anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum pot prevenii efectele secundare ale creatinei? (diaree, dureri musculare etc.) Va rog cat mai multe raspunsuri.

Răspuns Câştigător
| SiLaS a răspuns:

Vegetarienii nu au un organism la fel de sanatos precum omnivorii sau carnivorii.Intotdeauna creierul este mai bine dezvoltat in cazul celor care mananca carne.Vegetarienii sunt niste fiinte firave care daca ii scoti iarna in tricou afara stau 5 luni in spitale.Te rog sa nu compari vreodata corpul unu vegetarian cu corpul unui carnivor pentru ca nu are rost sa aducem asta in discutie, este mult superior celorlalte.

27 răspunsuri:
| express11 a răspuns:

Renunti la ele.acestea sunt reactii adverse, din cauza lor, inclusiv flatulenta.

| SiLaS a răspuns (pentru express11):

Altul care vorbeste sa nu adoarma! Eu nu am avut nici macar un efect secundar de la creatina si nu am auzit nici alti prieteni care sa aiba asa ceva. Daca nu ai luat suplimente si daca nu ai nici o treaba cu sportul te rog nu mai vorbi tampenii.

| express11 a răspuns (pentru SiLaS):

Cred ca nu stii tu.nu trebuie la toti sa se intample.la proteine si creatina se intampla-diaree, flatulent-astea sunt reactii adverse, ca la medicamente.nu se intampla la toti.chiar zilele trecute a fost la cbsreality un interviu, cu un culturist, care castigase campionate mondiale-mister olimpya-parca si explica reactiile adverse la creatina, proteine si anabolizanti. poate gasesti siteul cbsreality si au documentarul-http://www.cbsreality.tv/....../shows.php il gasesti si te uiti la el, si iti vei schimba impresia.

| SiLaS a răspuns (pentru express11):

Sunt cazuri rare... poate ca el nu o sa pateasca nimic, lasa l sa ia si daca nu ii convine le lasa, acuma e decizia fiecaruia ce vrea sa faca btw baba sufera la frumusetewinking

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

N-ai cum sa iei otrava si sa scapi de efectele ei adverse.

| SiLaS a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Altul care e pe langa.Ba baiatule acea "otrava" este produsa de corpul tau zilnic aprox 2g si si cand mananci carne automat consumi si creatina. Daca esti pe langa cu sportul si habar nu ai ce mananci te rog sa nu mai comentezi la aceasta categorie.Esti foarte prost informat.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru SiLaS):

Si acidul uric este produs de corpul tau zilnic, intr-o anume cantitate. Cand acea cantitate este depasita, te imbolnavesti de guta (vezi alimentatia prea bogata in purine). Cine te-a pacalit ca poti manca ce vrei si cum vrei si sa fii si sanatos in acelasi timp? Cand bagi creatina, supraalimentezi organismul si il obligi sa proceseze de zeci de ori mai mult decat in mod normal. Intr-un final rinichii si ficatul cedeaza din cauza oboselii si ajungi la insuficienta renala sau hepatica. Treaba asta nu se intampla in 2-3 zile sau 2-3 saptamani pentru ca din fericire corpul uman este foarte rezistent... pana cand, nu mai este.
Nu sunt pe langa cu nimic, tu in schimb nu prea stii mare lucru despre corpul uman.

| SiLaS a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Hahaha afecteaza rinichii si ficatul? Citesti si tu ce zic altii ca un papagal.Esti copil mic si mai ai de invatat ca sa iti dau un exemplu am un prieten de familie care a facut culturism si a luat creatina si proteine multi ani iar acum are vreo 50 de ani si nu are nimic. Nu oblig organismul sa produca de zeci de ori mai mult asta crezi tu.Mai am multi prieteni care consuma de multi ani creatina si proteine si nu au nimic.Te mai rog inca o data sa nu mai comentezi la categoria sport. Daca ai chef sa bati campii cauta o categorie gen religie.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru SiLaS):

Tipic celor care ''trag de fiare'', atitudine agresiva si creier putin. Esti pe net, trezeste-te la realitate... N-ai cum sa ma intimidezi cu expresii gen ''Ba baiatule ''

''ca sa iti dau un exemplu am un prieten de familie care a facut culturism si a luat creatina si proteine multi ani iar acum are vreo 50 de ani si nu are nimic.''

