anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 16 ani si m-am apucat de sala. Am 1.73 m si 61 de kg. Vreau sa pun ceva pe mine. Am inceput sa iau GFX 8 si creatina monohidrata.

Dati mi niste sfaturi daca e bine ce iau?

Ce program trebuie sa urmez sa iau mesele pe zi cat mai eficient?

Cam in cat timp voi incepe sa pun ceva pe mine?

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Imi pare rau sa-ti spun, dar la 16 ani nu ai voie sa iei suplimente, pentru ca organele tale interne sunt inca in dezvoltare si vor fii afectate.
Nici sala de altfel nu este indicata la anisorii astia!
Dupa 20 de ani, acnd organele tale interne si-au incheiat dezvoltarea poti face sala si poti lua aceste suplimene, pana atunci, fa un sport sanatos, recomandat varstei tale: inot, handbal, baschet, vole, tenis.

| siriusblack98 a răspuns:

Tu nici nu stii cum sa executi exercitiile si deja bagi proteine? Proteinele se consuma de catre sportivi care nu se mai dezvolta satisfacator numai cu nutrientii din mancare.De mancat sigur nici asta nu stii.Nici macar Arnold nu iti va putea spune in cat timp vei pune pe tine si in ce masura pentru ca tine de un numar de factori imens.Un rol foarte important il joaca genetica, nu prafurile.Tu la momentul actual iei prostiile alea degeaba pentru ca nu vei creste mai repede.Cel putin creatina o vei elimina prin urina ( bani aruncati pe geam).De ce? Deoarece corpul tau nu are nevoie de ele, pur si simplu.Nu toate programele de antrenament sunt la fel de valabile oricarui sportiv asa ca nu iti ramane decat sa experimentezi si sa vezi ce merge pentru tine.Vezi ca nici toate exercitiile nu vor fi la fel de efective pentru tine ca pentru altii.In planul tau alimentar trebuie sa se regaseasca zilnic carne,lapte, branza, oua, nuci, banane.Iti recomand 4 mese pe zi, MARI.

| funnnyman32 a răspuns:

Salut! GFX 8 iti asigura raportul de carbohidrati mi se pare, eu unul am luat numai creatina, suplimente de alta natura nu am luat, pentru ca mancam bine si nu aveam nevoie de suplimente. Am vazut multi mai slabi care au luat gfx 8 ala, si am vazut ca au avut cat de cat niste rezultate, dar difera foarte mult si geneticul pe care il ai, Eu unul nu am luat suplimente pentru crestere in masa, dar am avut o alimentatie bogata in proteine, carbohidrati si nu mi-a trebuit plus continuitatea la sala si asta conteaza sa te tii de ea. Creatina te ajuta! da, e binevenita sa o iei, creatina aceea o mai iei si din carne, creatina mie cel putin mi-a oferit anduranta si forta la exercitii mai grele, depinde si de obiectiv eu ma antrenam la inceput cu mai multe repetari, iar acum ma antrenez doar pentru forta de ceva timp. Daca nu mananci bine mancare gatita in prealabil, cu sandvis si alte chestii nu reusesti sa adaugi kilograme foarte greu, trebuie sa mananci proteine /carbohidrati, Carne - cam la 3 mese sa ai carne cu ceva pe langa, cartofi la cuptor, sau cartofi natur: fierti.
Eu mancam 4 mese si o gustare cand aveam varsta de 18 ani, atunci m-am apucat de sala. Si am facut cam 3 ani de zile adunat, si cu mancare buna am reusit de la 65 72 de kg sa depasesc 100, chiar si mai mult. Totul tine si de genetic, ca e important sa te si ajute. altfel ai mai mult de munca sa-ti atingi anumite obiective. In cat timp nimeni nu stie, tu vei vedea singur cu ochii tai rezultatele dar nu imediat, ci in timp.
Daca mananci bine, la luna te poti cantari, si vei vedea de unde ai plecat luna trecuta si unde ai ajuns. Succes, daca mai ai intrebari astept mesaj happy

| Polinco a răspuns:

Vrei sa pui pe tine si nu sti cum? Gici... MANCARE. Simplu! Lasa tu prafurile si toate cacaturile, pana la urma cu toti avem mancare in frigider. O zi buna!