| JsjanAy a întrebat:

Daca nu am mâncat îndeajuns in ziua cu sala mai pot recupera ziua următoare sau am lucrat degeaba? Am căzut rupt de oboseala și nu am mai apucat nici să iau shake nici să mănânc precum de obicei

11 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Nu ai lucrat degeaba, ai grija sa nu devina un obicei, toti mai patim asta nu poti face totul perfect 100% zilnic, atat timp cat iti atingi necesarul proteic zilnic astfel de cazuri rare nu au un impact semnificativ, observ ca userii tputpu35 si Gnpoz vorbesc in necunostinta de cauza, 0.7g de proteina per kg auzi laughing

| SkandallKamataru a răspuns:

Incearca sa mananci, nu e mare lucru, sinteza proteica este cea mai mare timp de vreo 24 de ore apoi scade, daca ai stimulat hipertrofia musculara tot o sa cresti, poate nu la fel de optim dar nu e nimic degeaba.

| Tputpu35 a răspuns:

In principiu ai cam lucrat degeaba pentru ca daca nu ii dai corpului ce ii trebuie, isi ia din resursele ce le are, mananca ca sa iti cresti masa musculara si ca sa slabesti, daca nu mananci singurele lucruri pe care le vei pierde vor fi sanatatea si masa musculara

| Gnpoz a răspuns:

0.7 g de proteina per kg sunt de ajuns

| SkandallKamataru a răspuns (pentru Gnpoz):

0.7 g de proteina sunt de ajuns daca vrei sa fii subnutrit si sa ramai o scobitoare toata viata, da.

| siriusblack98 a răspuns (pentru Gnpoz):

Cel mai mic gramaj de proteina recomandat este de 1, 2 grame per kg daca nu vrei sa risti dezvoltarea unor probleme de sanatate. Daca vrei crestere in masa musculara, ai nevoie de cel putin 1, 7/1, 8gr per kg, MINIM! Ideal ar fi sa atingi 2gr/kg daca vrei cu adevarat rezultate. Niciodata nu o sa inteleg de ce veniti unii la categoria sport cu raspunsuri daca efectiv nu aveti habar despre ce vorbiti si aruncati non sens in toate directiile.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru siriusblack98):

"Niciodata nu o sa inteleg de ce veniti unii la categoria sport cu raspunsuri daca efectiv nu aveti habar despre ce vorbiti si aruncati non sens in toate directiile."

De ratati ce sunt, am suportat atat timp raspunsuri cretine dar nu mai suport sincer, chiar mi s-a umplut paharu si intr-o zi am sa iau vreun dobitoc d-asta la bataie daca e tare in gura si incepe sa se contrazica.

| siriusblack98 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Eu evit categoria sport de multe ori tocmai ca sa nu ma enervez cand vad ce raspunsuri dau unii.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru siriusblack98):

Violeta si Simpatik laughing
Aia cica ridicatu de greutăți oprește hormonul de creștere, i-am dat di link-uri cu metaanalize la retardata da degeaba, tot ce a spus o tentativa de nutritionista pe Facebook care și-a sters postarea crede... Si inteligentul alalalt cica nu e bine sa ridici greutăți ca el a fost ego lifter si il dureau articulatiile, asta e problema, nu ca executa el mișcările gresit cu greutati pe care nu le stapanea...

| siriusblack98 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Primul cont pe care l am creat a fost in 2009, ulterior am pierdut accesul la el si l am creat pe acesta prin 2013. Gandeste-te cam de cati ani m-am contrazis si certat eu pe site ul asta pe aceleasi teme. Deci sunt satul pana peste cap sa aud ca ba ridicatul de greutati opreste cresterea, ba ca proteine=steroizi, ba ca ajungi pe masa de operatie si in scaunul cu rotile de la greutati, ba ca nu e sanatos iar pe partea de alimentatie si programe de antrenament la ce raspunsuri dau unii si se bat cu pumnul in piept ca e ca ei nici nu intru in subiect ca iar ma apuca dracii. Singurele doua persoane pe care le am intalnit aici de a lungul anilor si au habar cat de cat pe baza experientei personale au fost anastasiak si cosmin86, dar nu am idee daca mai sunt activi pe site. Cu simpatik n am prea interactionat dar violeta vorbeste aiurea la toate categoriile de ani de zile. Si a mai tras si o poza de profil cu ceva asiatica, poate, poate pacaleste vreun pustan sa il agate pe TPU. Nu isi mai da admina interesul ca ar fi trebuit inainte sa ai acces sa oferi raspunsuri la o categorie, sa dai un test serios pe baza cunostintelor. Iar la categoria sport, test practic.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru siriusblack98):

Mai mult ma enerveaza ignoranta decat necunoasterea sincer, daca esti prost si nu stii, iei citesti si te informezi, dar daca esti ignorant si mai esti si capos, o tii pe a ta cu toate zecile de surse si link-uri pe care le primesti, eu as suspenda-o pe handicapata aia de Violetta sa mai raspunda la categoria sport cel putin pentru ca absolut toate comentariile scrise sunt eronate, zice niste chestii pe care nu le intelege, se baga in subiecte pe care nu le intelege, si tot debiteaza prostii ca o retardata fara sa ia deloc in seama nici un comentariu care o contrazice sau ii critica raspunsurile, mai incepe sa-ti dea ca sursa aceiasi scursura a internetului de doctor, doar ca i se pare ei ca suna bine, cu toate ca ceilalti 99/100 de doctori spun opusul.
Asa mult ma calca pe nervi dobitoaca aia, cum ma frate cand ii trimit link-uri cu youtuberi sportivi nutritionisti din afara cu milioane de abonati, pagini de fitness, site-uri formate din comunitati de doctori care explica ce si cum, nu stiu cate metaanalize care spune contrariul, ea tot continua sa zica "Ridicatul de greutati opreste hormonul de crestere" cand e fix opusul... cat de prost sa fii? De ce m0rtii ei se baga sa vorbeasca despre hormoni si sa intre in subiecte de genul cand nu stie nici 1% despre ei sau cum functioneaza sau ce sunt aia.
Deci niste argumente si niste sfaturi asa dupa ureche, intreaba cineva ce exercitii si cum sa faca le faca la sala pentru hipertrofie mai buna la picioare si cresterea lor, asta raspunde cu "alergat minim 4-5km pe zi".
Deci n-ai cum cu oameni asa ratati, vin persoane care chiar au nevoie de sfaturi si de ajutor, si vine scursura asta sa comenteze si sa isi bata joc de sfaturile antrenorilor de fitness care fac asta de zeci de ani.