anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

as vrea sa fac si eu sport mai des, dar MAREA problema este ca eu sunt genul de persoana foarte, nu o sa zic lenes, ca suna naspa, o sa zic comod, deci sunt foare comod si nu stiu cum sa fac si eu putin sport fara sa ma apuce "comoditatea" si oboseala imediat, aveti ceva sfaturi? Genul de sporturi care se pot face acasa, nu in locuri publice, ca alea nu prea imi plac, si ceva usor, nu foarte greu, ca sa nu ma apuce "comoditatea". Multumesc anticipat.

22 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Comoditatea asta apare pentru ca nu te distrezi facand sport. Nu lua ce-ti voi spune in nume de rau, s-ar putea sa ma insel, insa asta imi pari tu, unul care face sport din obligatie (probleme cu greutatea sau alte motive) si care abia asteapta sa termine si sa se puna in pat sau la calculator. Daca ai face sport avand, ca principal scop, sa te distrezi, atunci nici nu-ti vei da seama cum trece timpul si nici cat efort faci. Spre exemplu, eu unul mi-am propus sa fac abdomene, flotari, genuflexiuni si exercitii cu gantere acasa. Le fac, insa sunt mereu cu gandul in alta parte si abia astept sa termin. Alta stare de spirit am, insa, cand joc tenis de camp (mai ales la turnee de amatori dau pe afara de pasiune si adrenalina), baschet, fotbal sau handbal. Problema e ca pentru a practica aceste sporturi, ai nevoie de partener sau parteneri. Nu stiu daca prezinta interes pentru tine din moment ce ai spus ca nu vrei sa faci sport in locuri publice. Nu inteleg care ar fi motivul. Rusinea cumva? Treci peste. In fine, acasa poti face si tu, asemeni mie, exercitiile enumerate mai sus, iti poti cumpara o banda sau un stepper pentru a face miscare sau te poti recrea jucand ping-pong, biliard (exista si mese mai mici) sau darts. Evident, e nevoie de o investitie minima pentru a-ti procura materialele necesare.

| Mayhem666 a răspuns (pentru AFR81):

Nu am luat-o in nume de rau, ba chiar iti multumesc pentru sfat, probleme cu greutatea nu am, sau cel putin asa cred eu, din moment ce am doar 60-62 de kg la o inaltime de 1, 75 m, deci greutatea este ok, singurul sport pe care il mai faceam din cand in cand era dansul cardio hip-hop. Asta chiar imi placea si faceam aproxinativ cate 2 ore pe zi, si nici nu stiam cand treceau alea doua ore, pentru ca imi placea foarte mult, dar cum in ultimul timp a dat lenea cea mare peste mine, nu am mai avut timp, dar sper ca vara asta acea lene uriasa o sa dispara, si o sa revin la dans, chiar daca arat ridicol atunci cand dansez ( nu stiu deloc sa dansez ), de aceea nu prea vreau sa fac sport in locurile publice, in principal arat ridicol cand fac sport, de aceea imi place sa fac acasa.

| AFR81 a răspuns (pentru Mayhem666):

Ma bucur ca ai inteles ideea. Din fericire, cu greutatea nu ai probleme. Legat de treaba cu sportul in locuri publice, sa stii ca doar un idiot a carui parere nu merita luata in considerare rade de altcineva cand face sport. Cred ca treaba asta e doar in mintea ta. Si eu am "gargauni", imi imaginez ca daca as dansa la o petrecere, toti s-ar uita la mine si ar rade, ceea ce cu siguranta nu se va intampla. In fine, legat de treaba cu sportul pe care-l faceai, dar care a fost umbrit de lene, eu zic ca ar trebui sa-ti gasesti o motivatie sau sa-ti impui, pur si simplu, ca trebuie sa-l practici.

| Mayhem666 a răspuns (pentru AFR81):