I-ai facut tu analizele sau crezi pe cuvant tot ce-ti spune? Apropo de asta, sunt persoane care fumeaza o viata intreaga si nu patesc nimic si mai sunt si persoane care fac cancer la plamani dupa cativa ani de fumat. Te las singur sa-ti raspunzi la intrebarea ''De ce'', daca te duce capul sa ti-o pui, desigur. Eu zic ca este mai intelept sa te documentezi temeinic inainte sa afirmi ceva, nu sa casti urechile la toate barfele din popor. Eu daca iti spun ca am sarit de la etajul 10 si nu am patit nimic, ma crezi? Daca creatina era sanatoasa atunci nu existau pareri contra din partea nimanui si mai ales nu existau pareri contra din partea medicilor, nu crezi? De ce nimeni nu zice ca salata verde face rau? Sau brocoli? Ca sunt convins ca nu sunt legume placul tururor. Iti zic eu de ce, pentru ca nu exista nici o dovada stintifica ca ar dauna pe cand in cazul creatinei exista sute de dovezi.

| SiLaS a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Sunt care fumeaza o viata intreaga si nu au nimic? Tu esti redus mintal? Cum poti avea asemenea afirmatii bai imbecilule? Persoana aceea este ruda cu mine de ce m-ar mintii? Din contra daca ar avea probleme mi-ar spune sa nu mai iau sau ceva de genu.Cei care zic ca suplimente nu sunt bune sunt idioti ca tine care nu au luat.Unu aude de la tine altu aude de la nu stiu cine si asa se gasesc toti prostii sa comenteze ca ei "au auzit ca nu e bun" dar nu a incercat nici unul.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru SiLaS):

Discutia cu tine pur si simplu n-are sens. Ai creierul prea indopat cu creatina ca sa mai gandesti logic si coerent.

| SiLaS a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Asa e.Macar fa-mi o favoare, nu mai comenta la categoria asta. Daca nu ai nici o treaba cu sportul nu mai comenta te rog eu.Sau macar nu le da altora sfaturi despre suplimente sau alimentatie cand tu esti pe langa.

| OOOLEOOO a răspuns:

Renunti la astfel de gadgeturi mofturoase promovate de marketingul industriei de fitness.winking

| SiLaS a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Nu toata lumea are reactii adverse, eu spre exemplu nu am avut si ii mai indemna pe oameni sa nu ia suplimente pentru cavorbesti ce nu trebuie.

| OOOLEOOO a răspuns (pentru SiLaS):

Nu am mentionat ca toata lumea o sa aiba reactii adverse, subiectul acestei intrebari insa, dupa marturia sa, are.

Spune-mi, te rog corecteaza-ma, unde am vorbit gresit?

| SiLaS a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Ai gresit spunand ca sunt"gadgeturi mofturoase" Daca el vrea sa devina culturist sau cel putin sa isi dezvolte masa musculara are nevoie de suplimente proteice sau de alte feluri. Te rog sa imi raspunzi la o intrebare, cand ai mancat ultima data carne?

| OOOLEOOO a răspuns (pentru SiLaS):

Acum 2 ani jumate aproximativ.
Consider suplimentele proteice niste mofturi comercializate de catre industria fintesului incepand de la jumatatea secolului XX pentru profit finaciar, pana atunci nu prea te intalneai cu asa ceva, dar cu toate acestea existau oameni musculosi si robusti.
Amintim Grecii care se antrenau in Palestre. Acestia nu se foloseau nici de aparate "moderne" ci doar de propria greutate, mentinandu-se in forma prin intermediul exercitiilor calisthenice a caror origine ar fi antrenamentul legendariilor "Mantii Rosi" Spartani.

