| AnDrEwIe2345 a întrebat:

Cum pot slabi mai usor?
Am 14 ani 1.69 si 74 kg, as vrea sa slabesc happy mananc cam tot ce vine si ma ingras rapid sad Ce pot face?

Răspuns Câştigător
| Ancamaria03 a răspuns:

Încearcă sa eviți prăjelile, tot ce conține zahar și sucurile carbogazoase, fă sport măcar jumătate de ora, 5 zile pe săptămână.
Dacă mănânci tot ce vine te asigur ca te vei îngrașa și mai rău. Eu am slăbit 3 kg într o săptămână.
Spor la treaba

| AnDrEwIe2345 explică (pentru Ancamaria03):

Joc fotbal zilnic si beau 4 litri cu tot cu apa energizant si suc mersi de sfat!

9 răspunsuri:
| NonZarek a răspuns:

Nu e musai sa eviți prăjeli SUA nu știu ce, problema este ca tu mănânci mai mult decât consumi, de aceea te îngrași repede, trebuie sa fi în deficit caloric! Adică sa mănânci mai puțin decat consumi și sa faci sport.
Folosești formula de calcul pe care o găsești pe net și aflii câte calorii trebuie sa mănânci maxim pentru a putea slabi. De ex tu mănânci mese care ajung la 2000 calorii dar tu consumi zilnic doar 1800, atunci trebuie sa ți calculezi alimentele și sa mănânci mese care sa fie de 1400 calorii adică sa mănânci mai puțin decât consumi, astfel corpul tău când faci sport, va lua energia și din ce ai mancat, și din grăsimea pe care o ai pe tine, pentru a funcționa.

| AnastasiaK a răspuns (pentru NonZarek):

Ati ajuns prea in extrema cu deficitul caloric. Nu zic nu, asta ramane baza si sunt total de acord ca se pot include in alimentatie din cand in cand dulciuri, fast food sau mai stiu eu ce si sa funcționeze slabirea in continuare, dar hai sa nu o dam in extrema in care propagam ca e perfect ok sa mananci toate porcariile cat timp calculezi calorii.

1. Nu e sustenabil. Tu, ca om, oricat ai vrea, nu functionezi matematic. Da, in teorie, mananci mai putin decat ai nevoie, slabesti, toate bune si frumoase. In practica, in schimb, daca alegi tocmai alimente dense caloric, te trezesti ca ai mancat tot necesarul caloric la o masa, ai avut o portie microscopica, iar restul zilei e tortura. Cat crezi ca poate sa tina un OM o astfel de dieta?
2. Nu e sanatos. Alea sunt bogate in grasimi saturate, sarace in micronutrienti, nu ofera nimic din ce organismul chiar are nevoie...conteaza si sanatatea.
3. Nu e definitiv. Daca, sa zicem prin absurd, reuseste sa reziste in tortura aia de regim in care mananca extrem de putin din punct de vedere cantitativ, dupa un astfel de regim, organismul o sa-i ceara multa mancare. Plus ca ii scade si rata metabolica, deci clar n-o sa mai fie in stare sa se mentina.

| NonZarek a răspuns (pentru AnastasiaK):

Tu nu ai înțeles absolut nimic, doar 2% din ce am spus eu, de explicat, nu am explicat în totalitate tot procesul pentru ca mi ar lua extrem de mult și poate nu interesează pe persoana respectiva. Când vrei deficit caloric și te documentezi, realizezi ca nu vei mai manca fast food non stop, e și logic, oricum mâncatul nesănătos nu trebuie practicat indiferent ca vrei sa slăbești sau nu.
Poți fi în deficit caloric și dacă ai mese extrem de bogate în volum dar slabe în volum caloric! Poți creea mese satietoase și în volum mare dar cu calorii puține cat sa fi în deficit caloric, doar trebuie sa ai grija ce alimente alegi!

Nu e tortura, ca mănânci sănătos mult dar slab caloric? Nu vad unde este tortura, asta nu e regim sau dieta, e o diferență sa stii. Dieta care e cam pe aceeași baza (deficit calori) e exagerata, adică îți spune sa mănânci doar salate și fructe, sa excluzi aproape totul din alimentație ceeea ce e greșit.

Pentru mai multe informații despre întreg procesul poți găsii pe YouTube și Google, pe Instagram la Diana moraru, explica frumos și clar și răspunde la întrebări.

| AnastasiaK a răspuns (pentru NonZarek):

Eu cred ca tu nu ai inteles ce am scris eu si nici la ce ti-am raspuns. Fix asa ai inceput "nu e musai sa eviti(...)". Cauta in DEX "a evita" daca iti este neclar termenul. Nu inseamna a nu manca deloc. Iar daca nu eviti, inseamna ca mananci des, deci ajungem fix la ce am scris eu mai apoi. Poti slabi, dar nu e sustenabil, nu e sanatos si nu e definitiv!

