anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce Bruce Lee avea musculatura mica, dar avea o forta destul de mare?

Răspuns Câştigător
| bogdan324 a răspuns:

Una e sa ai volum, alta e sa ai forta.
Si eu am fost 1 an la sala cu gandul sa-mi maresc volumul,am fost multumit de rezultate pe partea asta insa am castigat foarte multa forta care nu prea parea proportionala cu volumul,si nu,nu am bagat steroizi sau altele, doar mancare si odihna.
Fiecare lovitura pe care Bruce Lee o dadea nici macar nu se putea vedea, nu este cum ai vazut in filme, telefonat.Ei bine combina puterea pe care o avea fizic cu viteza de reactie, tactica in care lovea si energia lui interioara si vezi ce iese.

23 răspunsuri:
| Gaby212 a răspuns:

Se cheama ramdament mecanic laughing
Serios.
Omul n-avea o musculatura wow, dar putin cat avea n-o facuse cu steroizi si suplimente alimentare.
Cei musculosi din zilele noastre se dopeaza.Muschii isi maresc volumul, insa pentru. ca nu au fost obtinuti prin antrenament nu au forta in ei.

| lilica06 a răspuns:

Nici eu n-am musculatura mare, dar am o forța maricica. Totul tine de tăria persoanei. Fiecare are organismul diferit, " puterile " sunt diferite. Atat fizice, cat si morale. Asta e părerea mea, acum nu stiu daca acest raspuns ti-ai dorit sau ceva concret. Sper ca te-am ajutat!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

întreaba llaughing

| ziftode a răspuns:

Sunt cateva explicatii
1. NU LUA STEROIZI, asta e un lucru care nu numai ca nu era pe vremea aia, dar chiar am vazut video cu cineva care pana la un punct nu a luat steroizi deloc si avea muschi dar neimpresionanti, si apoi a luat steroizi si a devenit cu totul diferit
2. exista antrenament de vana alba, care mareste forta fara sa ai foarte multi muschi, stiu sigur ca un stil de karate numit fudokan face chestia asta
3. S-A ANTRENAT SERIOS IN DIRECTIA ASTA, la un moment dat era, pe la inceputuri, era sa fie batut de cineva, asa ca dupa aia a incercat serios sa isi dezvolte viteza si forta
https://www.google.com/search?q=bruce+lee+one+inch+punch
4. energia, poate suna mistic, dar e real, din pacate si foarte greu de antrenat, dar japonezii cred in energia interna si apoi sa o foloseasca in lupta, iar chinezii cred in chi, care vine din intreg universul inconjurator, Kung-Fu Panda 3 a fost exact despre chestia asta, si cu toate ca pare fantezie, chiar nu e, am vazut documentar cu un maestru chinez care facea KO cu un singur deget un luptator foarte bun, iar tai-chi este EXACT despre energia aia (si e un sport practicat de miliarde de oameni)

| stop99 a răspuns:

Pentru ca nu avea muschii umflati cu prostii. Asta e rezultatul antrenamentului "acasa".

| aXy99 a răspuns:

Pentru ca nu se antrena pentru masa musculara. Se antrena pentru forta, anduranta, tehnica. Multe dintre chestiile pe care le facea erau posibile datorita tehnicii.

Pentru cei care spun ca steroizii te umfla, dar nu iti confera forta, mai informati-va! Vorbiti prostii. Totul depinde de stilul tau de antrenament. Steroizii iti confera in aceeasi masura masa musculara si forta, depinde cum te antrenezi (si desigur de care iei). Crezi ca ajungi sa faci indreptari cu 500 kg natural? laughing

| Sn4k3 a răspuns:

Anduranta (o antrenezi prin calistenice).

| Cosmin86 a răspuns (pentru Gaby212):

Serios? nu au forta in ei? steroizii iti tripleaza forta, copil mic.

esti doar un copil mic care isi da si el cu parerea, nu?

| Cosmin86 a răspuns (pentru ziftode):

Erau steroizi pe vremea aia, cum sa nu fie, mai documenteaza-te.

| Cosmin86 a răspuns (pentru stop99):

Altu care nu intelege nimic. De unde stii tu ce lua el? L-ai controlat?