"Daca vrei sa ai muschi, trebuie : Sa cumperi suplimente, cat mai multe. Un abonament la cea mai buna sala, un antrenor personal si echipamentul necesar, toate astea le gasesti la noi, la un pret, destul de piperat" -Industria fitnesului
Parca ma simt gol pe dinountru, ceva lipseste...Gata stiu! sa fie oare independenta?



Iarta-ma ca sunt asa violent verbal, insult ceva ce tu iubesti si o sa-ti ating o coarda sensibila. Dar e seara, sunt somnoros. In momente delicate fiecare om isi uda floarea orgoliului cu cuvintele "doar eu am dreptate". Asta e doar o parere personala, poate prea consipationista...

| SiLaS a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Suntem in secolul 21 nu cred ca cineva se mai antreneaza ca un spartan. Daca tot esti asa de documentat ar trebui sa stii ca spartanii se antrenau batandu-se intre ei brutal, nu stiu cat de normal ar fi sa vezi 5 oameni sangerand si daca ii intrebi ce fac ei vor zice "aaa doar ne antrenam" daca tot ii lauzi macar fa-o pana la capat. SI nu mi-ai raspuns serios la intrebarea "cand ai mancat ultima data carne?" te rog sa o faci daca esti asa determinat si pus pe discutii.

| OOOLEOOO a răspuns (pentru SiLaS):

Am raspuns deja, "Acum 2 ani jumate aproximativ. "

| SiLaS a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Inseamna ca ai ceva probleme.Trebuie sa fii bolnav mintal sa nu mananci carne, inseamna ca acum 2 ani jumate ai consumat creatina. Persoanele care consuma zilnic carne inseamna ca consuma zilnic creatina + ca este produs 2g de creatina pe zi de corpul nostru.Afirmatiile tale asupra suplimentelor sunt invalide. Daca nu ai consumat te rog sa nu mai comentezi la categoria sport si mai ales la intebarile despre culturism.

| OOOLEOOO a răspuns (pentru SiLaS):

De cand un vegetarian este considerat bolnav mintal?

Te rog, reciteste-mi raspunsurile, nu am mentionat ca suplimentele nu functioneaza, daca am facut-o, te rog citeaza si aduma la curent cu o astfel e greseala!
N-am afirmat nici macar ca suplimentele proteice sunt rele, am mentionat doar si inca sustin cu tarie ca sunt gadgeturi mofturoase ale unor sportivi.
Gadgeturi de care dansul care a intapinat probleme poate renunta fara prea mare frica adaugand in dieta s-a mai multe alimente bogate in proteine vegetale sau animale.

| OOOLEOOO a răspuns (pentru SiLaS):

Cred ca doar generalizezi din propriile convingeri sau din auzite.
Consumul ridicat de vitamine si nutrienti intaresc imunitatea unui vegetarian ferindu-l de boli dar si inversand unele cronice. Digestia rapida ofera energie sistemului imunitar si intregului corp, energie folosita in toate activitatiile zilnice inclusiv cele intelectuale.

Da, n-ar trebui sa comparam un organism vegetarian cu unul omnivor, cel vegetarian va fi mai energic si mai detoxifiat.

Generalizezi enorm cand ne numesti persoane firave, urmareste urmatoarele exemple :

http://youtu.be/RFPsvF3UOdo
http://youtu.be/ZTaGZ6KLDwI
http://youtu.be/bTWW6yP9Eaw
http://youtu.be/UEd2RxZpt4g
http://youtu.be/rLUr6umbEm0

Te rog sa te documentezi putin inainte de a trage concluzii pripite despre dieta vegetariana, concluzii eronate pe care poate o sa le creada si altii.

