| denispop14 a întrebat:

Daca fac exercitii cu gantere acasa si alte ex. fizice trebuie facute in fiecare zi sau o data la 2 zile? Ca am auzit ca trebuie o zi repaus

Răspuns Câştigător
| Ralena a răspuns:

Exista o perioda pentru pauza, care nu este dupa ureche, nu este dupa cum simti, sau dupa cum vrei. In timpul exercitiilor, intre fibrele musculare se formeaza acid lactic. Primul lucru pe care il fac muschii este sa elimine acest acid, care este toxic, la fel ca orice acid (inclusiv aminoacizii din proteine, dar asta nu inseamna ca nu consumam necesarul deproteine). Eliminarea dureaza 24 ore fara drenaj limfatic. Din acest motiv, intinderile dinainte si dupa exercitii, sunt la fel de importante, sau chiar mai importante decat exercitiul propriu zis. Abia dupa eliminarea acidului lactic, grupa respectiva incepe sa se hraneasca corect, moment inc are trebuie sa aiba suficiente glucide. Prin urmare, daca o lasi 24 de ore sa elimine acid lactic si 24 sa se hraneasca, o lasi 48 de ore pana laurmatarele exercitii la aceeasi grupa de muschi. In tot acest timp faci intinderi, acelea nu produc acid lactic, dreneaza limfa, elimina acidul, in plus sunt necesare nu doar pentru muscular, ci si pe nevralgic. Spor.

| denispop14 explică (pentru Ralena):

Deci o data la 48 de ore. Si in rest intinderi.

| Ralena a răspuns (pentru denispop14):

Da, o grupa de muschi la 48 de ore (poti si mai multa pauza, nu se intampla nimic), si in rest intideri pentru acea grupa. In acest interval poti lucra o alta grupa de muschi, De ex lucrezi biceps brahial-triceps, dar peste 20 ore poti lucra cvadriceps-biceps femural, ca exemplu.

6 răspunsuri:
| StrongHeart a răspuns:

Cum crezi tu,eu fac cand nu ma simt in forma, abdomene, alergat, greutati, orice..Nu urmez niciun program

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ideea e să nu lucrezi două zile la rând aceleași grupe, și să nu te antrenezi mai mult de 3 -4 zile pe săptămână. Au nevoie de refacere mușchii.Dar oricum dacă faci așa la nimereală cum prinzi și ce mănânci e degeaba.Eu zic să te duci la sală daca vrei ceva bun.

| KaanNoah a răspuns:

Lucrează 3 zile, ia pauza o zi ca sa se degenereze și sa se odihnească mușchii. Si tot asa. 3 zile lucrezi iar a 4a te odihnești

| dbigiu84 a răspuns:

Trebuie cu repaus.Nu e o perioada estimata pentru refacerea muschilor.In general o zi. Dupa ce lucrezi muschii, acestia trebuie sa se refaca.Nu poti sa-i fortezi constant tinandu-te in febra musculara. Daca muschii nu o sa aiba o perioada de refacere vei face exercitiile degeaba, nu vor avea niciun rezultat asupra corpului tau.