| 3243F6 a întrebat:

Hei!
Am 25 de ani si fac sala de 7 luni, dar nu stiu nimic despre suplimente. Si ma intereseaza acum pentru ca in ultimele 2 luni nu am avansat deloc nici in anduranta si nici in putere.
Stiti vreun site sau o persoana pe Youtube care vorbeste despre aceste suplimente pre/post workout cat mai pe larg?

Se intampla des sa sar peste micul dejun, deci mananc haotic(fara prostii totusi). As putea sa compensez cu un baton proteic? Si daca da la ce sa ma uit pe eticheta cand iau unul ca am vazut ca sunt o gramada.

6 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Un baton proteic nu va compensa niciodată alimentația sănătoasă. Vrei sa inaintezi? Măninca regulat. Nu sari peste nici o masa. Ba chiar poți merge pe 5 mese pe zi (doua gustări)
Alimentația e jumătate din mersul la sala. Fără ea nu faci nimic. Nici cu suplimente. Cu o alimentație bogată în proteine și carbohidrați, nici nu ai nevoie de suplimente. Eu așa am pus 20 de kg de mușchi in 2 ani.

Răspuns utilizator avertizat
| AnastasiaK a răspuns:

Nu știu cum să o formulez frumos așa că o spun direct: dacă faci sală de 7 luni și în ultimele 2 luni n-ai avansat deloc, problema nu e că nu știi despre suplimente, ci mai mult ca sigur nu prea știi nici despre sală.

Revenim la suplimente. Din nume ar trebui să-ți dai seama că ele suplimentează, dar dacă tu mănânci haotic, cum știi ce să suplimentezi? De aia întotdeauna se pune accentul pe alimentație, abia apoi pe suplimente. Batoanele nu le-aș încadra la suplimente, ci mai degrabă la dulciuri cu mai multe proteine. Dacă vrei să alegi unul mai ok, te uiți să nu aibă extrem de mult zahăr. Și nu, nu înlocuiești micul dejun cu un baton (are vreo 200-300kcal maxim, aia e gustare, nu masă).

| 3243F6 explică (pentru AnastasiaK):

Hai că știu măcar exercițiile să le fac corectlaughing, dar nu știu să mănânc corect. Mai nou nu mai mănânc haotic, dar sigur nu mănânc suficiente proteine. N-am știut că trebuie un anumit număr de grame de proteine pe zi și meniul de zi cu zi pe care-l am nu are nici 70% din necesar, se pare. Bine... nici nu știu care este exact necesarul zilnic, presupun că 1g/kg corp?


Dacă tu crezi că alimentația fără suplimente este absolut suficientă pentru dezvoltarea în putere și implicit în masa musculară(preferabil într-un timp rezonabil) atunci te rog să mă înveți sau să-mi spui un loc online, public, unde m-ar putea învăța, din perspectiva ta, bine. happy

Sala nu o fac cu scopul să împing la piept 200kg sau să am 5%bf ci pur și simplu să mă scoată din stilul de viață sedentar pe care-l am(muncă de birou), dar tot mă oftic când văd cum vorbesc persoanele foarte musculoase de la sală de proteine hidro-nu știu cum, creatină, carnitină, etc de care n-am habar și când văd că de 2 luni nu pot să pun 10kg în plus la piept(am reușit săpt. asta, dar cam târziu).

| Slade11 a răspuns:

Salut! Ca si antrenament iti recomand programul 5x5 pentru incepatori al lui Reg Park. Consuma 4-5 litri de apa pe zi, dormi 7-8 ore si incearca sa iti calculezi caloriile si proteinele de care ai nevoie, vei gasi pe internet destule calculatoare. In ceea ce priveste suplimentele, arginina, creatina, zinc, magneziu, multivitamine si whey. Ca si baton, poti lua cam orice. Eu cumparam milk&egg, era intr-un ambalaj alb din ce imi aduc aminte, era decent si il poti gasi cam in orice market, dar ti-as recomanda sa mananci niste oua dimineata, sau ovaz cu lapte si whey. Asa cum au spus si altii, nu poti inlocui o alimentatie sanatoasa cu produse de genul.
Mult succes in continuare.

| Robert001177 a răspuns:

Pre workout ul este un supliment care iti da energie atunci cand esti epuizat, dar daca esti inca energic, nu il vei simti si nici nu vei avea nevoie.
Batonul proteic nu trebuie sa fie intr-un fel masa principala, ar trebui sa fie o gustare dupa masa sau inainte/dupa sala.