Inainte de a practica stilul de viata vegetarian mergeam lunar la cabinetul medical din cauza unei raceli sau alte boli, in prezent nu-mi amintesc nici fata doctorului de familie si nu-mi amintesc ca in ultimi 2 ani din viata mea sa fiu luat vreo pastila farmaceutica.

| SiLaS a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Hahaha chiar m-ai facut sa rad.Baietii din exemplele tale nu sunt vegetarieni.In al doilea rand vrei sa zici ca sunt mai energici? rolling on the floor Sa il bagi un ierbivor dinasta vai de viata lui care mananca plante cu mine in ring ca il desfiintez cu tot cu dieta lui.Numai firavii pot tine asemenea diete.Fostul meu profesor de judo intr-o zi nu mancasem la pranz carne si m-a intrebat de ce mama dracu am mai venit la antrenament, daca vreau sa cad din picioare.Pai sa pui tu 5 vegetarieni sa se bata cu mine ca aia au putere cat o musca. Daca tu imi dai exemplu de un sportiv dar de performanta nu aghiotanti dinastia eu retrag tot ce am spus.

| OOOLEOOO a răspuns (pentru SiLaS):

Afirmatia ta, ca mancatul de carne, iti ofera energie este chiar o dovada a propriei tale ignorante cand vine vorba de nutritie.
In primul rand energia o adunam din carbohidrati, nu din proteine. Dieta unui vegetarian va fi intodeauna mai bogata in carbohidrati, vitamine si minerale.
Carnea este un produs greu de digerat, plin de toxine iar de multe ori nestiutori o amesteca cu carbohidrati, lucru care ingreuneaza si mai mult digestia, si daca adaugi si un pahar de apa dupa masa ai pus cireasa pe tort.

Digestia va mult mai grea si prin urmare si efortul organismului de a o digera va fi mai mare, folosinduse de energie vitala astfel :
1. In primul rand carnea nu se poate consuma decat gatita, orce aliment procesat termic la o temperatura mai mare de 40 de grade isi pierde majoritatea vitaminelor enzimelor si mineralelor si cel mai important isi schimba structura moleculara, iar sistemul nostru imunitar reactioneaza la o astfel de schimbare ca la o toxina sangele trece printr-un proces numit leucocitoza generand un atac al celulor albe imptriva mancarii lucru care consuma foarte multa energie vitala.
2. Digestia va fi mai lunga si organizmul tau va trudi din greu 4-5 ore pentru a digera lesul pe care tocmai l-ai mancat.
3. Aciditatea : carnea acidifica corpul uman cand este consumata iar rezultatul este necesitatea organismului de a readuce mediul corpului din acid in alcalin.
4.Animalele din crescatorii: sa luam ca exemplu puiul : Creste in doar 9 saptamani sunt hraniti cu nutreturi concentrate pline de minerale sintetice, ii sunt administrate antibiotice cu nemiluita si vine umflat cu hormoni de crestere. Sau Vacile : Nu vad iarba ci doar faina de oase, stimulatori de lactate si concentrate. Toate astea ajung in farfuria ta, iar de acolo in organismul tau la care sarcina de detoxifiere revine tot lui.

Faptul ca o bucata zdravana de carne iti va aduce putere este doar un mit, singurul lucru care ti-l poate aduce este senzatia de moleseala de dupa masa sau in cel mai bun caz vor creste pentru o perioada de timp nivelul de hormoni de stres in organizmul tau lucru care duce la o senzatie de excitare. Asta se datoreaza prezenta hormonilor de stres in carnea consumata, trimise fiecarui celule din organismul animalului inainte de sacrificare.

"Baietii din exemplele tale nu sunt vegetarieni"
Da ai dreptate, nu stun vegetarieni, sunt vegani. Adica nu consuma nici un porodus de origine animala (lactate, oua etc.)
Te rog, macar te-ai uitat peste ei, sau ai raspuns doar cu nepasare?

Daca exemple altetiilot date de mai sus nu te-au multumit urmareste urmatoarele exemple de altelti de top :
MIKE TYSON
BILL PEARL
DAVE SCOTT
STEPH DAVIS
RUTH HEIDRICH
MAC DANZIG
CARL LEWIS
ESTHER HAHN
MARTINA NAVRATILOVA
BODE MILLER

Te rog ca de data asta sa te documentezi despre fiecare atlet in parte, inainte de a trage concluzii pripite incluziv referitor la atletii din exemplul trecut(Frank Medrano, Patrik Baboumian, Jim Morris, Noel Vegan Fitness Star) pe care ii acuzi ca nu sunt vegani.

