| Razvankuki10 a întrebat:

Fac Sala de aprox. 2 luni, si obiectivul meu este crestere in masa musculara, am 18 ani, inaltime 1.88, kg 75, vreau sa iau creatina sau proteine, ce produse imi recomandati si cam in cat timp se vor vedea rezultatele? precizez ca merg la sala 3-4 ori/ saptamana.Acord funda. Multumesc

11 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Proteine din mancare ( carne, branza, oua, lactate, peste ), 4-5 mese pe zi.

Daca nu-ti ajung, cumpara suplimente, recomand whey gold sau dymatize elite whey.

DOAR suplimente de calitate, avizate medical si FDA, atat.

| cristi1505 a răspuns:

Daca vrei sa acumulezi masa musculara iti trebuie un gainer de calitate nu proteine.Ca sa castigi masa musculara tie iti trebuiesc carbohidrati multi nu proteine.Deci cumpara un gainer. Daca iti permite bugetul cumpara ceva de calitate cum ar fi Serious Mass de la ON. Daca nu poti cumpara ceva la un pret bunicel cum ar fi Gfx 8 de la Pro Nutrition care contine si creatina dar e mult mai slab calitativ decat Serious Mass.Rezultate apar in timp, cu rabdare si perseverenta!

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Veleno1 a răspuns:

Lasa-mi un id tau si te voi ajuta

| CristianB a răspuns:

«forţă, rezistenţă şi viteză musculară« toate 3 sunt prop. ale musculaturii fizice şi de obicei se dezvoltă concomitent dar se poate pune şi accent mai pronunţat doar pe una din ele prin anumite exerciţii(de ex: pentru. rezistenţă, exerciţiile trebuie să implice puţină forţă şi multe repetări/timp îndelungat).
Iar pentru dezvoltarea lor ai nevoie de: efort, alimentaţie, odihnă, relaxare.
Cu cât ai genetic un metabolism bun şi un corp atletic cu atât va fi mai în favoarea ta, iar dezvoltarea fizică susţinuta constant de exerciţii fizice aţi aduce numai beneficii.

Cât despre 'sală' şi surplus alimentar de proteine, creatină, bla bla bla îţi voi spune doar atât:
Ce corp preferi să ai? Ca al lui Ronnie Coleman sau Bruce Lee?

Dacă alegi prima variantă:
Sala, proteinele, tras la fiare= culturism, culturişti= arătat lumii cât de mare volum poate obţine musculatura umană»volum muscular ineficient, superficial şi obţinut în mod trişat.

Iar dacă alegi a doua variantă, cea pe care o prefer şi eu, îţi recomand să faci exerciţii fizice doar folosindu-te de corpul tău, izometrie musculară etc, iar alimentaţia: fructe, legume, lapte, miere, polen, suc de orz verde, spirulină crudă, etc.şi lasă flacoanele de pastile cu proteine şi tot felul de prostii de mass muscle, plicuri cu prafuri, şi despre toate suplimentele de genu ce ştiu sigur că sunt f. vorbite la colţul străzii.

| Cosmin86 a răspuns (pentru CristianB):

Suplimentele sunt doar mancare concentrate, nu are nicio treaba cu "obtinut in mod trisat", astea sunt aberatii de copii mici.

N-ai nicio treaba cu sportul, habar nu ai ce inseamna proteine si creatina

| CristianB a răspuns (pentru Cosmin86):

Suplimentele astea nu sunt decât excese. Una e să te alimentezi în mod obişnuit, şi alta să te supra-alimentezi prin mega-proteine şi alte prostii la cutie, praf, pastile, bla bla. Ce ar fi să ne alimentăm numai cu prafuri şi pastile ce înglobează extracte din alimente? Eu cred că e mult mai firesc, natural şi eficient să asimilezi proteinele direct din alimente şi nu suplimente. Mai mult de atât, proteine de origine vegetală, fiindcă sunt de prim rang şi nu cele de provenienţă animală care nu sunt decât proteine "second-hand", folosite deja de animale dar care tot din "lumea" vegetală provine; singurul avantaj e că se potrivesc a fi înlocuite mai rapid cu cele ale corpului uman, însă nu sunt de calitate!
DAR, 'obţinut în mod trişat', daca erai atent, mă refeream la culturişti, care iau steroizi, creatină, proteine şi energizante, şi DA eu un mod trişat de a obţine volum muscular într-un timp f. scurt, însă VOLUM numai, forţa şi rezistenţa fiind f.slabă sau doar pentru o perioadă mică de timp, pe când cei care fac în mod natural obţin pentru. toată viaţa.

| BracKMyhay95 a răspuns (pentru CristianB):

Pai de ce se numesc suplimente? Sunt pentru cei ce nu pot lua numarul exact de proteine din alimentatie si au nevoie sa ia din suplimente pentru a compensa.

| Cosmin86 a răspuns (pentru CristianB):

"pe când cei care fac în mod natural obţin pentru. toată viaţa", NIMIC MAI FALS, cand nu te mai antrenezi si nu te mai alimentezi corespunzator, forta si muschii incep sa scada.

Un coleg din liceu impingea la 19 ani 90 de la piept, apoi a facut pauza completa pana la 25, cand s-a reapucat abia impingea 60. Si nu a folosit niciodata suplimente.

Uite sa intelegi :
http://www.getfit.ro/......ezi-2.html

"Eu cred că e mult mai firesc, natural şi eficient să asimilezi proteinele direct din alimente", de-aia se numesc supliment, ca sa "suplimenteze" ce NU POTI lua din mancare.

Suplimentele sunt folositoare DOAR cand nu-ti poti asigura necesarul din mancare, altfel nu se numeau suplimente, se numeau altfel.

Nu a zis NIMENI sa iei prafuri toata ziua, iei doar cand nu poti sa iei din alimentatie tot ce-ti trebuie ( e greu sa ai 5 mese pe zi in fiecare zi ).

Apropo, steroizi si suplimente nu folosesc doar culturistii, sunt folosite in aproape toate sporturile ( la turul frantei au fost eliminati cativa dintre cei mai buni pentru ca au fost depistati la testele doping ca au folosit steroizi ).

Trisat = doar steroizi, atat, suplimentele nu sunt interzise la niciun concurs.

Si crede-ma, iti maresc foarte mult forta, iti spun din experienta + atletii de forta ( la powerlifting, skandenberg, strong-man, aruncatul cu sulita, etc. ), folosesc suplimente la greu pentru ca ei deja mananca 3-4 kg de carne pe zi si tot nu e suficient.

Incearca sa mananci zilnic 2-3 kg de carne si 50 de oua pe saptamana si spune-mi cum se simte ficatul tau, asa poate o sa-i intelegi pe sportivii care folosesc :)

| Cosmin86 a răspuns (pentru CristianB):

P.S. : culturistii aia de care zici tu ca obtin intr-un timp "foarte scurt"... Coleman face sportul asta de peste 20 de ani, jay cutler la fel, branch warren de 25 de ani, etc.

20-25 de ani ti se pare un termen foarte scurt? happy

P.S. : ei castiga milioane de euro doar din volum si definire, cu ce-i ajuta forta? ( nu ca n-ar avea o forta mai mare decat noi 2 + inca 2 prieteni de-ai nostri la un loc )