Antrenament "acasa"? A fost antrenat din copilarie de marele maestru in arte martiale Ip Man, o legenda a sportului. Si a avut si alti antrenori + parteneri de antrenament. Sau tu crezi ca a invatat singur, antrenandu-se acasa ca un copil mic?

Auzi la el, antrenament acasa si nu avea muschii umflati "cu prostii".

| ziftode a răspuns (pentru Cosmin86):

1. nu erau la moda
2. ERAU PERICULOSI
iar Bruce Lee cand a murit se considera ca avea un corp de 18 ani, asa ca NICIODATA nu si-ar fi batut joc de propriul corp... ORICE AR FI

... morala, ca si cum nu ar fi fost

| Cosmin86 a răspuns (pentru ziftode):

Cum sa nu fie la moda, TOTI sportivii din toate sporturile foloseau. Multi, gen Arnold, au recunoscut dupa. Periculosi sunt si acum.

Ia cauta pe net, chiar folosea steroizi:
http://ezinearticles.com/? Bruce-Lee-Workout---Steroids-and-Drugs-the-Secrets-of-the-Bruce-Lee-Workout?&id=1721342

"Bruce Lee diet consisted of taking vitamins, ginseng, royal jelly, steroids"

Sunt o gramada de articole + rezultatul autopsiei.

| Gaby212 a răspuns (pentru Cosmin86):

Eu vorbesc in cunostinta de cauza, prietenul meu cel mai bun este presedintele Asociatiei de Fitness si Bodybuilding(pot sa iti dau un id de mess, ca sa te convinga el).L am intrebat ptt ca voiam si eu sa fac un tratament cu hormoni sintetici, dar mi-a prezentat dezavantajele si m-am razgandit. Normal, creste si forta cat de cat, dar nici pe jumatate ca in cazul musculaturii lucrate la sala.

| stop99 a răspuns (pentru Cosmin86):

Eu nu va inteleg pe voi astia care va atacati asa din nimicuri. E opinia mea, te deranjeaza? Prefa-te ca nu vezi comentariul meu si e totul ok. In caz ca nu ai vazut, am pus "acasa" in ghilimele. Sunt sportiv de 12 ani de zile, si n-as da un leu pe sala de forta, consider ca sunt doar muschi umflati. Din nou, asta e parerea mea, nu e nevoie sa facem caz din asta.

| stop99 a răspuns (pentru Gaby212):

Exact, iti dau dreptate. Pacat ca multi vorbesc, dar nici macar nu stiu despre ce vorbesc.

| ziftode a răspuns (pentru Cosmin86):

Cred ca incepe sa sune serios a teoria constipatiei, asta, conspiratiei
1. l-au omorat maifia/maestru chinez cu o palma care a provocat vibratii si energie (chi de mai sus) si i-a explodat inima (o saptamna mai tarziu) pentru ca i-a invatat chi si wing-chun pe "non-chinezi", chestii care erau secrete de secole
2. cum spui tu, lua steroizi, chiar daca (poate si asta e teoria conspiratiei), inainte de ultimul film (pe care nu l-a terminat in viata) pentru asigurarea medicala, i s-a facut complet check-up si analize si doctorii spuneau ca avea un corp de baiat de 18 ani
si altele, rabdare si credulitate sa ai, ca e internetul plin

