| Ccujw a întrebat:

Pentru cine se pricepe: daca am 184 și 80 kg iar când mi am lucrat pieptul am luat în acea zi doar 80 g de proteine mai pot recupera ziua următoare? Am luat prea puțin

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cati ani ai?
Ca de ai peste 20 de ani, este normal sa ai 80kg la 1.84m

| siriusblack98 a răspuns:

Personal nu iti recomand sa iei mai multe urmatoarea zi in cazul in care in ziua precedenta nu ai consumat suficiente proteine deoarece nu asa functioneaza corpul nostru. Now lemme explain:
Tu ca sa cresti in masa musculara ai avea nevoie de minim 1, 7/1, 8 grame de proteina per kg, eu unul recomand 2 grame per kg. Anyway, daca tu in ciclul de 24h nu ai consumat proteina necesara pentru ziua respectiva si consumi a doua zi portia si pe ziua anterioara, corpul este foarte posibil sa o elimine prin urina in loc sa o absoarba. Orice surplus de proteina ajunge eliminat prin urina. De regula muschiul tinde sa asimileze cel mai bine proteina din corp imediat dupa antrenament si in perioada de odihna/pauza dar nu o sa asimileze mai mult decat necesar. Tocmai de asta profesionistii isi tin contul la tot ceea ce mananca, deoarece nu poti sa recuperezi a doua zi nutrientii pentru ziua anterioara. Acum sa stii ca nu ai pierdut nimic ca intr o zi nu ai consumat suficiente proteine. La sfarsitul anului rezultatele vor fi aceleasi cu o zi in plus sau minus. Ideea este sa nu se repete treaba de prea multe ori.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru siriusblack98):

E un gram de adevar in ceea ce ai spus dar nu se elimina prin urina pentru ca n-ar avea nici un avantaj evolutiv... este absorbita toata, e vorba ca cantitatea maxima de proteina pe care o poti folosi pentru masa musculara la o masa este de 35-45g sa zicem, surplusul este convertit in energie.
Singurul moment in care se elimina proteina prin urina este in cazul in care exista boli renale, inflamatii renale.
Daca nu ai probleme cu rinichii nu ai de ce sa-ti faci griji.

| siriusblack98 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Mna, eu informatia asta o am de la un doctor nutritionist de acum vreo 7 ani de zile cand am avut parte de o operatie si s-a uitat peste analizele mele si am discutat una alta.

| NuCitescNotificari a răspuns:

Esti slab! Pune mana si mananca!

| Ahahuau a răspuns:

Maxim 1 g per kg, ia mai mult cum zic deștepții ăștia și îți faci praf rinichii. 1.7g -2 g per kg este doar un mit pentru creduli și proști