Oricum in vara asta o sa incerc sa fac acel sport cat mai des posibil, pentru ca este distractiv, si o sa incerc sa vad daca vrea si sora mea sa faca acel sport, pentru ca si ei ii place, si ea a incercat cateva zile sportul ala si a vazut ca daca m-am lasat eu de el, s-a lasat si ea in cele din urma, dar daca ma reapuc, o sa fie incantata de idee si o sa vrea si ea, sora mea face de obicei cam aproape aceleasi lucruri pe care le fac si eu ( are 12 ani, deci este de inteles ), deci daca o sa ma reapuc, si ea o sa faca acelasi lucru, fara sa ii cer eu asta.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Asa e, ai gargauni, si o lene cat cuprinde. Sportul facut privind un perete nu e cel mai indicat, ai sa cazi in depresie. Trebuie sa si socializezi, si sa ai cu cine te indemna. Taranul roman dintotdeauna nu cumpara decat 2 porci de crescut desi ii trebuie numai unul. Daca e de unul singur nici nu mananca, nici nu se ingrasa pentru ca nu are cu cine se indemna.

| Mayhem666 a răspuns (pentru Popescu_Eugen_1964):

Socializarea la mine nu prea merge, pentru ca singurul loc in care socializez cu adevarat este mediul online, in realitate sunt foarte nesociabil, si am o problema cu anxietatea sociala, sunt sociabil doar cu cel mai bun prieten al meu, care este vecin cu mine, si mai sunt sociabil cu persoanele pe care le cunosc destul de bine, dar in rest pauza. In mediul virtual sunt mai sociabil, pentru ca ma ascund sub aceasta protectie a internetului, aici nimeni nu poate sa ma faca sa sufar, pentru ca pot sa ii raspund inapoi fara sa poata sa ma loveasca. Mai sunt sociabil pe skype, pentru ca vorbesc zilnic cu persoane pe care nu le-am intalnit niciodata, si ne jucam jocuri online, ca minecraft de exemplu, intram in conferinta si ne jucam. Am invatat ca daca socializez prea mult o sa sfarsesc prin a imi face prieteni care pana la urma o sa ma ranesca intr-un fel sau altul, crede-ma mi s-a intamplat deja asta de mai multe ori, si nu mai vreau sa o patesc inca o data, de aceea ma ascunt in mediul online, pentru ca aici ma simt mai in siguranta si nimeni nu o sa ma raneasca in mod direct, fie fizic, fie psihic, bine, fizic nu mi s-a intamplat decat cand eram mic, prin clasele 5-8, dar acum nu mi se mai intampla, nu ai cum sa intelegi prin ce trec, decat daca si tu ai avut o experienta similara, altfel nu ai cum sa intelegi, poti doar sa iti imaginezi cum este, dar sa intelegi cu adevarat nu ai cum, cum spuneam, poti intelege, doar daca ai trecut prin acelasi lucru, sau macar similar. Dar nu asta conteaza acum, eu am pus o intrebare despre sport, nu despre altceva.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru Mayhem666):

Eu am 53 de ani, urmaresc si cunosc f bine ce se intampla cu generatiile actuale. Pot sa-ti spun doar 2-3 vorbe. Viata inseamna printre ceilalti, ceea ce faci tu = frica de viata, tie iti este frica sa traiesti. Parintii tai au si ei o vina pentru asta. Tine minte - Limitarile pe care ti le pui tu si franele pe care ti le tragi sunt puse de tine nu de altcineva si acestea sunt cele mai periculoase. Tu ti-ai pus gratii singur. Pentru dezvoltarea ta personala ar trebui sa gandesti altfel. Eu cunosc viata si timpurile si stiu ca nu e usor dar daca nu esti un egoist pana in maduva oaselor gandeste ca socitatea are nevoie de tine. Daca dai ceva vei primi daca nu ramai un neadaptat si un cersetor. Iti spun parinteste. Nu e ok, te va costa f scump mai ales mai tarziu. Nu lasa lucrurile si viata sa faca ce vrea din tine, tu trebuie sa lupti in viata chiar si cu tine insuti uneori, nimeni nu primeste gratis sau pentru aspect statutul de om.

| RAY a răspuns (pentru Mayhem666):

Am invatat ca daca socializez prea mult o sa sfarsesc prin a imi face prieteni care pana la urma o sa ma ranesca intr-un fel sau altul

ai perfecta dreptate, imi place cum gandesti, chiar team citit si ma regasesc personal in povestea ta

| RAY a răspuns (pentru Mayhem666):

Isi recomand mersul pe jos ca vindeca depresia

| Mayhem666 a răspuns (pentru RAY):

Nu sunt depresiv de fel, dar oricum, multumesc!

| WaterDrop a răspuns:

Daca nu stai la etaj, poti face exercitii pliometrice, sala daca ai un minimum de echipament, aerobic, dans, etc.

