| Cristea_Vasile_1964 a întrebat:

Dupa inceperea unui stil de viata sanatos (atat legat de alimentatie cat si de orele de sport efectuate) dupa acestea masa musculara se deterioreaza sau se fortifica?

2 răspunsuri:
| Mangustă a răspuns:

Din cunoștințele (limitate) pe care le-am mai apucat din n chestii randome, este probabil să se deterioreze doar la început, într-o mică măsură.
Logica mea vine din faptul că în momentul în care nu mai mănânci atunci clar se deteriorează masa musculara pentru că pentru organism reprezintă o sursă mult mai "hrănitoare" (se elimină a 2a după apă) decât grăsimea. Și chiar dacă aici nu este vorba de înfometare s-ar putea să se aplice deoarece scazi porțiile de mâncare și depui efort, chestie cu care nu ești în totalitate obișnuit. Idea e că cel mai probabil o să se refacă foarte repede dacă ai ales ce trebuie și menții chestia asta pe termen lung.

| s3bycu a răspuns:

Acest lucru depinde de cativa factori:
1. Daca iti asiguri in alimentatie o cantitate suficienta de substante organice (proteine, carbohidrati, vitamine) si suficiente calorii pentru a se putea realiza cresterea fibrei musculare.
2. Tipul de sport/antrenament practicat. In general, sporturile fortifica musculatura insa cele de forta/viteza sunt in top la acest capitol.

Mai multe informatii despre un stil de viata sanatos, alimentatie si antrenament poti gasi pe blogul meu: cirdeiusebastian.wordpress.com