Fac o paranteza aici ca m-ai zgariat pe ochi efectiv...corect e "crea" si "sațioase". Nu mai inventa cuvinte, te rog!

Dieta nu inseamna obligatoriu ce ai citit tu pe net, ci poate sa se refere si la stilul tau alimentar general. Vezi termeni precum "dieta omnivora", "dieta vegana", etc. Toti avem o dieta alimentara. E adevarat ca in Romania se foloseste mai des cand se face referire la restrictii alimentare si la slabire, dar se incadreaza si aici pentru ca ghici ce, deficitul caloric NU e un stil de viață.

Apoi, ai inceput sa argumentezi aiurea efectiv sustinand fara sa-ti dai seama ce am zis eu. Da, e bine sa mananci alimente cu densitate mica dpdv caloric, doar ca prăjelile nu se incadreaza aici. Au densitate mare calorica, deci ca sa poti sa fii in deficit, ai portii mici. Exact ce am zis eu mai devreme.

Auch, ochii mei iar..."găsi" cu un "i". Multumesc frumos pentru recomandare, dar nu iau mot-a-mot informatiile de la o persoana, ci prefer sa imi fac documentarea (de peste 10 ani, apropo) din studii oficiale, de pe site-uri guvernamentale si din cursurile unor facultati prestigioase unde se studiaza nutritia.

| NonZarek a răspuns (pentru AnastasiaK):

Vechiul obicei al omului, când observa ca argumentele lui nu ii sunt valide, apelează la tacticile mizerabile de a ataca persoana cu care vorbește legându se de vocabularul sau cât de corect a scris gramatical. Cu asta ai spus tot, ești pe lângă subiect, ți am spus frumos însă tu nu răspunzi cu aceeași moneda. Nici o problema, nu avem ce discuta mai ales ca vorbim despre un subiect dar total diferit, tu ce spui acolo în comentariul tău suna ceva de genul: nu știu despre ce vorbesc dar îmi place sa ma afirm ca am studiat și documentat, iar vocabularul tău îmi zgârie ochii.

A și mai ceva, degeaba ești la nu știu ce facultate sau te documentezi din alta parte (total greșit btw) când nu ramai cu nimic și nu intelegi absolut nimic.
Credeam ca voi avea cu cine discuta însă nu tu ești acea persoana.

| AnastasiaK a răspuns (pentru NonZarek):

Eu ti-am argumentat tot. Iar tu nu ai contrazis in mod real nimic din ce am zis initial pentru ca nu ai inteles ce am zis (apoi tot tu imi zici mie ca nu inteleg eu, esti amuzanta)...in rest, greselile de scriere le-am corectat pentru ca inventezi cuvinte si deranjeaza la citire. Daca le corectez, macar am sansa sa nu le mai vad. Ce nu esti in stare tu sa intelegi e ca nu am argumentat nicio secunda ad hominem. Nu am zis ca ai gresit privitor la nutritie PENTRU CA nu stii sa scrii, ci am spus ca ai gresit, am argumentat de ce si ca, pe langa asta, nu stii sa scrii. Erau separate. Tu, in schimb, ai facut 100% ad hominem acum, m-ai atacat doar pe mine, n-ai mai zis nimic de subiect. In fine, acum, total separat de nutritie si de gramatica, imi permit sa am o parere si despre inteligenta ta. Daca atat te-a dus pe tine capul sa intelegi din cele 2 raspunsuri anterioare ale mele, pot doar sa constat ca nu prea te duce capul.

P.S. Sa nu te aud cu alte texte ca am ramas fara argumente si te jignesc. NU! Am prezentat argumentele, apoi TOTAL SEPARAT, ti-am corectat scrisul, apoi IAR SEPARAT (adica acum) iti zic ca pari foarte proasta.

| Bomaex a răspuns:

Evita in special mâncărurile cu sosuri. Pâinea și fast food ul. Încearcă sa slăbești ușor pentru ca fii mult mai eficient. Încearcă sa cauți pe YouTube un program de 10 minute pe zi pentru slăbit. Ușor ușor se vor vedea rezultatele, dar mu te grabii și mereu urmărește ți motivul pentru care vrei sa slăbești pana va dispărea. Sper ca te am ajutat măcar puțin. Bafta