Uitatul in telefon si laptop nu este un exercitiu desi poate fi la fel de obositor in timp.

| Mayhem666 a răspuns (pentru WaterDrop):

Dansul mi se pare cel mai distractiv, mai ales dansul cardio hip-hop, l-am mai practicat, deci stiu cum este.

| DevilNight01 a răspuns:

Sincer si eu sunt la fel ca si tine cu partea cu socializarea (mai putin treaba cu skype) deci pentru a face sport afara fara sa iti fie frica ai zis ca ai un prieten foarte bun iesi cu el in parc si poti face ce vrei (cardio...) timp ce esti cu un prieten o sa te simti mai in siguranta asa fac ieu cu prietenul meu cel mai bun (infine faceam acu s-a mutat dar pastram legatura)

| Mayhem666 a răspuns (pentru DevilNight01):

De obicei vara ieseam cu el, cu sora mea, si cu inca o fata si un baiat la plimbare cu bicicletele, cam peste tot pe unde voiam, si dura si cate 3 ore, sau chiar mai mult sa ne plimbam cu bicicletele. Faceam asta cam aproape in fiecare zi, dar uneori tot ma simteam un pic aiurea, asa ca de obicei optam sa mergem in locuri mai putin populate si destul de mult mergeam la "iarba verde", dar vara asta nu stiu daca o sa mai putem sa facem asta prea des, pentru ca asta este primul an in care avem planuri diferite pentru vara, dar totusi sper sa nu avem planuri atat de diferite si sa putem sa ne intalnim macar odata sau de doua ori pe saptamana. Cred ca te-am plictisit deja.

| DevilNight01 a răspuns:

Scriu texte si mai lungi nu ai de ce sa ma plictisesti si treaba e ca nu trebuie sa te "ascunzi" chiar asa si da stiu cum e cand nu iti vezi prietenul e mai greu dar nu te lasa in plus ai zis ca faceai asta si cu sora ta si altii si la mai multi e mai bine pentru ca chiar daca te judeca cineva esti cu iei si o sa te simti mai bine si nu are cum sa te judece daca esti pe bicicleta (logic nu te opri langa "dusmani") acum bafta

| Minako01 a răspuns:

Am auzit ca saritul la trambulina slabeste. Si eu sunt la fel de comoda si ma plictisesc repede de sport si de aceea ti-am zis de trambulina. De chestia asta cu trambulina am citit pe net. Daca vrei imformeazate mai mult despre idee ve ti-am dat-o. Mult noroc.

| invingatoru098 a răspuns:

Sincer creca si eu am fost asa odata sau încă sunt nu stiu nu-mi dau seama oricum man gandeste-te. oricum murim odata si odata ce conteaza o vorbă a vreunui bou daca nu incerci acum atunci cand ca pana la urma o sa iti spui la batranete (Ba eram tanar de ce ma.m ascuns de viata prost am fost... ) ca oricum lumea ii mare sunt miliarde de oameni de de ce doar pe tine tear judeca? pana la urma urmei tea judecat a uitat si tot asa. toti am. Fost si suntem judecati.

| Mayhem666 a răspuns (pentru invingatoru098):

Probabil ca ai dreptate, ca m-a judecat si a uitat, dar eu nu am uitat, si de fiecare data cand ma intalnesc din greseala cu persoana aceea care m-a "judecat" ( ca nu prea a fost judecat, mai mult a fost "batut joc" ), imi vine sa ma duc in directia opusa, numai sa nu dau ochi in ochi cu acea persoana. Stiu ca am fost judecat, sunt, si o sa fiu in continuare judecat, dar incerc sa fiu judecat cat mai putin, de aceea ii evit pe acei oameni cat de des pot eu.

| invingatoru098 a răspuns:

Sau gandeste-te ca oameni iti judeca Ciocanu nu nicovala corpu nu creeru ca pana la urma creeru face tot.

| invingatoru098 a răspuns:

Retragete la sat daca ai bunici si fa sport.munceste ca acolo n-are cine sa te judece ca si Eu fac asta pentru ca la oras vara e cănicula iesi din bloc vezi cauciucuri topite pe asfalt.

| Dinu_Mădălina_1997_dSER a răspuns:

Stai in pat si manaca!hee hee