| gamerulmalahios a întrebat:

Chiar dezvolta inotul toti muschii din corp(cel putin cei importanti)?
Salut TPU! Vreau sa ma apuc de inot. Unul dintre motivele pentru care vreau acest lucru este pentru ca am auzit ca iti dezvolta toti muschii.Totusi, nu prea cred acest lucru...sau daca chiar e asa nu cred ca ii dezvolta la fel de mult-unii lucreaza mai mult decat ceilalti.Motivul pentru care cred acest lucru este pentru ca am facut ceva sala si cat timp am facut am mai invatat cam cum e cu muschii-toate exercitiile de la o grupa de muschi aveau ceva in comun, un fel de miscare...si pot sa-mi dau cat de cat seama cam ce muschi iti solicita o miscare(cel putin asa cred).Si, acum ca ma gandesc, nu prea ii solcita pe toti.De exemplu, nu prea vad cum inotul ar putea sa-ti dezvolte bicepsul; si mai sunt si alti muschi. Acum nu stiu exact, dar eu nu prea vad cum ar putea sa-i dezvolte pe toti.Voi ce credeti?
DEZVOLTA INOTUL CHIAR TOTI MUSCHII DIN CORP? DACA NU, II DEZVOLTA MACAR DOAR PE CEI IMPORTANTI? IMI PUTETI EXPLICA VA ROG(DOAR DACA PUTETI) SI CUM FUNCTIONEAZA (CUM ITI LUCRAZA PIEPTUL, ABOMENUL, GAMBELE, ETC.)

2 răspunsuri:
| mastadont a răspuns:

Dacă înveți toate cele 4 stiluri de înnot, craul, bras, spate și fluture atunci o să îți dezvolți toți mușchii. La craul tragi cu bicepsul și pieptul, la bras umerii și pieptul, la fluture mușchii spatelui iar la spate tricepsul. Și bineînțeles picioarele lucrează la toate stilurile puțin diferit. Dacă vrei să îți dezvolți toți mușchii atunci învață înnotul în totalitate, nu doar unul dintre stiluri.

| Cosmin86 a răspuns (pentru mastadont):

Pieptul participa la miscari de impins, nu de tras...

miscari de impins -> piept, triceps, deltoid anterior
miscari de tras -> spate, biceps, deltoid posterior, antebrat