Toate raspunsurile tale potrivit dietei vegetariene sun convingeri limitate, mituri si prosti fara nici o dovada solida. Am o experienta de 2 ani in domeniu si te rog sa cercetezi fiecare cuvant scris de mine ca sa te convingi singur.

Nu incerc sa te conving sa devii vegetarian sau sa spun ca doar un vegetarian traieste sanatos. Ca omnivor daca adopti o dieta echilibrata poti trai aproape la fel de bine. Insa nu te pot lasa sa publici niste aberatii bazate pe niste convingeri limitate si mituri despre dieta vegetariana.

Documenteaza-te inainte de a raspunde.

| SiLaS a răspuns (pentru OOOLEOOO):

rolling on the floorMa amuzi cu fiecare comentariu pe care il lasi.Ti-am zis eu ca nu mananc carbo? Mananc de cel putin 3 ori pe zi cum face orice persoana interesata de acest sport si nu numai.Nu ma intereseaza cu ce sunt injectati puii, sunt de acord cu tine ca baga numa prostii numai"sa se umfle" dar nu ma intereseaza atata timp cat eu mananc numai pui de la mine de la tara(si nu numai pui, rata, curca etc) uneori mai cumpar si din comert dar asta e alta poveste.Si nu am zis ca doar carnea iti aduce putere, eu sustin ca fara carne nu ajungi la performanta de a ridica niste greutati extrem de mari, deci prin urmare daca nu ai in alimentatia ta carne nu o sa fii culturist.

| OOOLEOOO a răspuns (pentru SiLaS):

Nu am pus la indoiala de cate ori pe zi mananci "carbo" (sau dupa denumirea lor corecta glucide). Am insultat doar afirmatia ta cum ca,fara carne esti firav slab si fara ENERGIE lucru imposibil avand in vedere ca o dieta vegetariana CORECTA este bogata in glucide, vinamine, minerale si lipide.
Am scris corecta cu litere mairi deoarece multi vegetarieni incepatori nu stiu cum sa completeze dieta lor. Dupa cunostintele lor a renunta la alimente de origine animala inseamna a fi vegetarian. Lucrurile nu stau asa, vegetarianismul este o alimentatie complexa si variata care ofera organismului toti nutrientii necesari (proteine complete, lipide, glucide, vitamine, minerale etc.) In caz contrar subiectul chiar poate ajunge la o stare de anemie si subponderabilitate. Poate de la acesti oameni ajunge si mitul pe care tu il crezi cu disperare ca, fara carne, este slab.
Singurul motiv care iti mai ramane pentru a crede ca fara carne "nu poti sa ai muschi" este mitul proteinei de origine animala. Acest mit sustine ca, toate proteinele vegetale sunt incomplete sau pur si simplu vegetalele nu au proteine astfel fara proteine sau proteine complete nu poti creste in masa musculara. Acest mit este invechit si sbulberat de catre cercetatorii moderni, este un subiect lung si daca vrei sa afli informatii de genul putem deschide si acest subiect.
Am deschis o lista lunga cu altelti vegetarieni sau vegani, uni mai musculosi si alti mai slabi in functie de activitatiile lor unii sunt si culturisti, insa se pare ca respingi orce exemplu as oferi, sau il ironizezi.

| Cosmin86 a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Stai putin.

Proteinele vegetale chiar sunt incomplete, DAR combinand diferite tipuri obtii profil complet de aminoacizi.

Asta e singura diferenta, nu obtii toti aminoacizi dintr-un singur aliment ( cum e la proteinele de origine animala ), ci combinand mai multe.

De-aia cand devii vegetarian, trebuie sa mananci foarte variat.

| SiLaS a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Vegetarienii nu au un organism la fel de sanatos precum omnivorii sau carnivorii.Intotdeauna creierul este mai bine dezvoltat in cazul celor care mananca carne.Vegetarienii sunt niste fiinte firave care daca ii scoti iarna in tricou afara stau 5 luni in spitale.Te rog sa nu compari vreodata corpul unu vegetarian cu corpul unui carnivor pentru ca nu are rost sa aducem asta in discutie, este mult superior celorlalte.