| Bilii a întrebat:

Daca pot sa fac 7-8 repetari cu 18kg gantere la piept. Sau 10-12 repetari cu 16kg gantere.
Care e mai bine pentru crestere in masa musculara?

9 răspunsuri:
| carevaescu a răspuns:

Nu exista un consens. Ce cred eu personal este că atâta timp cât îți epuizezi mușchii (adica faci repetări pana aproape de eșec), esti ok. Și na, sunt doua cai: multe repetiții sau multa greutate. Probabil cel mai bine ar fi să mixezi

| carevaescu a răspuns:

Tu ai digerat fasole in creier? laughing

| Sekim a răspuns:

Depinde. Poti sa ai rezultate bune cu ambele variante dar totul se va rezuma la tehnica si executie. Pe scurt, eu iti recomand sa mergi 7-8 repetari cu 18 kg pana cand vei putea sa faci 12-14 repetari fara probleme, iar apoi cresti greutatea pana vei putea sa faci 7-8 cu noua greutate ( progressive overload ). Pentru a avea rezultate maxime, asigura te ca duci greutatile incet jos, stai 1-3 secunde jos si impingi rapid sus. In acelasi timp trebuie sa te asiguri ca ai si un strech bun, lucru care ar trebui sa iti spuna daca ai o pozitie buna si daca tempo ul este unul bun. Cel mai optim din punct de vedere al studiilor este sa te duci la epuizare sau in range ul in care mai poti sa faci maxim 2 repetari pana la epuizare ( e destul de greu sa stii exact, deci mai bine 7-8 epuizare ). Spor

| Paul754880338 a răspuns:

Masa musculara esta o cauza a consecventei și mai puțin rezultatul unei ecuații. Continua sa te antrenezi fără sa alergi după progres și progresul va veni el la tine când considera ca ai fost suficient de disciplinat și consecvent (de ce repet oare cuvântul asta?)

| Xox0 a răspuns:

Oricare dintre cele doua e buna atat timp cat muschii depun efort si simti ca iti impingi limitele.

| SkandallKamataru a răspuns:

Daca executi cum o sa-ti spun eu miscarile, in loc de 10-12 repetari nici 8 nu cred ca o sa poti face.
Ca sa cresti cat mai optim, tu trebuie sa tii muschiul in tensiune cat mai mult, nu conteaza atat de mult numarul repetarilor, atat timp cat e peste 5 repetari si pana in 20 de repetari, tot o sa cresti.
Ridici greutatea exploziv, si cand cobori, coboaro incet, incordeaza, simte contractia, simte muschiul, si coboaro in 3-4 secunde, urmatoarea repetare la fel.
Ai sa vezi ca o sa simti muschii mult mai mult, si o sa faci febra musculara de fiecare data.
Fa 3 seturi de genul si e suficient.

| Darius50boss a răspuns:

Poți să alegi prima varianta

| MAteiLaAjutat a răspuns:

Pe scurt:
Multe repetari = definire a muschiului
Multe kg = cresterea fortei
Daca vrei sa iei masa, atunci mergi pe 7-8 repetari cu 18kg.

| AlexandruContFacutLaMisto a răspuns:

E mai bine 10-12 cu 16kg.