainte de antrenament si cand ajungi la 75 de kg atunci poti sa mai pun una pentru vascularitate, daca nu bei cafea tot asa dupa o luna poti si un pre-workout de recomandat noexplode sau levropump acum depinde si cum reactioneaza corpul tau la ele dar asta le-am simtit cele mai bune, dar cel mai important este alimentatia daca ai o alimentatie buna si suplimentele isi fac mult mai bine efectul, de recomandat fara fast-food si fara sucuri doar mancare gatita si dimineata vitamina c efervescenta. Spor la treaba!