Arnold A LUAT STEROIZI, e imposibil sa faci altfel muschii aia, chiar faza e ca, el ar putea fi posterul pentru steroizi, a avut o viata lunga si sanatoasa, chiar daca a luat steroizi

se iau in draci steroizi in ziua de azi, chiar m-am contrazis cu unul, care batea campii pe aici ca ar fi asa de ilegali in rrominica, ca nu ai cum sa faci rost, ei bine, chiestia asta (si e chiar la subiect la intrebarea asta), e contrazisa de lucruri pe care pot sa le vada oricine:
- pe vremea Nadiei Comaneci si pana la un anumit punct, gimastica artistica avea fete cu muschi, dar nu foarte vizibili, in ziua de azi toate gimanstele arata ca niste mastodonti, si mai au putin si le dau muschii pe dinafara
- daca la gimnastica artistica pe vremuri nu era foarte vizibil, la gimastica ritmica e ABSOLUT EVIDENT, pe vremuri gimnastele aratau de para cineva le-a apucat de maini si e picioare si le-a tras ca pe o guma de mestecat - ATAT ERAU DE SUBTIRI, acum si in gimnastica ritmica, fetele arata la fel, ca niste mastodonti
morala, se folosesc steroizi tot intr-o veselie (inclusiv la noi in tara, unde cica, ca ar fi ilegal)

NU MA CREZI?!? VERIFICA SINGUR, ai Youtube si alte solutii

| Cosmin86 a răspuns (pentru ziftode):

Stiu. SI in alte sporturi, gen ciclism sunt folositi. Cred ca in orice sport, chiar si in cele de anduranta, sunt folositi.

| Cosmin86 a răspuns (pentru stop99):

Nu exista "doar muschi umflati", cand umfli muschiul creste si forta, e demonstrat anatomic. Dar unii sunt atat de idioti ca il compara pe un culturist cu campionu mondial la skandenberg si asta e argumentul lui ca "n-are forta".

Cresterea fortei e compari CU TINE INSUTI. Ridici X kg, peste 2 ani ridici X+Y kg => ti-a crescut forta. Punct. Nu conteaza comparativ cu unu sau altul, in special din alte sporturi.

Dupa 12 ani ar trebui sa stii asta... si eu fac sala de peste 12 ani si nu sunt asa dezinformat ca tine.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Gaby212):

Cum adica "ca in cazul musculaturii lucrate la sala"? Pai cand bagi stero, tot faci sala sau sport (sunt folositi in ORICE sport, vezi turul frantei, Armstrong se dopa la greu, de-aia castiga mereu la ciclism).

In "cunostinta de cauza" poate vorbi doar medicul care i-a facut autopsia, atat.

p.s.: iar suplimente folosea la greu, chiar el a recunoscut.
p.p.s.: nu am nevoie sa vorbesc, cunosc destui campioni la diferite sporturi (inclusiv bodybuilding) si stiu cum sta treaba.

Daca tot vorbim strict de forta, campionii la strongman, skandenberg si powerlifting sunt naturali?

| stop99 a răspuns (pentru Cosmin86):

Bun, asta e parerea ta. Ai dreptate intr-adevar, nu poti compara doua sporturi total diferite.

| Gaby212 a răspuns (pentru Cosmin86):

Steroizi grabesc cresterea muschilor.Adica intr o luna de sala obtii rezultatele pe care altii le au obtinut in 2 ani.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Gaby212):

Sunt steroizi pentru rezistenta, pentru slabit, etc. Aia de la turul frantei ti se pare ca arata ca niste bodybuilderi? Aia baga steroizi pentru rezistenta si viteza.

p.s.: nu echivalezi 2 ani intr-o luna, nu e chiar asa. Tot in cativa ani pui muschi si cu stero. Nimeni nu pune muschi intr-o luna, nici macar Arnold.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca nu se antrena cu volum, ci pentru sport de contact, sunt alte sporturi de exemplu Brazilian ju-jitsu care trebuie mai multa masa muscularã pentru a infringe oponentul, la altere martiale trebuie alte chestii imbunatatite. Si ce inseamna "forta"? Forta e dezvoltata intr-un anumit unghi de miscare, prin care e repetat si neuronii (mai degraba decât masa musculara) se obisnuiesc, sa ai forta in altele martiale nu e aceeasi forta ca si in alte sporturi. Plus Bruce Lee fac parte din putini oameni cu un genetic "superior", 99, 99% din oameni nu au sa ajungã la performantele lui, cu hormoni pe lângã. E o chestie de noroc si multa munca.