| andreiush25 a întrebat:

Exista exercitii de biceps pentru acasa? Nu am gantere...pot folosi altceva?

13 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Sincer? dar nu o sa ma iei in serios. picioarele. poti sa faci flexii cu piciorul tau. il iei de glezna si incerci sa faci miscarea de flexie pe care o faci de obicei cu gantera. daca este prea usor, impinge piciorul inspre podea, astfel ii dai rezistenta miscarii de flexie happy.

| andreiush25 explică (pentru JohnnyBi):

rolling on the floor) ...Interesant thinking

| JohnnyBi a răspuns (pentru andreiush25):

No, stiam ca asta o sa faci. ia incearca. stai tu cu spatele (fundul) pe sifonier si fa 20 de flexii. simti bicepsul lucrand? happy

| vRemi a răspuns (pentru JohnnyBi):

In acest caz miscarea nu va fi una corecta.

| JohnnyBi a răspuns (pentru vRemi):

Bun, eu am incercat, merge, nu doare nimic => este ok. daca nu poate face flexii cu piciorul lui, nu o sa poata face tractiuni la bara. am 7 ani de munca si accidente in domeniul asta, tu cati ani ai?

| vRemi a răspuns (pentru JohnnyBi):


Miscarea nu este una corecta, palma trebuie sa fie orientata in fata, cu coatele pe langa corp, nu asa lucrezi bicepsul. Tractiuni nu ii va fi greu sa faca.
Nu trebuie sa doara ceva cand miscarea nu este corecta.
Eu fac sala de 3 ani aproape, insa tatal meu este culturist (cca. 30 de ani de sala ), m-a invatat destule cat sa ii pot invata si pe altii.

| JohnnyBi a răspuns (pentru vRemi):

Aha. ia du-te tu si zi-i tatalui tau ca la flexii exista 3 tipuri de priza pe care o poti folosi. pronatie, supinatie si semi-pronatie. adica palma in jos, in sus, sau degetul mare in sus, si palma inspre corp. bicepsul are 2 insertii, una exterioara, una interioara si mai ai langa biceps un muschi numit brahial. te-a invatat destule, nu tot. biceps pot face cu cotul perpendicular pe corp, pot face cu bratele perpendiculare pe nivelul pieptului. vrei teoria chibritului? ti-o fac.
1. flexii alternative - de astea ai zis tu
2. flexii cu bara cu priza ingusta pronatie
3. flexii cu bara cu priza ingust supinatie
4. flexii la cabluri
5. flexii din intins pe burta cu ganterele alternativ
6. flexii tip ciocan
7. flexii cu gantera pe genunchi.
mai vrei? orientarea palmei schimba care insertie lucreaza MAI MULT, dar bicepsul lucreaza INDIFERENT de ce priza iei, larga, ingusta, pronatie, supinatie. tu stii din povesti si ce te-a interesat pe tine, eu stiu din proprie experienta. been there, done that.

| Anablondyi a răspuns:

Si flotarile sunt pentru biceps triceps spate abdomen..pentru de toate...si la biceps si triceps iti recomand jocul cu scaunul.iei frumusel un scaun il pui in spatele tau te sprijini cu mainile de el, iti intinzi picioarele astfel incat sa stai pe calcaie si incepi sa te ridici in maini pe scaun.e de fapt o flotare facuta inverslaughingacuma mi-am dat seama.sau umple 3 sticle de apa le bagi intr-o geanta si faci tu ceva cu ele ca sa iti lucrezi bicepsu.dar totusi. daca nu vrei sa dai bani la sala si nu prea ai timp sa ii faci vizite de ce nu iti cumperi macar o greutate de 10 kg acasa?

| vRemi a răspuns:

Poti incerca cu un ghiozdan plin de carti pe care sa il tii de gaica, de obicei cel mai bine e sa faci tractiuni la o bara de scuturat covoare afara, altceva nu iti recomand.

| Nicky29 a răspuns:

Daca mai ai un partener in plus poti sa te antrezi fara gantere. Daca nu ai unde sa faci tractiuni si te-ai saturat de flotari nu prea stiu ce sa faci. Mi-a venit o idee si chiar o incerc si eu i-a un sac de gunoi du-te in baie pune-l in cada, sa fie un sac mare, umple-l cu apa, de fapt ia 3 saci sa fie unu intraltu sa fi sigur ca tin, umplei cu apa leagai la cap cu ceva si incearca sa ii ridici deasupra in cada, fa cat de multe repetari poti daca se sparge sacu se sparge in cada si nu ai problemebig grin.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Nicky29):

1. flotarile nu ajuta DELOC la biceps
2. nu exista "nu ai unde" sa faci tractiuni, poti face oriunde ( la o bara de covoare, la un copac, iti cumperi o bara acasa, la sala, in parc, etc. )

| AnonimSpinit a răspuns:

Daca nu ai gantere... Numai tractiuni si flotari, dar inceraca sa faci rost si o sa ai rezultate mai bune, si poti lucra si alte grupe de muschi. Bafta!