| AlexSkillz19 a întrebat:

Cum sa devin cel mai bun la box, desi nu ma ajuta fizicul prea tare? Mentionez ca am 15ani jumate si vreau sa ma apuc de box pentru ca imi place foarte mult acest sport si sunt pasionat de el si interesat sa aflu cat mai multe informatii utile, dar mi-e teama ca n-o sa am succes din cauza fizicului pentru ca am 1.70 si 60kg, iar forta nu prea am deloc.

8 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

Fiind un sport cu categorie de greutate, fizicul nu are cum sa constituie un dezavantaj. Te lupti cu cei de la aceeasi categorie cu tine.

Primul pas e sa treci de la acest "vreau sa ma apuc" de pe TPU la antrenament. Du-te la un club de box, informatiile le aflii acolo, de la oameni experimentati, nu aici unde peste jumatate dintre cei care vor raspunde n-au avut nicio legatura cu boxul toata viata lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie să mai pui câteva kg pe tine, nu foarte multe, dar sunt necesare. Masa corporală la astfel de sporturi este necesară.

De asemenea, antrenează brațele, sa fie cât mai flexibile. Boxul nu depinde numai de mușchi, ci și de inteligență. Gândește strategic, lovituri cât se poate de rapide.

De asemenea, învață cum sa lovești corect. Forța cu care lovești nu vine numai din brațe, ci din picioare, bazin, abdomen etc. Forța din brațe care cu adevărat contează ar fi 10%. Protejează-ți fata tot timpul. absolut tot timpul! Mai sunt persoane care își abandonează defensiva fetei, ca sa-și protejeze abdomenul. Dacă ai făcut asta, consider-o prima greșeală. Cu o directă, poți fi deja la pământ.

Învață sa pierzi. Învață sa-ți menții respirația corect, învață sa progresezi. Învață sa-ți placă!winking

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonim_4396):

"Trebuie să mai pui câteva kg pe tine, nu foarte multe, dar sunt necesare. Masa corporală la astfel de sporturi este necesară."

Exact cum ma asteptam...trebuia sa raspunda cineva paralel cu sportul asta. Nu, IN NICIUN CAZ nu e important sa aiba o greutate mai mare, ba dimpotriva. Este fix sportul in care cauti sa ai cat mai putin. La inaltimea lui, mai ales ca incepator, nu ar trebui sa sara de 60kg. Ca fapt divers, Mayweather la inceput lupta la -57kg (asta in conditiile in care are putin peste 1, 70).

| anonim_4396 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Și masa contează foarte mult, crede-mă laughing)
Un nutriționist îți poate explica mai bine, dar probabil te duce și mintea bine ca să realizezi că zici prostii.winking
Cum adică "ba dimpotrivă"? La kick-boxing/K1, cineva cu câteva kg în plus, te-ar nimici. Probabil cu răspunsul tău te bazezi pe categoriile de vârsta/greutate. N-ai treabawinking
Box-ul/kick-boxul/K1 ține de velocitate, cum am menționat anterior. Să te ducă creierașul, sa dai lovituri rapide, dar și puternice.
Dacă tu ai tras concluzia ca i-am recomandat sa arate peste câteva luni ca un luptător de sumo, atunci treaba ta.

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonim_4396):

"La kick-boxing/K1, cineva cu câteva kg în plus, te-ar nimici"

In primul rand, cineva cu cateva kilograme in plus nu ar avea meci cu tine pentru ca exista categorii de greutate in sporturile astea.

In al doilea rand, in cei 15 ani de cand fac sport de contact (am facut inclusiv box o perioada) am avut sparring in general cu cei care imi depaseau categoria si rareori am avut probleme din cauza asta (si numai cand diferenta trecea de 20kg). Pana la greutate sunt multe alte aspecte care conteaza si oricum, dupa cum am mentionat deja, intr-un meci nu se pune problema de o astfel de diferenta intre luptatori (exceptand 91+).

"Probabil cu răspunsul tău te bazezi pe categoriile de vârsta/greutate. N-ai treaba"

Imi bazez raspunsul pe experienta in arte martiale pe care mi-e clar ca tu n-o aiwinking

| anonim_4396 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Frumos contra-argument. Te cam învârți in jurul cozii, dar apreciez. happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai practicat macar 3 ani vreunul din sporturile alea? Kickboxing spre exemplu?

Răspuns utilizator avertizat