| 7CaiUrati a întrebat:

Este posibil sa pun ceva masa musculara pe mine fara sa fac sala?

6 răspunsuri:
| NemNUZ a răspuns:

Normal, esential e sa faci miscare : flotari, abdomene... si o faci muschi.

| Cosmin86 a răspuns:

Da, "ceva" masa o sa pui, dar destul de putin.

| luliluli a răspuns:

Poti sa pui masa musculara numai prin sport si consum de proteine (carne, oua). Bineinteles ca un regim alimentar echilibrat este esential pentru sanatate, insa poti sa cresti consumul de proteine daca urmaresti cresterea masei musculare.
Nu te lua dupa diversi "cunoscatori: care iti promit marea cu sarea da consumi suplimete nutritive - prafuri - pentru ca orice alt gen de alimentatie este contraindicata pentru sanatate: iti afecteaza ficatul, rinichii etc. Gandeste-te ca e important sa fii in primul rand sanatos.

| Cosmin86 a răspuns (pentru luliluli):

Ce prafuri iti afecteaza ficatul, rinichii, etc? te referi la concentrate proteice? sau habar n-ai de nutritie dar vorbesti?

| luliluli a răspuns (pentru Cosmin86):

Ai tu habar de nutritie!? Arata-mi un singur medic nutritionist care recomanda concentrate proteice! Asta recomanda numai asa-zisii nutritionisti, care fie fac reclama unor firme, fie comercializeaza aceste concentrate proteice (care, dupa parerea mea, sunt complet nesanatoase).

| Cosmin86 a răspuns (pentru luliluli):

Si pe ce se bazeaza parerea ta? ai idee ce contin, cum sunt obtinute?
Sunt tot din MANCARE, spre ex. protenia din zer se obtine separand proteina de restul continutului din zer, analog celelalte. Uneori se mai adauga vitamine si minerale sau calciu.

http://www.doctor.info.ro/ce_sunt_suplimentele_nutritive.html
Si :
http://www.doctor.info.ro/de_ce_folosim_suplimente.html

Iti pot da exemple de mai multi doctori sau studii efectuate la Harvard ( poate macar in astia ai incredere ) pe suplimente, si le recomanda chiar si celor care nu fac sport dar au un stil de viata solicitant.

Eu vorbesc de suplimentele avizate medical si cele care au ISO de calitate, nu porcarii ieftine.

Apropo, multe au aminoacizi BCAA, care se sintetizeaza direct din instestinul subtire, adica NU TREC PRIN FICAT, si alea iti afecteaza ficatul? :))

Întrebări similare