| qieiqpalz a întrebat:

Eu alerg de ceva timp 1 minut, ceva pauza si dupa tot asa pana fac 20 minute de alergat, alerg de o luna si nu mi se pare ca am rezistenta, oare de ce?

5 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

Alearga mai mult si cu mai putine pauze. Daca te intereseaza rezistenta, mai bine alergi mai incet decat sa iei atatea pauze.

| B3HappyN0Worry a răspuns:

Bună. De ce nu ai rezistență? Exact din cauza pauzelor. Fii atent, calculează-ți traseul parcurs (cu o aplicație pe telefon dacă alergi afară, sau dacă alergi pe bandă, îți arată). Pune-ți un target spre exemplu 800m. Începi să alergi 200m, faci o pauză scurtă (maxim 1 minut), apoi iar alergi 200m, iar pauză, și tot așa până atingi 800m. După câteva zile continui cu 250m, apoi cu 300m, și tot așa până nu mai ai nevoie de pauze. Așa am făcut și eu și acum pot alerga și 2 km fără pauză. laughing Ai mare grijă și la respirație, trage aer pe nas, și când dai aerul afară, dă-l pe gură, dar dă-l cu putere, sper că înțelegi cum zic. Și când crezi că nu mai poți din cauza respirației, poți respira și doar pe gură pentru că așa primesc plămânii mai mult aer. Deci nu te mai lua după minutele de alergat, ci după lungimea traseului parcurs. Baftă!

| qieiqpalz explică (pentru B3HappyN0Worry):

Imi poti explica mai bine ce ar trebui sa fac de exemplu pe stadion? eu respir mai greu pe nas putin.

| B3HappyN0Worry a răspuns (pentru qieiqpalz):

A, deci alergi afară, bun. Mergi pe magazin play și caută o aplicație pentru alergat care îți cere locația și îți arată câți metri alergi și cât timp. Spre exemplu o aplicație bună e Runtastic Running App & Fitness Tracker. Înainte de alergare faci puțină încălzire ca să-ți întinzi mușchii de la picioare. Prima zi alergi să zicem 800m, dacă poți. Începi să alergi și pornești aplicația, când îți arată că ai facut 200m, o pui pe pauză, stai maxim 1 minut, te hidratezi, că și asta e foarte important, apoi începi din nou să alergi, pornești și aplicația, și după alți 200m alergați, iar pauză 1 minut și faci la fel, până ajungi să-ți termini traseul propus de 800m. Câteva zile continui tot așa. Apoi când te simți în stare, poți crește metrii parcurși între pauze. Eu zic să crești tot cu câte 50. Peste câteva zile alergi 250m, pauză 1 minut, bei apă, iar alergi 250m, la fel. Până ajungi la cât ți-ai propus în ziua respectivă. Și metrii ăștia parcurși îi tot crești până reușești să alergi distanța dorită fără să mai faci pauze. Totuși dacă îți propui să alergi de exemplu 1 km, te sfătuiesc să te oprești la jumătatea drumului, în acest caz după 500m alergați, să bei niște apă că e foarte important să te hidratezi când alergi.
Dacă spui că respiri greu pe nas, mai ales că acum e vară și nu ai șanse să te doară gâtul apoi din cauza asta, poți respira liniștit pe gură, astfel plămânii primesc mai mult aer și ți-e mai ușor să reziști.

| qieiqpalz explică (pentru B3HappyN0Worry):

Am s healt si imi zice ala cati metri fac, man mie mi se pare cam putin 250 metri eu vreau si sa slabesc putin